Čaute mám problém mám 14 rokov a nemajú ma radi v triede pretože som klamal a ked som sa snažil napraviť to tak ma nikto nepočúval a ingnoroval. Teraz sa to snažím napraviť a neviem ako skúšal som sa ospravedlniť nepomohlo, a teraz som v koncoch. Hovoriami ze sa spravam ako decko a ze mam aj take otazky , ja vás preto prosím pomôžte mi narovnat vzťahy
Snaz sa byt spoluziakom napomocny,či s ulohami,alebo len tak,otvor dvere spoluziacke,podakuj sa za pomoc. Uvidis,že si mnohých ziskas. A už neklam. 😉
Tazko ti pomahat ked nepozname cely tvoj pribeh.. ked nepozname teba aky si.. neviem v com si klamal ale sa ospravedln a daj tomu cas ..
@peter1998 mne to pripadá, že sa im zdá, že riešiš blbosti. ľudia a zvlášť deti v škole sa medzi sebou neospravedlňujú a hlavne nerobia to x-krát za sebou s tým, že čakajú nejakú špeciálnu reakciu. Nechaj tak, ty sa ospravedlnil, snáď nečakáš, že sa ti hodia okolo krku, alebo nejakú inú podobnú reakciu. Daj tomu čas a prestaň riešiť blbosti. Choď ďalej.
A bolo nutne klamat,,?? Kazdy robime chyby no dolezite je ich napravit
Čo bolo - bolo... Neviem, v čom si spolužiakov klamal, že sa až takto voči tebe obrátili, ale nerieš. Už si sa ospravedlnil. Je taká jedna pekná múdrosť. Niečo v zmysle, že "nevysvetľuj - kamaráti to nepotrebujú a nepriatelia ti aj tak neuveria". Tým, že sa v probléme neustále rýpeš, udržuješ umelo nažive niečo, čo mohlo byť medzi druhými už dávno zabudnuté. Stačilo! Ber to ako skúsenosť. Dobre, pochybil si. Stalo sa. Teraz už vieš, že ak chceš s druhými vychádzať, nabudúce sa máš klamstvu radšej vyhnúť. Človek sa učí celý život 🙂 Vzťahy v triede budú ešte chvíľu pravdepodobne čudné, no nakoniec sa vždy všetko nejako spraví. Ak ak nie, buď rád, že máš 14 rokov a čochvíľa ťa čaká nový kolektív na strednej škole... V živote postretáš ešte veľa ľudí, s ktorými si "nesadnete".
Pri vsetkej ucte k hodnotam, to je take strasne, ze si klamal? Denne stretavam dospelych, ktory sa spravaju a kecaju horsie, nez vobec 14rocne dieta dokaze. Peter, uz len to, ze si sa vedel ospravedlnit a ze ta to mrzi, je nieco, co polka dospelych nedokaze. Nabuduce radsej neklam, ja zo zasady neklamem, lebo si nikdy nepamatam, co si "vymyslim" a aj tak si rozlicni ludia vezmu z toho, co vravim, rozlicne veci a aj tak reprodukuju moje slova inak, nez som ich myslela. Myslim, ze ak si sa ospravedlnil, prejavil lutost a urobil co si mohol, pre napravu, uz nemas co viac spravit. Tym chcem zdoraznit, ze ta lutost mala byt ucinna, teda, ze si veci aj napravil. Nielen ze sorry a zivot ide dalej. Ale z tvojho prispevku nemam ten dojem.
Vela spravi cas, za chvilu niekto vyvedie nieco horsie a na tvoje klamstvo sa zabudne. Snaz sa medzitym byt najlepsou verziou seba, najdu sa ludia, co to ocenia. Niekedy to trva vecnost, kym sa najdu, ale najdu sa vzdy.
A pred tym klamstvom to ako bolo medzi Tebou a spoluziakmi? Mas alebo mal si nejakeho naozaj kamarata/kamaratku?
Ty si spravil krok k uzmiereniu ospravedlnenim a to je fajn,urobil si dobre .Ak im to bude trochu dlhšie trvať aby ťa znovu začali akceptovať nemaj im to za zlé,čas tomu pomôže,bud trpezlivý.A ak ich to neprejde,opýtaj sa ich nech sa pozrú na seba či oni nikdy nikomu nezaklamali.Uvidíš všetko sa zas urovná,hlavu hore 🙂