Ahojte. My sme dostali od doktorky pečeňovú diétu. Prekonali sme mononukleózu. Pečeňové testy pohromaaaa (8x zvýšené) a mňa zaujíma. Čo variť? Vždy sme radi skúšali recepty a jedli niečo “netradičné” avšak úprimne. Teraz si neviem pomocí 🤦🏼♀️😖 kľudne mi môžete niečo poradiť. Budem šťastná 😜 nejaké pudingy ako zákusky? Môžeme aspoň to?
@becnova puding z nízkotučného/polotučného mlieka nebude problém .... syry kupujte do 30% tuku, tvaroh nízkotučný (fajný majú v lidli), mäsko radšej chudé hydina, karé a pod ... jogurty som si kupovala zrejúce v kelímku napr. Hollandia (len mliečna zložka, bez smotany), grécke alebo skyr a poprípade som si robila domáce
Tú bryndzu pred testami radšej nie, tá je dosť tuková...
Ja mám tiež rada všetko mliečne, ale dalo sa nájsť alternatívy 🙂 Netreba sa úplne všetkého vzdať, len to treba s mierou. Ako náhle sa výsledky (hodnoty enzýmov) začnú zlepšovať, aj lekári postupne dovolia sa vracať k strave.
@becnova hmm ja som len vynechala smažené, mastné veci, z olejov lsom používala len olivový, jesť menej smotanových vecí ... po troch mesiacoch mi dovolili zaviesť pomaly naspäť normálnu stravu ... koláče, pudingy áno, ale nie maslové či margarínové zákusky ... a čítať zloženia, nejesť zbytočné ečka