Dobrá plnka do torty

adka7755
20. jún 2011

baby poraďte mi niekto dobrú tortu pre nášho ocka 🙂 nie veľmi náročnú,lebo pri malom toho veľa nestíham. a nechcem kupovanú..dík.

mima595
20. jún 2011

@adka7755 - ale aspon trosku konkretizuj...ci chces ovocnu, maslovu, alebo cokoladovu 🙂

tato je kakaova...volame ju pohadka a nam fakt velmi chuti...napr. s bananon...ale je taka sladsia....
6dkg hladkej muky a 6 dkg masla...spravis svetlu zaprazku, potom zalejes 4dcl mlieka ..varis, kym nezhustne...oni sa ti urobia hrcky, ale miesaj, miesaj, oni sa rozpustia a vznikne hladka hmota....
po vychladnuti spoj s 20 dkg masla a 20 dkg prask. cukru a 8 lyzic kakaa /ale toho si daj, kolko chces/ ...ma tam ist aj zltko k prask. cukru a maslu, ale ja v tom teple nedavam......

adka7755
autor
20. jún 2011

on nám spapá všetko 😀
ďakujem za tip

janka_pn
20. jún 2011

uvaris husty puding (asi 3dcl mlieka na sacok) s prichutou aku mas rada a ked je uz len vlazny tak do neho vmixujes asi 20dkg masla, ktore si ale hodku predtym uz vylozis z ladnicky, aby zmaklo 😉. cukor podla potreby. ja mam rada, do vanilkoveho pudingu dam roztopit milka cokoladu, vhodim trosku orieskov a potom do toho to maslo a je to ako nutela 😵

janka_pn
20. jún 2011

pripadne spolu zvaris dve slahacky a jednu cokoladu, povrie to jemne ale minutku-dve, odlozis dakam do chladu a na druhy den vymixujes slahacom. mozes pridat stuzovac slahacky, ale ja nedavam. je to moc mnam 🙂

jarunka111
20. jún 2011

@adka7755 ja mám obľúbenú takúto, je ľahká či na prípravu či na konzumovanie, žiadne maslo ako to býva v niektorých kupovaných 😖 Tiež si uvarím hustý puding a potom do toho vmiešam kyslé smotany, prípadne môže ísť aj vyšľahaná smotana. Teraz budem robiť malému tortičku z touto plnkopu+pridám ešte aj maliny, tak snáď to bude mňamka 😀

adka7755
autor
20. jún 2011

fúúúú baby, teraz mám ešte väčšiu dilemu ako na začiatku🙂

jarunka111
20. jún 2011

@adka7755 tak keď on vám spapá všetko 😀 , tak vyber, čo by najviac chutilo tebe 😀

adka7755
autor
20. jún 2011

ale keď ja som tiež taký malý všežravec 😀 ...a vôbec sa neviem rozhodnúť, už pri tom sedím dosť dlho a stále nič... doteraz som mu tortu nerobila, lebo sme vždy boli niekde na večeri a podobne, ale tento rok by som ho véééľmi chcela prekvapiť a hlavne potešiť 🙂 so synčekom je to ľahšie, ten mi povie : maminka, prosím ťa ja chcem túto...
ale teraz,hmmmmm???

adka7755
autor
20. jún 2011

@janka_pn a cesto robíš aké k tomuto krému, klasické???

janka_pn
20. jún 2011

k cokoladovemu kremu lubime klasicke, kakaove, mramorove alebo najviac orechove cesto. akoze klasicky piskotove akoby babovkove, aby to bolo jednoduche 🙂

annaopialova
21. jún 2011

ahoj dobra je aj zo salka treba ho varit 2 hodiny pomali a poto po uvareni a vychladnuti das cele obyccajne maslo

raa2
21. jún 2011

@adka7755 tato je dobra a rychla, vyslahas slahacku, do nej das pochutkovu kyslu smotanu, cukor a pridas ovocie, najlepsie su jahody lesne, alebo cucoriedky, alebo nejaku lesnu zmes. natries na korpus a das do chladnicky na par hodin. vrch mozes potom potret este vyslahanou slahackou. na korpus som pouzila piskotove cesto. bola to mnamka. malemu som ju robila ked mal prvy rocik.

janie80
22. júl 2011

dievcata, idem robit tortu pre mm a neviem, aku plnku... najradsej by somnejaku ovocnu... neviete nejaky dobry receptik? 😕

pattinka
17. sep 2011

Puding zo Zlateho klasu podla navodu na najhustejšiu verziu do vychladnutej masy zašľahať pol smetolu, 200 g práš. cukru a ovocie z konzervy bez šťavy - ja to robim na polky - puding so smetolom na dve časti do jednej vyšľaham jahody a do druhej mandarinky a vyjde super aj bez smetolu - babka ma dietu 😖 ale vtedy davam aj trošku šťavy z kompotu podla hustoty plnky - tieto plnky sa hodia skvele k vatovemu cestu - cesto je klasické-piškotove-len sa nedava muka a namieso nej ide pudingový prášok, ktorý cesto aj zafarbí pekne 🙂
@janie80

zuzankak
25. sep 2011

moja prva torta, ktoru som robila zozala maximalny uspech, bola jednoducha a dokonala.. cesto obycajny mramor. piskot a plnka- rozpustena cokolada v slahackovej smotane- vychladnuta a vyslahana- na to banany a vsetci si oblizovali prsty 🙂

adka7755
autor
27. sep 2011

no,...ja som riešila tento istý problém nedávno - akú plnku do torty 😀 😀 😀
a nakoniec som spravila jednoduchú rýchlu a SUPER 😉
tak ako ti písala zuzankak predomnou..
je to ľahká plnka a fantázii sa pri nej medze nekladú🙂

adka7755
autor
27. sep 2011

@zuzankak jéééj, asi sme sa dohodli 😀 😀
aj ja som robila takúto a bola perfektná 😀 😀 😀

nefertiti7
7. okt 2011

Ja chystam prvykrat piect tortu malemu na 2 roky, a to dnes, korpus klasicky, kakaovy a plnka, puding, cukor, maslo, na vrch cokolada, nejake ozdobky a okolo orechy, teda taku mam predstavu ale ci sa podarí to neviem.....drzte m palce

ewellina
1. nov 2011

žienky, ktoré sa vyznáte v krémoch: Ak mám krém do krémešov a primiešam do neho zopár lyžíc kakaa, môže to byť ako plnka do torty? Myslím: či to bude dobré...?

amalka66
2. nov 2011

...nie moja...tie chute sa budú "biť"....

viva13
18. dec 2011

ahojte, súrne hladám niekoho kto by mi upiekol tortičku na 30.12 by som to potrebovala lokalita Nitra, pečie tu niekto torty na objednávku, dakujem velmi pekne.

adul67
5. jan 2012

@ewellina ano bude to super ja ju davam tiež do torty je tam viac pudinku a menej masla 😉 a všetkym chutila zatial

slavkamesinova
20. mar 2012

ahojte poradte mi dobru plnku do torty ?

ovocnej

slavkamesinova
20. mar 2012

@mima595 ahoj chcem si urobit narodeninovu tortu..s ovocim..ako robis kremovu maslovu plnku?

denka81
24. mar 2012

@jarunka111 ahoj, môžem sa spýtať na tú plnku čo si tu písala, na jeden puding kyslú smotanu jednu, dve? Chystám sa piecť 1x tortu, tak toto neviem...

jarunka111
24. mar 2012

@denka81 ahoj, ja som robila nakoniec na veľký plech a puding som dala 1 na 0,5 l mlieka a do toho potom 3 kyslé smotany. Ale tento pomer si ľahko upravíš podľa vašich chutí, ak máte viac radi pudingové, tak viac pudingu a menej smotany, prípadne ešte tá šľahačka. Preto ju mám rada, lebo stále rovnaké suroviny a vždy nejaká obmena sa dá urobiť. Tak nech sa ti podarí a nech vám chutí 🙂

denka81
25. mar 2012

@jarunka111 Ďakujem 🙂

krajinka
12. apr 2012

chcem dat upiect tortu na maleho narodeniny u jednej mamicky, ktora si takto privyraba na MD
viem, ze bude kruhova a na vrchu nejake auticko z marcipanu
problem je, ze si mam vybrat nejaku plnku a ja tomu moc nerozumiem 😒
chcela by som nieco lahke, s ovocim, nie moc cokolady, aby to mohli aj deticky
nejake napady? 😀

elka74
12. apr 2012

@krajinka ahoj. výborná je napr. karamelová Plnka : 5 žltky ,300g krystaloveho cukra, 2,5dcl smotany na šlahanie , 3dcl mlieka , 1 zlaty klas , 30dkg masla. kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kym sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame zltky , zlaty klas a vylejeme do karamelu a uvarime hustu kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este kratko vyšlahame .

zitax
26. apr 2012

Supernajrychlejsi krem je z instantnej detskej kase (v roku kona ked boli moje deti male to bola Vlasta, ale teraz ich vyrabaju urcite kopu).
Takze cca 1dl studeneho mlieka (najlepsie trvanlive) a asi 5 lyzic kase a 3 -4- pl pr. cukru vyslahat na trochu hutnu hmotu. Potom vyslahat po castiach 250 g masla (ktore bolo aspon pol hodinu vybrate z chladnicky). Ochutit sa to da cimkolvek. Od struhanej cokolady, kakaa az po pomiagane banany.
Este lahsia (na kalorie aj pracu) miesto masla kysla smotana. Asi jedna, ale to sa da vidiet ako sa to sprava.
Druhy, jednoduchy krem ale treba na to mysliet den do predu a varit hodinnu zavretu konzervu sladeneho kondenzoavneho mlieka. Na druhy den vykydnut do misky zaslahat 250 g masla alebo 2 kysle smotany. Absolutne dokonaly a urcite sa nezrazi.