Kedy začínate vianočné pečenie?

simcucik
9. nov 2024

Ahojte kedy začínate piecť ? A čo najčastejšie ? Nechajme sa inšpirovať ! Ja mám zatiaľ na pláne: medovníky, vanilkové rožky, žĺtkové rezy, parížske rožky, likerové špice, grilážky, crinkles, guličky rumové a uvidím či sa ešte niečo pridá 🤣

petulda333
9. nov 2024

Okolo Mikulasa medovnicky a kakaove keksy,to postupne dopekame. Potom slahackove pufky,tak 4dni pred vianocami. A den pred robim cokoroladu a puncove

bessie12
9. nov 2024

@simcucik niekedy zaciatkom decembra si urobim cesta a v priebehu mesiaca peciem. Najcastejsie to je: medovniky, pernik, vianocna stola s marcipanom, vanilkove rozky, rozne kosicky, niekolko druhov crinkles, stedrak, snehove pecivo zo zvysnych bielkov, medove kolieska, linecke a neviem co este. Proste vela je toho 😀

januska12323
9. nov 2024

Aj to všetko pojete? Ja robím maximálne tri druhy a nejaká tácka z obchodu.

simcucik
autor
9. nov 2024

@januska12323 priateľ má rad sladké samozrejme zo všetkého len trosku nie na kilá, poberiem rodičom a súrodencom určite sa to minie 🙂

stellarstar
9. nov 2024

Piecť nebudeme, kúpim dvoje druhov a nam dvom to stačí. Možno urobím ešte šamrolky

simsalabim
9. nov 2024

@simcucik my nejako extra nevypekame. Tento rok urobim linecke, den pred ugulam gastanove gulky a este nejake dalsie a finito. A zrejme kupim tiramisu.

zuzubb007
9. nov 2024

Ja sa čudujem, že dakto povie, že im ostanú koláče, ako vážne? My sme 4ria, robím 2 kilo medovnickov, asi 1 kilo lineckych, pol kila šuhajdy, 1 kilo vanilkovych roztekov pol kila grilazky a to pečiem najskôr okolo 15.12 a my vážne nemáme už 30 decembra nic z toho, my sme komplet závislý na koláčoch sama dokážem jesť od rána do večera koláče, a k tomu so kúpim salco ktoré zjem sama lyžičkou na dvakrat🤣, takže u nás sú Vianoce sladké peklo 🤣

petulda333
9. nov 2024

@zuzubb007 preboha 🤣🤣Cukrovku by som dostala 🤣 ja by som rada piekla a nemam komu. U nas sa ledva poje to,co som pisala 3druhy sucheho a 2zakusky.

pink_lady
9. nov 2024

@zuzubb007 kolko mas kg? 😂 len nepis že 50 lebo ma naseres 😂

lilli110
9. nov 2024

@pink_lady 🤣

lucka_ke
9. nov 2024

ja pečiem 1-2 druhy kvôli vôni a atmosfére, keď zjeme upečieme si ďalšie na Silvestra... nevidím dôvod sa prejedať len preto, že sú Vianoce
@zuzubb007 5kg koláčov???

zuzubb007
9. nov 2024

@pink_lady nie to nemám mám 177 CM a 61 kíl 🤣, ja som roky vytrenovana na sladkom

zuzubb007
9. nov 2024

@lucka_ke no však keď to vydelis 4mi tak je to kilo niečo to je nič na pár dní, dokážem zjesť 100 gramovu čokoladu na počkanie a zajem to ešte horalkou 🤣

lucka_ke
9. nov 2024

@zuzubb007 ja ti doprajem, len aby si raz neriešila pankreas

zuzubb007
9. nov 2024

@lucka_ke neboj žijem len raz, a ochorieť môžeš na čokoľvek 😁, tak toho sa držím, mám známu čo jedla len šaláty a fit stravu a už roky nieje medzi nami, tak keď chcem si doprajem, ale viem sa občas aj kontrolovať cvičím roky

martinkatinka
9. nov 2024

Ja asi upeciem len linecke a kakaove keksy. A naplnim uz hotove tartaletky a makronky.
A tu sa mozes inspirovat, ze co a kedy piect https://www.pantarhei.sk/561524-pohodove-vianoc...

jablkovastrudla
9. nov 2024

@zuzubb007 neznasam ta 😀

katica06
9. nov 2024

@simcucik po 22.12

januska12323
9. nov 2024

@zuzubb007 tak nie každý vyjedá len koláče cez vianoce. My sme tiež štyria ale toľko koláčov by bolo aspoň na mesiac. Dáme si dva tri kúsky za deň, pár oblátok s cesnakom a medom a potom už skôr orechy alebo ovocie.

1ryba
9. nov 2024

Ja ani nezačnem. Ani nekupujem. Sekli sme s prejedaním sa cukrom a tukom už dávno. Na každej návšteve nám to doslova vnucujú, keď vidím tie kvantá je mi doslova fyzicky zle. Keď mi to nabalia, letí to do kompostu. Svokra mi donesie malú krabičku, to ponúknem návšteve. Ja zjem možno tak 5 ks za celé vianoce. Syn je skôr na slané, tiež akosi prirodzene koláče nikdy nevyhľadával. Čím som staršia, tým viac som minimalista vo všetkom.

zuzubb007
9. nov 2024

@januska12323 veď jasné ja to nikomu neberiem, ja viem, že sú ľudia čo napríklad nejedia sladké lebo proste nechutí im to radšej slané vsetko, ale bola otázka tak som odpovedala ako je to u nás z tiež by som si radšej mohla dať jablko ja si to plne uvedomujem, lenže cez sviatky mi úplne prepne na mesiac 🤣

kvietok2012
9. nov 2024

Ja peciem max 3 druhy, ale moja mama je expert...uz teraz mi vymenovala nejakych 10 druhov čo upečie, ale to podla mňa este nie je konečné číslo...asi pred dvoma rokmi sa "zastavila" na čísle 17...(druhov)

lindous
9. nov 2024

Vanilkové rožky pečiem v malých dávkach priebežne celý december, ale to postupne aj jeme 😊 sme iba dvaja, takže inak toho veľa nebude… spravím nejaké linecké, spolu spravíme pár medovníčkov, zabavíme sa pri ozdobovaní a ešte grilážky, od mamy dostanem orechovnik, makovník a to je asi aj všetko… časť vezmem do práce, keď sa bude variť kapustnica

lucia13022023
9. nov 2024

My začneme okolo Mikuláša alebo 13.12. Pečieme len pár druhov a skôr také netradičné ale ozdobíme ich vianočne🤣🤣
Ale u mojej starkej začíname 1.12. A teda to pečieme asi 14 druhov 🤣

martinkatinka
9. nov 2024

@zuzubb007 ja zas mam rada sladke a na vianoce rada vyjedam kolace, ale paradoxne tie, ktore nam nabali svokra 🙈

kavasmliekom
9. nov 2024

@simcucik linecké lepené, medovníky, suhajdy. Nič iné u nás nechcú. A ešte dcére rafaelo guľky

jablkovastrudla
9. nov 2024

My robime iba linecke, rumove gulky a maximalne zvrtnem pernik.muz sladke neje, ja musim este schudnut po druhom porode a budem piect kvoli navstevam.

martinkatinka
9. nov 2024

@jablkovastrudla tak ja pridem, ked ides piect kvoli navstevam 😉🫣

jablkovastrudla
9. nov 2024

@martinkatinka si vrelo vitana! Dopredu hlasim ze mam dve hlucne deti 😃

lucia147852
9. nov 2024

@zuzubb007 🙄🙄🙄 a vážis koľko? Lebo buď máš brutálne spaľovanie, alebo musus byt adeptka do extrémnych premien