Záverečné práce deviatakov

monkasponka
18. máj 2022

Mamičky, píšu vaše deti - deviataci záverečné práce ku koncu deviateho ročníka? Ako seriózne práce kde majú konzultanta - určeného učiteľa, majú mať samostatnú tému a musia dodržať všetky parametre akokeby BC či DP práce? Zaujíma ma či je to povinné a ak áno či sa to berie tak vážne. Nejde mi o to , že by museli niečo napísať , ale v tých podmienkach ktoré majú určené fakt na to nemajú mozgovú kapacitu. Presné citácie, odkazy, použitá literatúra ...ako DP.

patka06
18. máj 2022

mám Kvartánku na OG a nič také nepíšu, nepočula som o tom ani na bežnej základnej škole. ročníkovú prácu /čo by malo byť niečo podobné ako popisuješ/ mali iba v triede pre nadané deti

deti95060810
18. máj 2022

dcéra bola min. rok v deviatom ročníku... a nič také čo opisuješ nerobila...

baboobchod
18. máj 2022

Môj je deviatak a neviem o čom hovoríš 😁

monkasponka
autor
18. máj 2022

Panebože ženy, prečo som natrafila na školu kde to musia absolvovať .. ako našla som na nete aj iné školy, ale myslela som že je to niečo moderné čo sa už v 3/4 ZŠ robí...

nenne9
18. máj 2022

@monkasponka nepocula som o tom a chapem ze ta to hneva, ale ber to tak, ze je to super priprava na strednu skolu, aj vysoku, mne sa ta myslienka paci, aj ked ma asi za to ukamenujete

monkasponka
autor
18. máj 2022

@nenne9 ale veď áno, len zas, mali T9, mali prijímačky a do toho písať 20 stranovú prácu a tak začína mať 4 a 5 a nestíha sa učiť.
Keby to mali ako niečo také nenáročné, ale normálne im poslali ,,odporúčanú,, literatúru , kde bolo napísané ako písať diplomovú prácu ..a presne to tak aj musí byť. Už je po nejakom termíne odovzdania a stále mu píše pripomienky konzultantka,. Už som sa na*rala a napísala svoje.

silviak
18. máj 2022

@monkasponka dcera je deviatacka a nastastie nic take nemaju

loliki
18. máj 2022

@monkasponka Vybrala si si určite dobrú školu, ale asi troška preháňajú. Veď sa opýtajte na základe čoho...? Čo sa stane, ak to neurobí? Kde to je dané v učebných osnovách? Veď aj u vás musí existovať školská inšpekcia.

andrejka1974
18. máj 2022

Tak ja som mala doma už troch deviatakov a nič také nerobili dobrá blbosť ja by som sa ohradila ,že kde toto vzali však takéto veci sa robia možno v maturitnom ročníku ak nie až na vysokej

monkasponka
autor
18. máj 2022

@loliki už to ma napisane... A stale niečo nie je v poriadku a to som pred par rokmi mala z DP Ačko a v tomto som uż zufala že čo je zas zle .okrem toho musi spracovat tkz. Handout v PP a odprezentovat pred ucitelmi, spoluziakmi....

loliki
18. máj 2022

@monkasponka Veď napíš o ktorú školu sa jedná.

monkasponka
autor
18. máj 2022

@loliki juj, to radsej fakt nie.

monkasponka
autor
18. máj 2022

@loliki ale ak si hodiš do googla: zaverečne prace deviatakov,, tak hned medzi prvymi školami čo to pišu to vyskoči 😀

loliki
18. máj 2022

@monkasponka Prečo? Veď to potom vymažeš. U nás deviataci majú veget, po prijímačkách už o nič nejde.

nikaeli
18. máj 2022

nie (?) - ani som o tom ešte nepočula..

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
benit
19. máj 2022

@monkasponka nie nepise.este som o tom ani nepocula. Dcera mala v 4.rocniku na sš takto napisat na 15 stran a bola nestastna. Ale ok, to beriem. Ale v deviatom rocniju, to na co?

benit
19. máj 2022

Googel vyhodil len zš horna zdana a waldorfsku skolu. ale na ich stranke sa mi necgce listovat, ze o co konkretne ide. Je to riadna blbina.

sendy1977
19. máj 2022

@monkasponka ja mám syna vysokoškoláka a ešte som o takejto záverečnej práci nepočula. Ale zaujíma ma akú tému si vybral? 😉 Ak to nie je tajomstvo.

monkasponka
autor
19. máj 2022

@sendy1977 o turistike na Slovensku, všeobecne info.. značenie a potom o vybranych pohoriach na Sk kde vypisal naj trasy

monkasponka
autor
19. máj 2022

@benit ano, jedna z nich

judar
19. máj 2022

Na ZS sa taketo nieco nepisava, na SS sa ale pise ale zalezi od skoly a od odboru, ja som taku pracu pisala ako koncorocnu tretacku sprievodne na prax a aj maturitnu este ktomu s vykresmi co este ktomu obe museli mat cez 20 stran a byt aj viazane v pocte kopii po 3 kusy

chrobacik41
19. máj 2022

@monkasponka môj syn je deviatak a určite nič také písať nebudú 🤷‍♀️

nenne9
19. máj 2022

@mb2021 hej a ptm ked nam pridu na gympel v septembri tak to je masaker😄

chrobacik41
19. máj 2022

@nenne9 nie všetci deviataci idú na gymnázium!

chrobacik41
19. máj 2022

@nenne9 myslím ze deviataci majú toho teraz už dosť za sebou a aj by už mali nárok na menší oddych, a nie ich ešte zaťažovať nejakou záverečnou prácou🤦‍♀️ keď už budú na strednej tam nech píšu, moja dcéra tiež keď bola 9 nepísali žiadne záverečné práce, a seminárky a práce sa učili od prvého ročníka na strednej ( chodila na pedagogickú) ale určite ich nezatazovali s takýmto na základnej škole. Zbytočný stres pre tie deti , majú toho aj tak veľa.

miriam_s
19. máj 2022

@nenne9 no v deviatke to hlúposť je. Moja dcéra mala niečo podobné na gympli v 1. rocniku, ale to mali celý predmet, celý rok sa na to pripravovali, vybrali si tému, na nej pracovali, naučili sa správne sformatovat texty, hlavičku, aby to bolo dobré po obsahovej aj formálnej stránke, na záver, z danej témy urobili prezentáciu, ktorú odprezentovali. Ale takto bez patričnej prípravy, v deviatke určite nie

monkasponka
autor
19. máj 2022

Som našla aj ine školy.. a robia to dlho.Začinam mať pocit že ZŠ je v priebehu života na momentalne schopnosti dietata najnaročnejšia..

sindyem
19. máj 2022

Ja uprimne nechapem preco toto tym deckam robia...kladene naroky na ne su rok od roka vyssie... A kedze kapacitu ma clovek a hlavne dieta len jednu, samozrejme, po urobenom napr. teste z daneho predmetu, vsetko hlava vytesni, aby mala dost priestoru na inu blbost co si vymyslia, ze deti musia ovladat.. zatazia ich seminarkami a pomaly aby vedeli pisat diplomove prace, na ktore maju zatial cas, a kvoli tomu sa prestanu ucit to, co by mali.. v konecnom dosledku su tie decka na tom este horsie potom. Napr. cudzie jazyky...daju im ucit sa aj nemcinu, aj anglictinu uz pomaly v prvom stupni na ZS, a potom sa cuduju, ze nevedia ani jedno. Naco je toto dobre?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz