Dorovnávka prídavkov z Rakúska

3. júl 2023

Dobry den,
Zienky,ktore mate skusenost...exmanzel pracoval v Rakusku od 2020 do 2022, o pridavky sme ziadali v aprili 2021, tahalo sa to doteraz. Pred 3tyzdnami prislo rozhodnutie,ze nam za to obdobie pridavky patria a budu vyplatene v najblizsich dnoch. Presli 3tyzdne a nic...je mozne, ze tie najblizsie dni predstavuju u nich mesiace? 🙄 tie peniazky by sa uz zisli,tak neviem,ci sa im mam pripomenut,alebo vyckat? Nemate nejaku skusenost s tymto?
Dakujem ❤️

lizwer
3. júl 2023

My tiež riešime prídavky. Muž bol osobne tam na pobočke vo Viedni. Tak nám na FINANZAMTE rovno pani povedala, že to môže trvať niekoľko mesiacov až rok, lebo majú toho strašne veľa.

79viktoria79
3. júl 2023

@lizwer jak strašne veľa,na vybavenie maju 6m, keď pride papier že sú schválené a koľko,do pár dni nabehli na účet

autor
3. júl 2023

No,podavali sme april 2021, toho roku v maji prisiel papier,ze chcu rozvodove papiere v preklade a c.uctu, to som im doposlala a 15.6.prisiel papier,ze nam to schvaluju a vyplatia dane obdobie s tym,ze suma tam nebola,len link kde si mozme pozriet a vyratat sami a s carovnou vetou,ze suma bude splatna v najblizsich dnoch...tak ja som uz z toho magor 🤷‍♀️

rebrambora
3. júl 2023

Zavolaj na prislusny urad.

79viktoria79
3. júl 2023

musí ti prísť papier kolko ti vyplatia,takze toti este schvalene nemas,mozes cakat pol roka

kaktusik007
3. júl 2023

@79viktoria79 ved to co jej prislo je papier o schvaleni - mam to rovnako, bez sumy, len odkaz na finanzamt.

autorka --- aky datum ma ten list kde pisu ze v najblizsich dnoch? mne to vzdy do 2 tyzdnov nabehlo, vyplatny termin je okolo siedmeho

autor
3. júl 2023

@kaktusik007 na papieri je 6.6.,ale doslo mi to 15.6., no tam pisu,ze za dane obdobie nam to vyplatia,tak predpokladam,ze to je schvalene...len som na vazkach,ze kedy mozem ocakavat aj vysledok tych 14tich mesiacov vybavovania 😂

kiki68
3. júl 2023

Ak to nebude do mesiaca vyplatene tak podajte staznost na Staatsanwaltschaft, potom to pojde. Sice to trva 2-3 mes, ale potom dodaju aj co nechcu 😉

kaktusik007
3. júl 2023

ja by som pockala ci to nepride teraz s pridavkami, siedmeho je piatok, do utorka by to malo byt na ucte. Ak nie, tak im zavolaj.

bluka2
3. júl 2023

Majú správne číslo úctu určite?

autor
4. júl 2023

@bluka2 ano,na papieri je velkym tlacenym pismom,ze budu vyplatene na ten ucet...uz som ho xy krat skontrolovala 😂

autor
4. júl 2023

Nic,budem cakat dalej...len je divne,ze aj jeho kolegovia si vybavovali pridavky a oni tak dlho necakali...dokonca aj ten rozdiel v ukrateni im bol vyplateny uz minuleho roka a ani to nebolo v terminoch vyplat...asi to bude tym,ze sme rozvedeni, no uvidime 🙂