Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom odmeny pre 15 ročnú za polročko. Tento polrok sa mimoriadne snažila a chcela by som ju odmeniť, bude mať čisté jednotky.Pá"iasa jej piercingy a tie kamienky na zuby, ale potrebovala som ešte nejakú inšpiráciu a aj váš názor na odmeňovanie detí za polročko. Za odpovede ďakujem. 😀😉
Odmenu za polrocko nedavame ziadne, je to len informativny priebezny stav, dolezite je koncorocne. Ale to je len moj nazor.
@anjelicek26 aj to je pravda. Ako pri menších deťoch tým sa ráta aj polročné vysvedčenie, no pri týchto starších je to na samotnom rodičovi. No osobne by som sa nenechala nahovoriť ani na piercing ani na kamienky na zuby. Na také niečo má podľa mňa ešte málo rokov
@lolal757z575 urcite odmenit snazila sa a potesi sa🙂
Odmenu za vysvedcenie? Uci sa pre Teba alebo pre seba a svoju buducnost? Ak chces odmenit, tak nieco symbolicke, alebo skor nieco spolu ale podla mna "odplata" nie je vhodna.
Kniha by nebola odmenou? Ak sa dobre učí a má vyhranené záujmy, možno nejaká drahšia z danej oblasti.
My sme toto dako nikdy neriešili ked som nieco potrebovala tak mi to kupili... piercing a kerku som chcela tiež ale mama ešte aj teraz zazera a povie mi že si to nedam btw mam 21🤣 a som rada už je malo dievčat ktore nemaju kerky 😊 ja by som jej dala peniažky alebo nak si niečo vyberie z netu
diamant na zub, bude spokojna.
keby to bolo len na mne, tak odmena nie je žiadna, ale ocinko to jednoducho nedovolí.... podľa neho deti sa učia dobre resp. ako on povie isto lepšie ako on....😀
Takže asi dostanú po 5-10 e a koniec... vybavené
@lolal757z575 my sme za odmenu isli s mamkou na bagetu do mesta, alebo do cukrárne. Na konci roka to bolo ešte obohatené o čokoládu.
Prave som písala prácu o odmenách a trestoch. Dávaj velky pozor , akú zvolis odmenu, aby si čím ďalej tým nenarokovala na vyššiu a vyššiu. V 15 to bude piercing, na 18 silikóny?
Potom odmeny strácajú účinok. Ved musi byt spokojna hlavne sama so sebou a tešiť ju musi tvoja radost a pýcha. Kúp jej dezert, objednajte si pizzu, prípadne jej Kúp nejakú obľúbenú kozmetiku, kvalitnú pomadu, ked sa uz maľuje, tak nejakú špirálu lepsiu
@lolal757z575 keď to tak cítiš, určite ju odmen. Decká to majú ťažké teraz. Bez sociálneho kontaktu, musia sa viac nútiť do učenia .... Sestra preto tiež svojej dovolila piercing do ucha. V proofi štúdiu. Žiaľ, jej sa to zapálilo.... Tak zvaz aj toto... Ale teda odmenu vyberte spoločne. Šperk, dáku značkovú štýlovú mikinu, čo mladí teraz žerú .... Možno ju poteší, keď dovolíš zafarbiť vlasy...
Nechapem tieto otazky. Ako maju cudzi ludia vediet, co potesi tvoju dceru? Ved sa jej spytaj. Radsej nieco co ju iste potesi, ako sklamanie z prekvapenia.
My sme syna odmenili len po maturitách a keď skončil VŠ 🙂 Samozrejme, vždy sme ho pochválili, ale podľa mňa je hlúpe dávať deťom za vysvedčenia darčeky alebo peniaze.
@lolal757z575 ja som bravala na pizzu alebo na mekac a dala čokoládu. To nie je koncoročné aby dostala neviem aké darčeky. Ak si udrží do konca roka tak potom daj hodnotnejší darček.
@lolal757z575 odmenu za znamky nikdy nedavam, deti sa snazim motivovat inak.. chvalim vzdy snahu, nie vysledok.. precitaj si nieco o vonkajsej a vnutornej motivacii...
Kamienok na zuby? Pokial viem, to sa navrtava.. v 15.dobra haluz.. nie si ty ta dcera? 😉
Neuč dieťa na materiálne veci.
Ako píšu vyššie, teraz pirsing a čo o rok, dva? Na tvojom mieste by som podporila morálne hodnoty... pochváľ ju, daj jej najavo svoju radosť a že si s ňou spokojná. Objednajte si pizzu, urobte si pekný deň...
@ninusa221 presne toto som si povedala ze už by som si nikdy nedala mam spravenú celú ruku chrbát rebrá a potom už len maličkosť ale keď sa pozriem na moju sestru o rok staršiu keď sme boli pri mori bolo to niečo krásne.. Toľko ľudí pokreslených a ona čistá pekná postava.. Mat tak ešte 1 život už by som to nespravila
@lolal757z575 Za vysvedcenie som odmenu nikdy nedavala a to je vzdy vyznamenany. Starsi dokonca zmaturoval na same 1 a ani ma nenapadlo ho niako odmenit, jedine slovna pochvala. Ved sa ucia preto, aby mali krajsiu buducnost a nie pre odmeny. Ani mna nikto neodmeni, ked prinesiem domov vyplatu.🙂
Plus este chcem poznamenať že teraz deti ktore mali 4 tak maju jednotky dvojky teraz je všetko lahké sama to viem podla VŠ takže nejak tak
Ďakujem za odpovede rozhodne nechcem a ani to nepodporujem aby sa deti naviazali na materiálne veci.Dcéra povedala že nič nechce ale aspoň jej objednám pizzu nech má pekný deň.😉🍕
Mam este len tretiaka....ale odmenu davame a planujeme davat-spolocny vylet,ci spolocna pizza,ci kino...skratka,vyberie si zazitok.
A keby mam 15dievca,nic by som nedovolila,tetovat,ani inak skraslovat. Co by uz sama urobila nezmenim....no s mojim suhlasom rozhodne nic.
@lolal757z575 ja som tiež rozmýšľala, či odmeniť alebo nie. Ale podľa môjho názoru si to zaslúži , veď ani dospelý nepracuje zadarmo. A učenie sa je vlastne povinnosť a “práca” pre dieta a za dobrý vykon by mohlo byt odmenené - môj názor. Samozrejme nemusí to byt odmena hmotná, môže ist aj o odmenu formou zážitku ...
Podla mna ked chce nejaku drobnost ako kamienok na zub tak by som jej to dala. Ved to chce, tak to ju potesi a bude to aj realne brat ako odmenu. Ale inak za bezneho zivota by som doeta odmenila vyletom kde by si vybralo (v ramci moznosti a financii). Ci nejaky hrad, hory, aquapark, farma, kone. Kde si povie tam by som zobrala celu rodinu a mali pekny den.
Tiež si myslím, že nejaké veľké odmeny nie sú vhodné. Ja som dostala k 16tim narodeninám piercing. 😁 Chcela som ho už 2 roky pred tým. A mala som ho, pokým som nespoznala svojho už terajšieho muža. Do 21 rokov. 😉
Syn je ôsmak a zas bude mať samé 1tky a dostane pochvalu pri večeri. Robí to pre seba nie pre nás, ak ho to demotivuje nech sa učiť prestane a ide kopať kanál!😀 Dodnes ho to nedemotivovalo.
Podľa novozalozeneho Nicku a znenia Nicku predpokladám ze ty nie si matka ale dcéra a nehjladas inšpiráciu ako obdarovať dcéru ale spôsob ako presvedčiť mamu že si to zaslúžiš resp že ti to ma darovať al dovoliť.
Máš sa učiť pre seba nie pre darčeky...
A dcéra nech si dá piercing al kamienky na zuby keď bude plnoletý....
My sme vzdy s detmi isli do knihkupectva, vybrali si knihu a na pizzu. Bola to pre nich odmena, na ktoru sa tesili. Teraz su nestastni, ze je restika aj knihkupectvo zavrete. Viem ze sa da objednat, ale tu islo o tradiciu, ktoru mame. Necakaju ziadne velke dary.
Ja už som daaaaavno mimo školy, ale ako deti sme dostali vždy študentskú pečať pre študenta za vysvedčenie a vždy ma potešilo a doteraz spomínam. Od ZŠ cez strednú po VS
My s deťmi na palacinky do reštiky. Presne išlo o ten rituál ako už niekto spomínal.
Môžem niečo aj ja ktorá sa učím dištančne.? . Nechcem rozprávať, alebo nedajbože krivdiť vašej dcére, ale viete ako funguje online vyučovanie? Deťom dajú úlohy, písomky.. Všetko opíšu všetko.. A z 90% majú všetky deti lepšie známky ako v škole🙂 a viem to od x y ľudí, že každý odpisuje počas dištančného vzdelávania všetko čo sa len dá.. Takže, až taká obrovská snaha pri zlepšení si známok podľa mňa nenastala.. No ak máte iný názor rešpektujem ho. Ja rozprávam z vlastných skúsenosti.
@lolal757z575 ved ju odmen cim uznas za vhodne. Mojej sa pacia tetovania,ma 7rokov a nedovolim jej ho este aspon 10rokov🤣Odmenu ale dostane. Setrí si peniaze, tak asi doplnim pokladnicku☺️🤷♀️