Brigáda pre študentov

salamistka
6. máj 2022

Ahojte, dnes sa chcem aj ja poradiť...dcéra (maturantka) si na leto hľadá brigádu (pravdepodobne pobehá nejaké obchody a pozisťuje si, či niekoho nepotrebujú) a ja sa tiež chcem popýtať v okolí, či nehľadajú brigádnikov, ale tu je kameň úrazu, dcére je to trápne, že sa vypytujem, nechce aby si niekto myslel, že mama hľadá prácu namiesto nej...nechcem byť stíhačka (helikoptéra), ale očividne som...napriek tomu by som jej rada pomohla, pozerám si profesiu a pýtam sa známych, ale neviem, či to nie je cez čiaru, mala by som to asi nechať na ňu, veď keď si nenájde brigádu tak nič sa nedeje ?.......ide potom študovať na VŠ, chcela by bývať na priváte, zasa už pokujem po internete a pozerám, aké sú možnosti, ona určite nebude rada že sa do toho montujem, ale zasa nehľadá si niekto každý deň podnájom, aj tu by sa možno zišli moje rady...tak neviem, chcela by som mať nadhľad, ale nemám....vďaka za reálny pohľad.

luccija
6. máj 2022

@salamistka máš dieťa s povahou, ktoré si to chce vybavovať same🙂je prirodzene, keď máš jedno dieťa, že si viac zameraná a chces pomôcť.Pomahaj, ale nevnucuj

lindous
6. máj 2022

@salamistka čo sa týka práce, tak som na to vždy mala podobný pohľad ako tvoja dcéra, ale to je podstate jedno aký na to máme názor my, keď to jej trápne, tak to nerob, jej pocity sú dôležité ... myslím, že profesiu môžeš popozerať a ukázať jej ponuky, ale či sa na inzerát ozve alebo nie nechaj na ňu a na prevádzky v okolí by som sa určite nechodila pýtať, ani známych keď o to nestojí .... čo sa týka ubytovania, tak tam si myslím, že by ste to mali pozerať spolu, keďže ona tam bude bývať, ale vy jej predpokladám budete pomáhať s financovaním, malo by to byť spoločné rozhodnutie 🙂

0silvia0
6. máj 2022

@salamistka ja som to riešila tak, že keď som občas pozrela profesiu, zaujímavú ponuku som detom poslala do mailu.