Chcem sa opýtať na názor rodičov , ale aj učiteľov ohľadom používania rýchlovarných kanvíc v triedach na SŠ. Ak ste učiteľ, stretli ste sa s tým, že vedenie školy ich schválilo, ale ošetrené to nie je nijak- v prípade obliatia vriacou vodou, kto je za to zodpovedný- učiteľ, samotný žiak? A čo rodičia, súhlasili by ste, aby vaše deti používali v triedach kanvice? Ďakujem za názory.
A na co su im kanvice? Kavu si robia cez prestavku?
K teme: Pride mi to nebezpecne.
Teenagerom by som horúcu vodu do triedy nedávala.
U dcéry to skúšali, samozrejme to okamžite zakázali v školskom poriadku, neexistuje, že by to niekde povolili.
A dôvod, aby mali také niečo v triede?
Ja by som skôr bola za kuchynskú linku s indukciou😀
My nemozeme, na inej skole ano. Neviem potom preco je dvojaky meter
@ibrunova moja znama ma u seba v triede, je prvostupniarka
Moj chodi do skolky. Maju kanvicu, aj funkcnu kuchynku, kde pecu. Ked to dokazu trojrocne deti, preco by to mal byt problem u starsich? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
My sme mali celu strednu kanvicu v triede,normalne sme si robili kavu a caj cez prestavky
@prosimopomoc ale nie žiaci, bez dozoru. S konvicou asi manipuluje ona ako učiteľka, nie 20 žiakov na strednej.
Ja hlavne nevidim dovod, preco by mali mat v triede rychlovarnu kanvicu. Co si surne potrebuju robit cez hodinu? Kavu, caj, vifonku, sunar?? Cez prestavku nemaju sancu spravit a vypit horuci napoj, cez hodinu nemaju co konzumovat, nie su kojenci aby 45min nevydrzali. A nehovorim o zbytocnom riziku urazu. Nie ze by nevedeli pubertaci pouzivat kanvicu, ale proste budu blbnut, niekto zakopne a nestastie je na svete.
@mamamasama trojročných stráži učiteľka a určite aj s horúcou vodou manipuluje ona. U pubertakov hrozi davove sialenstvo - v ramci srandy su schopni hocicoho. A cez prestavky su v triede sami.
@mamamasama a tie deti v škôlke si sami varia čajík, bez dozoru? Porovnávas neporovnateľné
@ibrunova vsak jasne, druhostupniarom a stredoskolkom nie, su šišnutí, este by doslo k urazu
na strednej skole tak maximalne automat na kavu, ale rychlovarnu kanvicu v triede to je dost nebezpecne
@mamamasama 3 ročnými nemlatia hormóny a nevymyslaju chujoviny a šialene výzvy na tik tok
A naco im preboha treba v skole konvicu?
@prasiatko30 my sme mali na strednej par mesiacov kavomat, vacsina si tam davala cokoladu a pod. ale potom to zrusili lebo zevraj je nejaky zakon alebo nieco kde na skolskej pode nemoze byt kavomat.. 🤷
Síce neviem na co by im ta kanvica bola, ale pätnásťročni a starší ju hadam už aj doma používajú. Ci ešte stale im maminky zalieva ju cajicek, a nedajú im ho až je trosku vychladne?
Súhlasím s @viestta
Veď sa hádam 15 ročný nebudú oblievať vriacou vodou. 🤦🏻♀️ To by si skutočne mohli kúpiť aj kávu z automatu a oblievať sa tou.
@viestta
@mamamasama iné je to doma, kde je človek sám, prípadne so súrodencami a iné v triede, kde je 38 detí. Stačí, keď si niekto uvarí čaj, bude si ho niesť na lavicu a druhý spolužiak do neho vrazí. V automate na kávu nie je vriaca voda
Moje ditko si minuly rok zvyklo nosit termohrncek s kavou z domu, a potom tak starych ziakov uz nechavaju vychadzat zo skoly kto chce si kupi kavu v nejakej kaviarni co je v blizkosti. Vela skol ma aj vlastnu kantinu, kde si kupia aj kavu aj caj
U nás to možné nie je, vedenie to zisťovalo a vraj nemôžu byt spotrebiče bez dozoru - ani mikrovlnka, ani kanvica, pretože sk by nastal napr skrat, vznikol požiar a pod. Je to ma teiko školy , koniec koncov ani počas vyučovacieho procesu podľa BOZP nesmú deti dávať nič do zastrciek, ani CD prehrávač… ziaci ale vedia že my učitelia v kabinete máme a keď chcú čaj / zohriať jedlo, vybehnu za nami
Keby sa niečo stalo je zodpovedná škola. Kávu nech si robia doma.
@sweet20 neviem ako je to teraz, ale nam tiez kedysi dali do skoly automaty na napoje (teple a studene) ale museli potom upravit ponuku - nesmela tam byt kava s kofeinom ani energetaky. A ja s tym suhlasim. Mozno som z inej planety, ale nechapem preco uz u teenagerov treba podporovat zavislost na kave. Neznasam to ani u dospelych, ked x krat za den pistia ze im treba kavu inak nevedia fungovat 🙄 ale teda deckam to fakt netreba.
😈 na strednej sa už dopovať kávou ??????? a čo takto spať , a sa čudujeme že 26 mávajú infarkt 30 odpísané už, no jasné v 15 sme sa na kávu mohli len pozerať
Žiadny spotrebič sa nemôže z dôvodu BOZ nechávať v triede, ani len CD prehrávač či nabíjačky na telefón. Škola je plne zodpovedná za úraz a z toho sa nevykrúti ani náhodou, to sú fakt vážne veci. Na každú zástrčku, spotrebič, ktorý používame v triede musí byť revízna správa certifikovaným poskytovateľom. A btw si neviem predstaviť, že si bude každý počas hodiny usrkávať ako kaviarni niečo, no s pánombohom učenie, obliata lavica, pomôcky, potom sa hľadá handra a hodina je fuč. Žiaľ, toto ani argument veku neustojí.🙂
My sme mali bufet na strednej, kde bola v ponuke káva, čaj a dalo sa pri tom pekne posedieť🙂 bolo to fajn, keď sme mali hodinovú prestávku pred 7. a 8. vyučovacou hodinou
nikdy sme take nemali.. ucitelka mala v kabinete a raz za cas nam doniesla caj