Môže mať 11-ročná gélové nechty?

emmali
13. aug 2023

Ahojte mamicky chcem sa vas opytat ci moze 11 rocne dievca gelove nechty. Nie velmi prehnane ale take nieco decentne. Moja dcera by po nich velmi tuzila a ja som za… len neviem ci by jej to spravili, ked poznate nejaky dobry salon na nechty v kosicicah tak mi napiste dakujem

liv1
13. aug 2023

Nie nemoze nie je to vhodne ani zdrave. Detske nechty su ine ako dospele. Potrebuje si ich donicit uz teraz?Nechapem ako sa taku hlupost mozes vobec opytat.

2006_1211
13. aug 2023

@emmali v 11 určite nie. Zničí jej to nechty a ona ešte nema nechty ako dospelý.

emmali
autor
13. aug 2023

@liv1 tak jej sesternica ma 12 a gelove nechty jej dovolili uz od 11 a nechty ma v dobrom stave

emmali
autor
13. aug 2023

@2006_1211 ona by chela teraz raz a mozno este nieledy na nejaku prilezitost alee jej sesternica ma 12 a nechty jej dovolili asi od 11 a jej nechty su zdrave

miadi
13. aug 2023

Ked musi mat vsetko co sesternica tak sa opytaj jej matky kde to robia Aj detom,

denkabemommy
13. aug 2023

@emmali uv lampa na bazári + gellak ťa vyjdú lacnejšie, než klasické nechty, pre 11 ročnú úplne postačujúce.

banalu
13. aug 2023

Neverim, ze su nechty v poriadku. Ja som mala gelovky niekolkokrat a vzdy sa moje nechty spamatavali hodnu chvilu z toho zasahu, ved uz len obrusenie stensi cely nechet.
Osobne by som 12 rocnej gelove nechty nedovolila a ani gel lak.. Ved nestaci manikura, tiez jej vedia nafarbit hociako, dat aj kamienok ci vzor.
A dost zvlastny prisup k vychove - "jej sesternica to ma a vsetko je ok" tak naco potrebujes este nazor na MK, ked ty si uz vlastne rozhodnuta 🤔

maminkadeticiek
13. aug 2023

Ty brdo,len ziram.Detska maju rozne napady,ale rodicia by mali mat podla moznosti schopnost posudit co je vhodne a co nie.

t1nusa
13. aug 2023

@emmali žartuješ dúfam 🤨😳 určite nie, klasicky lak kľudne, ale s gelovymi by som počkala…

iwesska
13. aug 2023

UV lampa vyrazne zvysuje riziko rakoviny koze, ak jej ho nutne potrebujes zvysovat uz od 11r.,tak kludne...

hipuska
13. aug 2023

Toto je presne ten moment, kedy má nastúpiť rodičovstvo a usmernenie-tvoja úloha. Teraz jej dovolis gélové nechty a v 14 tich jej pôjdeš kúpiť kondóm? Na jednu príležitosť jej stačí aj obyčajný lak - nech si ich sa spraviť v salóne.

jumama
13. aug 2023

Dievcata nosia take nalepovacie, nie gelove. Ze su uz akoby hotove nechty a k tomu take obojstranne lepky. Moze si to dat dole kedy chce a neznici jejto nechty. Je to taky kompromis... Dcerine spoluziacky nosia taketo, aj dcera to skusila, ale otravuje ju to, nechce to nosit, skusila, naplnila si sen. Mozno skuste touto cestou - ze bude mat pocit, ze si jej vyhovela a zisti, ze po tom az tak netuzi. V tomto vekku ide o to zapadnut a byt podobna kamoskam...

daniela2202
13. aug 2023

@liv1 👍👍👍👍👍

akvi
13. aug 2023

@emmali prečítaj si niečo o rizikách, ani ako dospelá by som si nedala, ak, tak vyslovene na jednu príležitosť, ako svadba a pod. A ak, tak nie tie, čo sa musia obrusit nechty, ale tú "bio" verziu. 11 ročnej treba vysvetliť riziká, určite pochopí a kúpiť "detský" lak, resp. nejaký bio, je toho dnes už viac než dosť.

felycity
13. aug 2023

Gelove nechty ? V jej veku urcite nie, poskodzuju nechet. Mozno si to mylis s gel lakom. Skor by som 11 rocnu viedla, aby sa najprv pekne zacala starat o svoje nechtiky, staci jej ich pekne decentne namalovat. Len preto, ze to ma sesternica, neznamena, ze je to spravne. V skole to podla mna ani dovolene v jej veku nie je. Ako vyssie bolo napisane, toto je moment, kedy rodic " ma zasiahnut", vysvetlit a nie dkakat ako deti povedia. Co bude chciet dalej?

rebrambora
13. aug 2023

Moze.ak si za, nieje problem. Vybrat kvalitny Salon, nech nezacne rovno s alergiami.
Mne osobne to pride cudne, ked vidim ale dievcatko uz len s nalakovanymi nieto este gelovymi nechtami.

lasona
13. aug 2023

Nechty v jej veku sú ešte vo vývoji, sú krehké a ľahko sa poškodia.Ja by som to nedala svojej dcere

ropucha6
13. aug 2023

Ty budes asi ta dcera, vsak 🙂 nechaj si poradit, ked uz sesternica a jej rodicia asi rozum nemaju.

syslik81
13. aug 2023

myslis gelove nechty-predlzenie gelom alebo gelovy lak na nechty .. lak by som jej dala - ale redlzenie iste nie .. su to 2 odlisne veci

mufka1
13. aug 2023

Ja sa niekedy ani nečudujem tým chlapom keď slintaju po 12 r dievčatách. Keď im matky dovolia také chujoviny ešte keď bude mať 13 bude chcete silikóny lebo ich ma sesternica tak tu budeš písať ci jej ich máš dat spraviť? Prepac ale ma 11r a moze byt rada , že ma zdravé nechty .Nie som žiadna stará raketa co nevie nič, tiež som vystreda ale už mám čo si zásobou a určite by son to dcére nedovolila a to ma za par mes.11r.

pininka1
13. aug 2023

Neter nosí od 12tich, lebo veď všetky kamošky majú, teraz ma 16 a mam pocit ze už je na nej umelé všetko. Ja by som to svojej dcére určite nedovolila, zvlášť preto ze chodím pravidelne na gélové nechty a určite to nieje vhodné pre detský necht a lôžko

liv1
13. aug 2023

Sesternica ma, ty nemusis mat. V podstate je jasne, ze toto nemoze pisat pricetna matka. Jej nechty mozu byt v pohode, tvoje nemusia. Gelove by som ani 16rocnej nedovolila. Naco. Vacsiu hlupost som nevidela ako gelove nechty pri detoch, ale aj pri dospelych. Dolezite je mat pekne upravene ciste ruky. A nie machlanice na nich a neviem ake jezibabovske dlzky. Nemyslim nejaku peknu jemnu farbu ci nejaky kamienok a pod., ale tieto chemicke zasahy nerobia dobre ani dospelym rukam, nieto detskym.

taminka1986
13. aug 2023

@emmali si robis prdel ze

oli18
13. aug 2023

Taku otazku nemoze polozit dospela zena- matka, to je otazka tej 11 rocnej 🙈

evaachesa
13. aug 2023

Ešte by som pochopila ak by túto otázku položilo to 11 ročné dieťa...nie matka a dúfam že to teda aj takto je.
Minule mi jedna doktorka rozprávala že jej do ordinácie chodia matky, ktoré ešte ani v 40tke nie sú schopné normálne sa postarať o deti a že tým by zverila maximálne tak mačatá..fakt neuveriteľné. 🤨

zuzana76
13. aug 2023

@akvi prosim ta, tie "bio! to su ake? ja mam sice 47, gelove som este v zivote nemala, ale ked raz na nejaku prilezitost budem hladat, tak daj tip, vdaka

akvi
13. aug 2023

@zuzana76 pisem schválne uvodzovky na to "bio", pretože okrem tých detských vodou zmyvatelnych, všetky ostatné sa proste len snažia vylúčiť tie najskodlivejsie zložky. Daj si do googla bio lak a nájde ti ich mrte. Osobitná kapitola sú potom tie "bio" gellaky, čo sa vytvrdzuju tiež pod lampou a aspoň sa nemusia nechty zbrusovat, ani následne ten gellak. To je napríklad od firmy Manucurist. Sama nemám z toho nič vyskúšané, iba občas hľadám alternatívy, lebo nalakované nechty sa mi páčia, ale nie som ochotná si na seba zbytočne patlat chémiu.

zuzubb007
13. aug 2023

11 rocnej ani 12 ani 14 rocnej by som to nedovolila, naco malemu dietatu a navyse je to strasne smiesne na takom dietati, ak potrebujes aby sa opicila po sesternici tak jej to daj a nepytaj sa tu ti normalne, rozumne mamicky povedia, ze nie

mmoonna
13. aug 2023

A v 14 tich jej dovolíš implantáty,nie?

kika2565
13. aug 2023

@emmali Nehnevajte sa ,ale ja by som určite nedovolila ... fakt sa vám čudujem, že to tu vôbec napíšete a pýtate sa cudzích žien. Vy ste matka tomu dieťaťu... vy s tým súhlasíte?