Akú tortu pre 15 ľudí?

dzarika
26. jan 2024

Ahojte maminky, prosim vas kolko kilovu tortu si davate robit pre 15 ludi 🙂 ja normalne nechapem co to je teraz za trend ale predtym som napisala rozmer upiekli tortu a ja absolutne neviem ze kolko cca kkg by som mala dat spravit. Myslite ze 2 kg budu stacit ?

deti95060810
26. jan 2024

záleží či budete mať po jednom kúsku, či aj po dva kúsky, či plánuješ niečo aj domov zabaliť...
podľa mňa 2 kg je máááálo... aspoň 4 kg.

banalu
26. jan 2024

Ja vzdy napisem aku tortu chcem, pre kolko ludi a pekarka mi napise co odporuca.
Teraz som davala robit dvojposchodovu pre 15 ludi, ale len preto, aby sa aj dalo do krabicky po oslave - pre babky, dedka, svokrovcov, rodicov...

aiv
26. jan 2024

@dzarika 5kg určite

dzarika
autor
26. jan 2024

@deti95060810 no ano vsetci este budu chciet domov to je jasne 🙂

dzarika
autor
26. jan 2024

@aiv ale akoze pani mi napisala ze 130€ za tortu 5kg mne to pride strasne vela

dzarika
autor
26. jan 2024

@banalu a cenu ste mali.aku ?

deti95060810
26. jan 2024

@dzarika hej veĺa... mne pred 2 dňami v cukrárni povedali že 3,5 kg torta 45 e.
neobjednala som - urobím si sama.

valiant
26. jan 2024

@dzarika https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/kolko-beriete-za-kg-torty/
Tu si precitaj. Doma ked sa pecie (bez odvodov) tak cena zacina na 20eur za 1 kg tory.
Ak to mas v cukrarni a speci zdobenie, tak 130 eur za 5kg je len tak tak.
Na nete najdes tabulku kolko kilova torta je na kolko porcii.

dzarika
autor
26. jan 2024

@deti95060810 ako to je este dobra cena si myslim, ja by som.bola ochotna dat za tprtu tak 50-60€ ale noektpre si pytaju fakt strasne vela, za to ze tam je len piskota maskarpone ovocie 🤣

petrofka
26. jan 2024

4 kilá. Ak bude dobrá, každý si rád dá ešte kúsok ;) Ak ti nerobia problém financie, tak kludne 5 a kúsok zabalíš aj domov.

dzarika
autor
26. jan 2024

@petrofka nerobia mi problem financie ale co sa tyka toho ze pani to robi len tak doma, a pyta si 20 za kilo torty tak to mi.pride extrem, nepoviem ze dam za tortu 100€ ale keby tam boli uz aj figurky proste vrchne zdobenie torty nie len torta naplmeme 3 korpusi 🙂

guudy
26. jan 2024

@dzarika je to jednoduche, ked sa ti nepozdava cena, mozes tortu upiect a ozdobit sama 🙂

dzarika
autor
26. jan 2024

@guudy uz som parkrat robila doma ale ja by som chcela nieco viac maly bude mat 3 roky na motiv BINGA

aiv
26. jan 2024

@dzarika áno ceny sú take ja som tiež tak cca platila minuly rok v lete už

dzarika
autor
26. jan 2024

@aiv a dali ste si piect v cukrarni alebo znamej 🙂

aiv
26. jan 2024

@dzarika našla som si takú cukrárku, kt. Pečie sama doma.. tak okolo 20€ za kg sa to pohybuje plus teda ozdobenie torty sa účtuje.. niesom cukrárka, len aby to tak nevyznelo😂😂

guudy
26. jan 2024

@dzarika ja ti rozumiem... Ale nemeni to nic na tvojich moznostiach. Bud tortu objednas alebo sama upecies.

osky
26. jan 2024

Treba tortu s priemerom 28cm a zo 4 platov.bude velka a vysoka.ake sa robievaju na svadbu.
Nakrajas na 16 ks a kazdy bude mat viac nez dost.
A cena-vzdy vravim,ze sa cudujem zenam,kt.pecu na zakazku.vypytas kolko je to hodne,ludia ti to ofrflu,zda sa im vela.
Neocenia kolko sa s tym clovek napiple,kolko casu stravi...a kolko stoja suroviny...

Urobis lacnejsie,v podstate prerobis alebo to nebude dobre chutit.

Ako hovori stare dobre porekadlo-
z ho.na bič neupletieš

banalu
26. jan 2024

@dzarika rozpocet som dala 80-100€, ale bez fondanu, a malo dekoracii. Cena ide hore aj zdobenim.
Aka je predstava?
Lebo moja svadobna 3 poschodova stala 160 v KE, takze 130 mi pride total prehnane, teda pokial tam nie je nieco zlozite.

guudy
26. jan 2024

@banalu tak asi bude zalezat aj od mesta, kde autorka zije…vieme, ze ceny sa vedia velmi lisit napriec slovenskom..

mk1111111111
26. jan 2024

Nikto nebude minat cas a nic nezarobi. So vsetmym je piplacka, ak nechces nieco obycajne. Ak sa Ti to, co chces zda obycajne, urob si sama doma a mas to za naklady.

banalu
26. jan 2024

@guudy to urcite, podla profilu je z Cadce. A ak je okolie drahsie ako KE, tak niekde asi bude chyba 🤷‍♀️
Tu dvojposchodovu co davam robit do 100€ je Orava a okolie, podla cennika na ich stranke, najdrahsie su torty s fondanom 🤷‍♀️
Kazdopadne torta pre 15 ludi za 130€ mi pride vela asi aj na BA 🤷‍♀️

dzarika
autor
26. jan 2024

@banalu ano praveze kysuce ale pani ja by som dala uverila by som ze ma cenu 130€ ale ked mi pani povie ze to je bez zdobenia ze to je priplatkove 🙂 tak akozs to uz je extrem ;) pytat za neozdobenu tortu tolko 🙂 ked kupim dalsie capi y ako su marcipanove figurky nejake zapichi, sviecku fontanku tak to je minimalne este 30€ navhse

banalu
26. jan 2024

@dzarika no tak to by som nedala tolko za tortu ani omylom. Vsade kde pozeram teraz na rychlo torty sa kupuje na primer..

banalu
26. jan 2024

@dzarika aha tu co mozete na Orave dostat za 140€ v cukrarni. Bez mihnutia oka by som dala tolko za taku robotu... ale len za tortu neozdobenu? 😂

dzarika
autor
26. jan 2024

@banalu super skusim nieco takto pozret 🙂 aj lacnejsie to bude. Dakujem

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guudy
26. jan 2024

@banalu pozrela som si cennik cukrarne (Ba), odkial zvykneme brat torty.
2,2 kg stoji 75-80€. Pozerala som standardnu tortu bez zdobenia. Vacsie robia na objednavku, toto je cena z eshopu.

t1nusa
26. jan 2024

@dzarika keď ti to príde veľa upeč si doma sama, len suroviny na poctivú tortu výjdu na 40€ minimálne, v dnešnej dobe maslo mascarpone ovocie atď stoja dosť veľa… v cukrárňach predpokladám že používajú margaríny atď atď - potom to tak aj chuti, aj keď je to lacné… za kvalitu sa platí

rachel36a
26. jan 2024

@dzarika vo vseobecnosti sa rata na osobu 200g , cize pri 15 ludoch je to 3 kg, co je cca 24 cm priemer.,
Ale to mas pre kazdeho 1 kusok torty