Ahojte, chcem sa spýtať, či nemáte niekto vedomosti o tom, či môže študent v prvom ročníku prestúpiť 2x na inú školu. Uvediem príklad.. Študent nastúpi do 1.ročníka napr. zdravotnú školu, po 2 týždňoch prejde na inú, napr. potravinársku.. A od pol roka na gympel?
@macekovam ak prestup povoli riaditel skoly, na prijimackach nezalezi. Dolezite su rozdielove skusky a ci je miesto.
@simsalabim mm. Ok
@macekovam viem to naisto, lebo som to s jednym dietatom riesila. Tiez sa prijimacky na tie skoly lisili v predmetoch. Prijimacky sa vsak pri prestupe neriesia. Dolezite je, ci je miesto a rozdielove skusky - napr na zdravotku by si asi museli dorabat odborne predmety.
@simsalabim nevidím až tak problém pri prestupe z gympla na zdravotnú.. Skôr ten prestup zo zdravotný na gympel sa mi zdá horší.. Ale tak máš skúsenosť tak vies😊a dobre vedieť...
@macekovam tazko povedat, co je horsie. Asi ako pre koho. Na strednych skolach su odborne predmety, s ktorymi sa gymnazista vobec nestretol. A na gymnaziu su zas sice vseobecne predmety, ktore stredoskolak pozna minimalne zo ZS, alebo aj zo SS, ale vacsinou su viac do hlbky. A niektore predmety su rovnake.
ako píše simsalabim, je to na rozhodnutí riaditeľa školy.
Teoreticky ano, ale ja ako rodic by som to netolerovala, lebo z toho vyplyva, ze v dalsom polroku by kazdych 6 tyzdnov chcel znovu menit. Jedenkrat z objektivnych dovodov by som samozrejme dietatu umoznila zmenit.
Myslim, ze vyrvat pri niecom je do zivota dolezite. Nie utiect hned.