Ahojte kocky mozte mi poradit co uvarit v sobotu na obed?
ak ju mas rada tak nejaky rezen so salatom a ak nie tak nic nech si donesie sama 😉
skus smotanove rezne... ja som ich teraz robila... fantasticke... normalne si obalis rezne najprv v muke, potom v cesticku na zemiakove placky, vysmazis (to je vlastne ako cernohorsky rezen), ulozis na plech, vylejes na to slahackovu smotanu, ktora sa tam do toho cesticka vpije pocas zapekania a posypes struhanym syrom... das zapiect, kym sa syr neroztopi a smotana nevpije ... cca 15-20 min.... ja podavam s ryzou
len som to dusila v tlakaci, jednoduche a chutilo 😉
presne jak baby pisu, ked ju mas rada tak nieco urcite dobre 🙂, mne sa vzdy celkom fajn vydari gulas a rodina hovori ze ho viem dobre spravit tak by som mozno gulas s knedlou ale moznosti je strasne moc, nejaku dobru polievku a trebars spanielskych vtakov, to som robila v nedelu a tiez chutilo, nech sa ti podari dobre uvarit 😉
aj ked ju nemas rada, mozes nieco super navarit, ved nepriatelov si treba drzat blizko 😉 bravcovu panenku, nejaku dobru omacku (napr. slivkovu), opekane zemiaky, grilovana zeleninka k tomu mnam 🙂
ja by som spravila bryndzove halusky, tym clovek nepokazi 🙂
Ak by si aj svokru (samozrejme ze nie!) nemala rada, preco sa pred nou neblisnut a nepotesit seba a rodinku niecim fajnovym 😉
Toto je jednoduchy recept, ale strasne dobre chuti a celkom luxusne to vynikne na tanieri, ak dodrzis postup servirovania. Mne sa osvedcilo hranolky "nastruhat" na tenke sliziky (ak mas WS krajač, ak nie stacia aj obyčky)
ja svojich svokrovcov vzdy odzbrojim nejakou tortou z kucharskej knihy Dr. Oetkera, kedze mi normalne jedla nechcu jest. (maju pocit, ze klasicky obed je kalorickejsi a menej vyzivny ako torta)
ja ked chcem potesit svokru tak spravim svieckovu a nepecenu smotanovo ovocnu tortu 😉 a ked budem svokrou ja/čo može byt coby dup/tak by ma potešilo hocičo netradičné,lebo ja varievam taku klasiku 😉
ahoj aj kapusta a pecena krkovicka plus knedla je dobry obed
svieckovu, segedin, paprikas, ak si rozumiete.. ( to su take u mna rychle a oblubene jedla)
ak si nerozumiete tak ani nevar.. az nema zbytocne pripomienky ze tomu cosi chyba, pripadne je moc presolene 😀
Ahojte. Moja svokra (svokrovci) su nenarocni, ale pokial si ich chcem uctit tak peciem kacicu ci morcacie stehno (horne a dolne v jednom kuse). Ale potesi ich akekolvek chutne jedlo pripravene s laskou.
Zalezi inak aj od toho aka si kucharka a co sa ti dari. Takze stav na nejaky osvedceny recept, ktory sa ti dari pripravit. Kombinacia polievka, hlavne, dezert.
ja súhlasím s Luckou 1987 😀 😀 😀 😀 alebo ich pozvi do reštiky a nech si vyberie každý čo má rad ak nepoznáš ich chute 🙂
prvy krat som robila to, co som vedela naj, aby som nieco nepokazila - hovadzia polievka, rezne, zemiaky, salat, ku kave sumienkovy zakusok
druhy krat bravcovo-hovadzi gulas, chlebicky
tretikrat kuracie stehna pecene s ryzou - reakcia, ze cinska pomsta, tak sa to pomaly utriasa, ked zistujem, co maju radi a co najradsej 🙂
ked som nevedela ako budem pri malej stihat, tak som si den vopred nachystala zemiakovy salat a masko v pace na vyprazenie 🙂
mama je to dobra, vzdycky aj ona nieco donesie 🙂 aby sme hladom neumreli 😀
Nič by som jej nevarila!!
Pozvala by som ju na kávu a nie k obedu a maximálne, maximálne (!) upiekla koláč. 😀
Presne tak, ako to robím vždy...
Nech navari ona vam a urobite si pekny vikend...ak sa to vobec s nejakou svokrou da 😀
Co mate s tymi reznami vsetci... 🙂))
ja by som mojej svokre dala tiež rezne ale obalene akurat tak gutalaxom 😝
Jéééj dievčence, už dávno som sa tak nenasmiala 😀 ...ja svokru na obed nepozývam...našťastie...keď už, tak chodíme na obedy k nej 😵 ...vždy dobre navarí 😉 ...ja prispievam "len" chutnými koláčikmi (alebo bábovku-tú priam zbožňujú) domácej výroby, ktoré zasa chutia svokrovcom 🙂 (moja svokra totiž nemá "čas", alebo skôr nevy 😅 na pečenie koláčov...)
teda fakt, same rezne. Co neviete ine navarit len snicliky? Akokeby som svojho svokra pocula. 😝 Ten tiez len o reznoch melie, ine ako rezen sa mu nerata a ma zbytocne reci. Skvely obed a pritom jednoduchy sa da navarit aj s cestovin. K tomu misa super salatu a pekne naservirovat a mate obed ako v talianskej restauracii. No len to by niekto nesmel mat zachvaty slovenskej nezdravej klasiky. 😀
Tak napriklad pikantna omacka Arabiata ci chutne cestoviny a la Putanesca...
P.S. pre boha! Co je SUMIENKOVY zakusok? To je zo sumienky?
hm.... vyprazane satany? 😀 😀 😀
hmm, zobrat ju na veceru heheheh tak by to riesil moj MM 🙂) 🙂 🙂 🙂 🙂
my so svokrou byvame v jednom dome tak sa este nestalo aby prisla na obed to skor my ked navari daco fajne🙂
ale ak ma moj mm alebo ja sviatok tak urobime skor vyprazany syr s hranolkami alebo zemiaciky s reznom a nepecenu tortu
ja som minule robila knedlu,kapustu a pecene maso.celkom im chutilo...alebo som este robila kuraci perkelt s haluskami...sice aj to im chutilo...tak asi nie su narocní...a dezert som nerobila...to by uz bolo moc 😀 😀 😀
🙂 Nič! 😀
krásna téma a tie príspevky..jedna radosť...no darmo, vidím, že vzťahy nevesta verzus svokra sú na nezaplatenie 🙂))) krása !!!! ja tiež pozvem asi o mesaic svokru ku nám na obed, lebo máme kermeš ( hostinu u nás na Mikuláša) no a tiež rozmýšľam čo by som také spravila... tak určite klasickú nedelnu kuraciu polievočku s domácimi rezancami a na druhé jedlo nejaké maso na šťave ryža, hranolky a šalát z čerstvej kapusty s mrkvou...pekne to vyzerá a aj chutí... no ale nepreháňala by som to nejak...lebo potom by to vyzeralo že som sa veľmi kvoli nej snažila 😀 😀 😀 😀 a nejaký koláčik poobede ku kávičke 😅
ty kokso, my sme u svokrovcov (Resp. nad nimi na oddelenom poschodí) žili ROK a ja som svokru pozývala na obed pravidelne, neviem ani spočítať koľko krát, aj dva krát za týždeň. ked som ju náhodou nepozvala, minimálne som jej odniesla jedlo čo som varila, lebo ona bola sama, jej muž jazdí na kamionoch, takže si moc nevarila. a my sme tam boli na obed fakt len pár krát ale zaručene sme za ten jeden dlhý rok mlai vždy to isté - slepačia polievka s rezancami a rezeň so zemiakmi alebo varené mäso z polievky so zemiakmi. nič iné nevedela moc robiť, zato ja som vyvárala kadejaké špeciality. čo by som ja dala za svokru ktorá by ma pozvala k nim a navarila niečo dobré :D
tiez som za to,ze nic extra,ziadnu hlavu by som si z tohto nerobila 😉
zalezi od toho, ci ju mas rada 😀