Chcel by som synovi založiť účet, ale neviem, ktorý je najvhodnejší pre mladých. Alebo to mám nechať na neho, nech si vyberie?
väčšina bánk má študentské účty bez poplatkov a úroky na nich nič moc, takže v podstate je to jedno, kde mu účet založíte.
@jan38 je to jedno, studentske ucty su vacsinou bez poplatku - pre istotu si to lepsie pozri, ale myslim ze kazda jedna ma v ponuke pre studentov denneho studia do 25 rokov minimalne zadara ----- osobne, ak je ucet nutnost, co nepises vek a skolu a ci je daleko a ako casto chodi domov a obdobne zalezitosti, takze netusime ci je fakt ucet nutnostou ci rozmarom -- by som ucet zalozila svojmu dietatu v mojej banke - prevody do minuty, internetbanking identicky ako som zvyknuta.... neriesila by som nejaku inu, na to som leniva 🙂
proste ponuka mojej banky, ak by bol ucet zadara pre moje dieta - ok, tak tam. vyriesene.
@miku1 presne toto iste som napisala aj ja v tej teme o tej pozicke na dovolenku 😀
Niekto sa dnes asi nudi 😕
v Prima banke majú detské účty a odporúčam. 😅
Aj v Tatrabanke je účet s kartou pre študentov zadarmo.
@jan38 no ja som to akurat riesila v lete..kedze dcera odchadzala do usa..rozhodne nie je jedno, kde sa ucet zalozi. Mladi maju kopu moznosti cestovat po svete a preto je dobre si zistit, co vsetko ta ci ona banka ponuka aj mimo Svk. Na zaklade mojho skumania sme sa rozhodli pre VUB- najlepsie podmienky 😉 a nikdy nevies, kedy sa ti mlady vyberie do sveta 😉 a potom sa moze studentsky ucet u slsp nechutne predrazit..naco zbytocne zkladat neskor novy ucet?
Cize moj tip je vub 😉
@jan38 https://www.primabanka.sk/studentsky-ucet má veľmi dobré podmienky
Ja mam ucet v Tatrabanke a k nemu mam zdarma ucet pre dieta. Mam k nemu pristup cez svoj IB, k obidvom su tzv.sporiace ucty, na ktore si viem prostriedky kedykolvek preniest, je k nemu klasicka, detska karta.
@miku1 co ma spolocne uver s uctom pre syna? Ja mam tiez hypoteku na krku, ale dcerka ma svoj ucet, na ktory si uklada svoje uspory, dary... To je vychova k efektivnemu hospodareniu. Najskor minute peniaze su tie, ktore su po ruke, v penazenke... Ja sama si tiez vediem sporiaci ucet kde mam vsetko, co prave nepouzivam. Aj ked len par evri. Babka k babce.... 😉
Pre študentov by som bežný účet určite odporučila, ideálne však bez prečerpania (povoleného debetu). A nech si s ním hospodári, podľa toho, čo mu tam pošlete alebo čo si zarobí. U nás v Poštovej banke máme pre študentov vo veku 15 až 26 rokov účet za 1 € mesačne, čo určite nie je vysoký poplatok. Výhodou sú bežné služby ako bezkontaktné platby, IB, sms notifikácie a cashback (výber hotovosti u obchodníkov), bližšie info máme tu https://www.postovabanka.sk/ucty/ucty-a-baliky/...
@angelika_farkasova 1€ je dost. Za rok je to 12 eur 😉 V inych bankach su studentske ucty zdarma. Ak je vramci toho poplatku 15 trvalych prikazov, 30 vyberov, 60 prevodov, to sa mozeme bavit o sume primeranej ponukanym sluzbam. To zdieranie, ktore dnes banky na obcanoch robia je vsetko mozne, len nie vyhodna ponuka 😖
@jan38 kolko ma rokov? A fakt mu to treba? Chces normalny sporozirovy? Lebo ak ten, tak, ak to tak este existuje, mozes mu zalozit studentsky. Moj brasko mal taky ale az ked zacal chodit na vysku a byval dost daleko, skor to fakt nebolo treba. No a ten jeho ucet bol prepojeny s maminym, co bola vyhoda, ze bol takto bez poplatkov. Tiez keby isiel do minusu, tak vyrovnaju na nulu z maminho uctu. Len toto by som robila len v tom pripade, ze mas velmi zodpovedneho syna a na 100% mu veris, vie narabat s peniazmi a nerozhajdaka ich. Ja som ako pubiska, dokonca ako studentka na VS na SK ziadne konto nemala, aj ked bola moznost, ked bolo treba, peniaze som dostala od nasich a este som chodila po vikendoch brigadovat, takze fakticky som si z toho kupovala, co som potrebovala a mala aj na zabavu.
Ja si myslim, pokym nechodi niekde so skoly daleko mimo bydliska a chodi domov castejsie ako raz za mesiac, tak by som mu ziadne konto neotvorila. Co je potrebne mu urcite platite vy a dajte mu nejake mesacne vreckove a ked si to minie za tyzdnen, tak ma smolu.