V sobotu na muž40, bude sa variť jeho obľúbené jedlo držkový perkelt. Ja to variť neviem ,uvarí jeden kamoš vonku kotlíku. Čo uvariť takým čo držky nejedia?
Pecene kuracie prsia/stehna
@tehotna40 aj keby som za tak krátku dobu zohnala stojan na druhý kotlík nepoznám chlapa čo by varil 2veci naraz 😂
@evkamotka môj otec nezje kura
Tak guláš môžeš uvariť ty
A čo vy doma nebudete? 😄 Nemusí všetko variť sám. Ale bolo by to tak celkom jednoduché...dva druhy a každý by si už vybral...
Rezne zemiakový šalát to sa dá jest aj studené
A teraz budeme hádať, čo zjedia alebo nezjedia tvoji rodinný príslušníci? 🤦♀️
ked uz tam budete kvoly drzkam tak tam vyhod aj gril a sprav kura a neake burgre ...
Rezne a salat nikoho neurazia (vegetariana ano, ale tomu daj rozok s ramou) a mozes ich spravit aj dopredu a kazdy to moze vyzobavat ako mu bude treba
Guláš alebo sviečkovù a ked nejaký rodinný príslušník nemá rád kura alebo kačku alebo neviem co tak bude jesť chleba s maslom 🤷♀️ ja by som určite nevarila pre každého zvlášť
Studená misa kuracie/bravčové rezne alebo mäso na prírodno, panenku k tomu nejaký šalát, zemiaky, ryžu
Pečenu kačiču
Guláš
Losos v rure, to mas za 15min hotove, ak si ho nachystas vopred naporcovany, k tomu dusene lusky na slaninke/mrkva/ina zelenina. Tiez mozes vopred nachystat
"...môj otec nezje kura..."
Ver mi, ze ak dostane na vyber kura-drzky tak si to kura s radostou da. 😁
Mna by zaujimalo kto vsetko bude jest tie drzky?
Rezne, ktoré už padli sú fajn, ja ešte prihodím nápad ku kotlíku rozložiť gril a ugrilovať podľa chuti mäsko, klobásky, zeleninu, syr 😊
@tykat chceš menný zoznam? Z pozvaných vyše 20ludí iba4 nezjedia, aj deti majú radi, muž s kamošom chodia aj na súťaže pár krát sa umiestnili aj v prvej trojke
Hlavne by som urobila niečo čo môžeš mať nachystané popredu ako rezne alebo studené misy alebo nagrilovať maso a a šalát príp ten gulas nech si každý naberie aj sam, lebo každému osobité naberať príp prihrievat ak každý príde v inom čase neviem
@tykat ešte že ho nepoznáš nezje ani hus, ani kačku, ani morku ani králika.
Ak to tu číta matka čo má dieťa nejedáka, môj otec je taký a bol vždy nejedák , čo nezjedol pred 65r nezje ani dnes
Aby som dopísala, nezje ani jahnacinu a ryby ani žiadne morské potvory
segedín... sprav deň vopred... na druhý deň je vždy lepší...
Tak ocinovi možno nejaký cestovinový šalát
vies, ale ked kuskujes informacie a nakoniec napises, ze otec nezje 15 jedal z 10 bezne podavanych na oslavach..
Ja som ako tvoj otec, ziadnu hydinu, ziadne jahñacie, kozlacie, kralicie…ale ryby ano, aj ked nie uplne vsetky. Takze ano, chapem.
Tak ak len 4 ludia nejedia drzky, urob dopredu nejake bravcove rezne a potom len rychlo vysmazis, k tomu salat a chlieb
Takze ide len o 4 ludi? Urob to co zje otec,lebo to je asi najvacsi problem.
Ja som mala teraz 50 mala som ju v restike a jednoducho som objednala misy masové aj syrové a každý si vybral k tomu bola ryža hranolky šalát a najedli sa všetci každý si niečo našiel a to tam boli aj deti aj starší aj mladší a nikto nemal námietky bola možnosť si dať aj iné a nikto si iné nedal a vermi boli spokojní takže sa spýtaj otca čo by chcel a uvar jemu zvlášť a ostatní si dajú to čo ty uznáš za vhodne však máš ty národeniny
Parené buchty
Ja by som spravila svieckovu alebo panenku s hubovou omackou.
Kuracinu urcite nie, to je tak pre deti.
Uvar proste to, čo má otec rád. Tu nikto nemá vešteckú guľu, aby vedel, čo tvoj otec vôbec zje. Určite má aspoň 3 obľúbené jedlá, tak 1 vyber a uvar.
Bolo by asi jednoduchšie napísať, čo Tvoj otec zje. Ak cestoviny s kečupom, tak mu ich uvar...
@evkamotka kuracie stehná alebo prsia, sú síce chutné ale to už je tak nudné a otrepané, že pre mňa sa to už na oslavu vôbec nehodí. Pri každej otázke "čo variť na oslavu" príde tento návrh. Chápem, pečie sa to samé, zjedia to všetci (okrem otca autorky...) ale ešte k tomu pol ryža, pol hranolky, trocha čalamády a je z toho obed z kantíny.
Asi by som to vyriešila dvomi kotlíkmi, v jednom držková a v druhom napr hovadzi guláš.