Robí niekto s epoxid živicou?

bybaa1
12. nov 2024

Prosím Vás, nájde sa ochotná duša, ktorá robí so živicou a vie mi poradiť odkiaľ objednat a koľko? Aké množstvo na 4x podnos cca 40x20 cm? Ďakujem

chrobak7
12. nov 2024

@bybaa1 Ja kupujem epoxid v predajni farby - laky. Majú menšie (400 g) aj väčšie balenia (1 kg). Existujú aj klasické, ktoré treba spracovať tak max. do pol hodiny, potom už tuhne, ale aj rýchlotuhnúce, ktoré tuhnú už po 10-15 minútach. Dajú sa použiť aj polyesterové živice, tiež sú dvojzložkové, ale tie tuhnú rýchlejšie. Po 10 minútach už netečú, ale majú želatinovú konzistenciu.

A koľko treba na podnos? čo tým myslíš, že na podnos? Akože spodok podnosu chceš vyliať živicou? Akú vrstvu? To chceš ako dekoratívnu vrstvu? Potom je lepšie kúpiť nie tú priemyselnú, ktorú používam na laminovanie (tá je trochu do žlta), ale dekoratívnu, ktorá je úplne číra. Tú dostaneš v predajniach s galantériou či umeleckých potrebách. Napr. majú to aj tu (teraz je síce vypredaná, ale naskladnia to, prípadne si ich nájdi v inom e-shope).

https://www.koloria.sk/vyhladavanie/?gclid=Cj0K...

Na jeden podnos pri vrstve 1 mm ti bude stačiť tak 70 - 80 g. živice.

bybaa1
autor
12. nov 2024

@chrobak7 ty si poklad 🙏 ďakujem ti krásne za cenné rady. Chcem vyskúšať urobiť hand made darčeky, tieto podnosy, vrstva bude určite minimálne cm, mm nie, to by bolo extrém tenké,musím kúpim dekoračnu. Majú s efektom skla atd, dvojlôžkové, také čo treba riedit, preto ma zaujímalo, koľko cca miniem, pretože ak má jeden podnos bude stáť ( materiál) cca 30 eur, rovno ich objednám, aj keď by som si rada vyskúšala prácu so živicou. Je to veľmi obstojne umenie.

chrobak7
12. nov 2024

@bybaa1 To chceš ako celý podnos vyrobiť iba zo živice? Dobre som pochopil?

Ja som si myslel, že máš nejaký podnos a jeho spodok chceš vyliať živicou a do nej niečo zaliať.

bybaa1
autor
13. nov 2024

@chrobak7 celý, posielam foto

123467
13. nov 2024

@bybaa1 wow to daj potom prosim vediet ako sa ti podaril a vyskusala by som to 🫶

bybaa1
autor
13. nov 2024

@123467 určite dám 🙂

123467
13. nov 2024

@bybaa1 dakujem 🫶 a drzim palce

bybaa1
autor
13. nov 2024

@123467 ďakujem 🙏sama som zvedavá