Ahojte maminky, prosim vas kolko kilovu tortu si davate robit pre 15 ludi 🙂 ja normalne nechapem co to je teraz za trend ale predtym som napisala rozmer upiekli tortu a ja absolutne neviem ze kolko cca kkg by som mala dat spravit. Myslite ze 2 kg budu stacit ?
Ja vzdy napisem aku tortu chcem, pre kolko ludi a pekarka mi napise co odporuca.
Teraz som davala robit dvojposchodovu pre 15 ludi, ale len preto, aby sa aj dalo do krabicky po oslave - pre babky, dedka, svokrovcov, rodicov...
@deti95060810 no ano vsetci este budu chciet domov to je jasne 🙂
@dzarika hej veĺa... mne pred 2 dňami v cukrárni povedali že 3,5 kg torta 45 e.
neobjednala som - urobím si sama.
@dzarika https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/kolko-beriete-za-kg-torty/
Tu si precitaj. Doma ked sa pecie (bez odvodov) tak cena zacina na 20eur za 1 kg tory.
Ak to mas v cukrarni a speci zdobenie, tak 130 eur za 5kg je len tak tak.
Na nete najdes tabulku kolko kilova torta je na kolko porcii.
@deti95060810 ako to je este dobra cena si myslim, ja by som.bola ochotna dat za tprtu tak 50-60€ ale noektpre si pytaju fakt strasne vela, za to ze tam je len piskota maskarpone ovocie 🤣
4 kilá. Ak bude dobrá, každý si rád dá ešte kúsok ;) Ak ti nerobia problém financie, tak kludne 5 a kúsok zabalíš aj domov.
Treba tortu s priemerom 28cm a zo 4 platov.bude velka a vysoka.ake sa robievaju na svadbu.
Nakrajas na 16 ks a kazdy bude mat viac nez dost.
A cena-vzdy vravim,ze sa cudujem zenam,kt.pecu na zakazku.vypytas kolko je to hodne,ludia ti to ofrflu,zda sa im vela.
Neocenia kolko sa s tym clovek napiple,kolko casu stravi...a kolko stoja suroviny...
Urobis lacnejsie,v podstate prerobis alebo to nebude dobre chutit.
Ako hovori stare dobre porekadlo-
z ho.na bič neupletieš
Nikto nebude minat cas a nic nezarobi. So vsetmym je piplacka, ak nechces nieco obycajne. Ak sa Ti to, co chces zda obycajne, urob si sama doma a mas to za naklady.
@guudy to urcite, podla profilu je z Cadce. A ak je okolie drahsie ako KE, tak niekde asi bude chyba 🤷♀️
Tu dvojposchodovu co davam robit do 100€ je Orava a okolie, podla cennika na ich stranke, najdrahsie su torty s fondanom 🤷♀️
Kazdopadne torta pre 15 ludi za 130€ mi pride vela asi aj na BA 🤷♀️
@banalu ano praveze kysuce ale pani ja by som dala uverila by som ze ma cenu 130€ ale ked mi pani povie ze to je bez zdobenia ze to je priplatkove 🙂 tak akozs to uz je extrem ;) pytat za neozdobenu tortu tolko 🙂 ked kupim dalsie capi y ako su marcipanove figurky nejake zapichi, sviecku fontanku tak to je minimalne este 30€ navhse
@dzarika keď ti to príde veľa upeč si doma sama, len suroviny na poctivú tortu výjdu na 40€ minimálne, v dnešnej dobe maslo mascarpone ovocie atď stoja dosť veľa… v cukrárňach predpokladám že používajú margaríny atď atď - potom to tak aj chuti, aj keď je to lacné… za kvalitu sa platí
záleží či budete mať po jednom kúsku, či aj po dva kúsky, či plánuješ niečo aj domov zabaliť...
podľa mňa 2 kg je máááálo... aspoň 4 kg.