Čím potešiť 13-ročnú slečnu, ktorá pravdepodobne skončí v detskom domove?

4. nov 2024

Sme s malým hospitalizovaní a je tu s nami na izbe slečna, ktorá je obeťou domáceho násilia. Bude tu, kým súd nerozhodne čo a ako. Je naozaj zlatíčko. Chcela by som ju nejak potešiť. Nemá telefón, takže sa naozaj nudí. Čo by potešilo 13 ročné dievča?

minenkak
4. nov 2024

Telefón?

nyusika
4. nov 2024

mobilom, podla mna

thereisabear
4. nov 2024

Telefón, tam hry čo idú aj bez WiFi (asi také sú)

lienka9
4. nov 2024

Je to mile od teba.okrem mobilu,urcite nejaka kniha,mozno jemne malovatka,nejaky lesk na pery? Spolocenska hra,mozete zahrat spolu,alebo aj neskor v domove,mozno aj oblecenie,salka z ktorej bude moct pit a bude len jej,podla toho ako osobne by to mohlo byt..vselico mi napada.

oktober3
4. nov 2024

Skús to napísať do skupiny vášho mesta.
Kopec ľudí má starší smartfón , ktorý by kľudne aj darovali.

Pekne od teba, že na ňu myslíš

vanilkovazmrzka
4. nov 2024

Zobrat si ju do bezpecneho domova.

madeincssr
4. nov 2024

No na nudu v nemocnici je naozaj najlepsi internet (cize smartfon, ale ten uz cosi stoji no - a najma nasledne nejaky hlasovo/datovy program (SIMku) si treba platit). Na druhej strane si treba uvedomit, ze takmer vsetci sme uz pomaly otrokmi mobilov 🥴.

deti95060810
4. nov 2024

a kto jej bude platiť paušál.... DD asi ťažko.

hugoboss1923
4. nov 2024

Hocičo iné, okrem mobilu. Na tom akurát zhlúpne. Nejakú spoločenskú hru, napríklad.

oktober3
4. nov 2024

@deti95060810 môže mat mobil bez sim karty.
A používať wifi.
Vie jej tam stiahnuť nejaké hry. A tie sa bude hrať aj bez internetu

mamatroch
4. nov 2024

Mozno nejakym peknym zapisnikom, hoc aj na zamok a supravou pier (napr. gelove s trblietkami) a este zositom bez riadkov s hrubymi listami na kreslenie a supravou farbiciek. Mozno by jej pomohlo si do zositku pisat, co ma na dusi. Alebo farbickami malovat... U mna to kedysi bola velmi ucinna terapia... A ktovie, mozno v sebe objavi talent na pisanie / kreslenie a stane sa raz aj vdaka Tebe spisovatelkou / ilustratorkou 😉

Pripadne nejakym milym vankusikom / trickom. Alebo nejakou veselou, vtipnou knizkou pre teenagerky. Zial, ja poznam len take, kde su temou hlavne "otravni" rodicia, to by isto vhodne nebolo. No mozno niekto iny poradi vhodnu knihu.

Alebo hoc urobit taky dievcensky balicek: nejaka vonavka so sviezou vonou, jemny deodorant, lesk na pery, male zrkadielko, manikura... Mozno vsetko spolu dat do peknej kozmetickej tasticky...

plamienka555
4. nov 2024

Ak jej naozaj hrozí detský domov, nedávala by som jej nič, čo jej tam nedovolia. Pretože smútok z odobratia tých vecí nakoniec preváži jej radosť.

h2
4. nov 2024

@vanilkovazmrzka Ako si môže len tak zobrať úplne cudzie dieťa?

autor
4. nov 2024

Ďakujem za množstvo rád. Telefón by som kúpila rada, ale moja finančná situácia mi to nedovolí.Nad knihou uvažujem, ten vankúšik je tiež skvelý nápad, asi aj oblečenie, len neviem či trafím.

autor
4. nov 2024

@plamienka555 aké veci nie sú povolené?

h2
4. nov 2024

A nejaký starší nepoužívaný mobil nemáš? Ani nikto z rodiny, či známych?

zuzinka888
4. nov 2024

@plamienka555 preco by nedovolili. Detsky domov nie je polepsovna ani basa! A deti mozu mat vsetko co si prinesu- osobne veci aj mobil ci tablet

autor
4. nov 2024

@h2 skúsim obvolať

h2
4. nov 2024

Prípadne tu na MK sa opýtať, či niekto nemá. Ja, bohužiaľ, nemám starý mobil, čo by bol ešte funkčný, ináč by som ti ho poslala.

nyusika
4. nov 2024

@plamienka555 detský domov nie je väzenie v strednej Amerike.

annm81
4. nov 2024

Myslím, že ten zápisník, alebo pekný skicár sú dobrý nápad- ani nie drahý, aj to využije. A podľa toho , nakoľko sa chceš viazať, jej tam môžeš napísať prianie všetkého dobrého a e-mail na seba, že si občas môžete napísať, ako sa jej darí.

vanilkovazmrzka
4. nov 2024

@h2 ano samozrejme vsetko treba brat do slova a do pismena

h2
4. nov 2024

@vanilkovazmrzka Tak načo si to napísala, keď to nemyslíš vážne?

madeincssr
4. nov 2024

U starsieho mobilu moze byt problem nielen so vzhladom (drobne poskodenia, opotrebene prislusenstvo), ale najma s kondiciou baterie, co je u mobilu podstatna vec. Na znamom vseobecnom inzertnom webe najdete aj nove mobily (niektore dokonca s dokladom na zaruku) v slusnej konfiguracii (aj 6/128 GB) za cca 90 - 100€. Viem, nie je to malo, ale je to pekne nove.

vanilkovazmrzka
4. nov 2024

@h2 ja to myslim vazne, a budem pisat hocikde hocico ak dovolis. Ze to nechapes ty nie je moja starost.

h2
4. nov 2024

@vanilkovazmrzka Čo si sa naštvala? Ja ti zakazujem ničo písať? No tak buď taká dobrá a vysvetli mi, ako si to teda myslela, keď som taká nechápavá? Baba sa pýta, čo má dať tomu dievčaťu. Ako má chápať tvoj príspevok?

mane01
4. nov 2024

@deti95060810 aj deti z DD maju mobilne telefony, mozno na kredit, mozno len kvoli internetu. Ja ked menim telefon, vzdy poslem stary do niektoreho centra.

ukgirls
4. nov 2024

ak v nemocnici nieje wifi tak jej mobil bude na 2 veci .. kup jej knizku .. zapisnik,kde si moze pisat svoje starosti a radosti- nieoc ako pamatnicek ... malovanie podla ciesiel .. je kopa skvelych hraciek kt rozvijaju myslenie a zabijaju nudu

lubina
4. nov 2024

Zalezi kolko chces do toho investovat. Mobil je sice ok, ale kto jej bude dobijat kredit??PIses, ze asi skonci v detskom domove. Skor by to mohla byt kozmetika, laky na nechty, pripadne make up, ruz a pod.

autor
4. nov 2024

Ona telefon mala, ale mama jej ho vzala a obviňuje dcérku z krádeže. Bože. Ale to dievčatko je tak dobré😭😭😭 Tak zničené.