Ako si napíšem ospravedlnienku?

18. sep 2024

Ahojte mam 18 cerstvo a uz si mizem v skole pisat sama ospravedlnenia. Akym stylom to mam napisat?😄 Ospravedlnujem sa bla bla bla…? neviem to mi pride zvlastne😄

doriiis
18. sep 2024

S takouto gramatikou radšej nijak.🤦🏻‍♀️

lindous
18. sep 2024

Prosím o ospravedlnenie z akej hodiny, kedy, z akých dôvodov. Ďakujem, podpis 😊

jana_eyre_2
18. sep 2024

My sme mali na to taký formulár, kde som normálne vypísala dôvod chybania: choroba od - do a vlastný podpis.. ak nemáš formulár, tak prosím o ospravedlnenie z dôvodu bla bla..

lavender94
18. sep 2024

Prosím o ospravedlnenie z dňa xy z rodinných/zdravotných dôvodov. Čo tam chceš písať akože?

raztovsetkozmizne
18. sep 2024

WTF?

nikaeli
18. sep 2024

Napíšeš to presne tak ako to predtým písala tvoja mama 😉 bolo by fajn nezabudnúť na prosím a ďakujem 🙋🏻‍♀️ inak ak to budeš robiť príliš často, škola má právo overiť si skutočnosti. Moja dcéra bude mať čoskoro 18 a boli sme na to upozornení. Keďže je ešte len v 3.roč., škola nás požiadala o spoluprácu a triedna učiteľka im povedala, že si to bude u rodičov overovať 😛 Vďaka Edu vidím, kedy do školy prichádza a kedy odchádza.

namornicka
18. sep 2024

Vážne si už od 18. môžu žiaci písať ospravedlnenky? Ani na rodicko tým pádom rodičia nemusia chodiť?

doriiis
18. sep 2024

@namornicka ...áno.To platilo už v dobe keď ja som chodila na SS.Si dospelý človek,úplne zodpovedný za seba

nikaeli
18. sep 2024

@namornicka nemusia ti ani dať súhlas 'sledovať' ich cez EduPage - známky, dochádzka, inform.súhlasy. Na druhej strane fajn, nechceš, aby som o tebe niečo vedela, ok. Ale tým pádom si zaplať školné, stravné, prac.zošity, výlety, ..... 🤷🏻‍♀️ keď sloboda a samostatnosť, tak v každom smere.. Moja je ale poctivák, tá stresuje aj z toho, či naozaj stačí moje ospravedlnenie a nemusí ísť k dr 😛

martinkatinka
18. sep 2024

Vymeskavaj co najmenej.

autor
18. sep 2024

@doriiis kde je niečo napisane gramaticky zle?😊

autor
18. sep 2024

@lavender94 Idem si ju písať prvykrat sama, tak neviem ako…tu sa už clovek nemože nič spýtať

doriiis
18. sep 2024

Od preklepov,chýbajúcich čiarok až po malé písmeno na začiatku vety.A zlý slovosled

autor
18. sep 2024

@nikaeli Môžem mať 5 dní osoravedlnené od seba/ rodiča a ostatne už treba od lekára

doriiis
18. sep 2024

Ale iba 2x mesačne po 5 dni.Maximalne

janinah
18. sep 2024

@namornicka môj syn sa už na rodičko vytrepal sam😀 učiteľka to plne rešpektovali,ja som dobehla až ku koncu,takže viem ako to bolo.

autor
18. sep 2024

@doriiis ospravedlnujem sa ze ked pisem cez telefon tak nedavam ciarky a za preklepy ked pisem na telefone🤦🏽‍♀️ uz neviete kde treba urazit… nepisem diktat preboha

janinah
18. sep 2024

Píšeš ju do edupage?

autor
18. sep 2024

@janinah Nie, mame dochadzkovy zozit

nikaeli
18. sep 2024

Ja viem moja, som pedagóg 🙂 ale podľa nového usmernenia má škola právo overiť si to. Naviac, ak si reálne chorá, mala by si lekára kontaktovať aspoň telefonicky.. Ja to tak robím s mojimi deťmi - ale to už je na tebe..

Inak - aj ja píšem cez telefón a mám tu aj čiarky, aj dĺžne 😉

@janinah podarený, toto ma rozosmialo 👍🏻

jana_eyre_2
18. sep 2024

Ženy, slečna sa úplne normálne spýtala, to vážne musíte v každej téme niekoho zdrbat?

autor
18. sep 2024

@nikaeli jasne chapem a mam vypnutu diaktritiku. Netreba riesit hluposti, ci niekto dava ciarky atd atd

autor
18. sep 2024

@jana_eyre_2 zlata ste dakujem

janinah
18. sep 2024

@nikaeli myslím,že aj triedna mala co robiť,aby sa nesmiala ako dôležito tam sedel😉

lavender94
18. sep 2024

Tebe rodič nikdy neospravedlňoval absenciu? Veď tam napíšeš presne to isté.

autor
18. sep 2024

@lavender94 Tak asi tam nebudem pisat ze ospravedlnujem moju dceru …

ivett1
18. sep 2024

Napíš... Prosím o ospravedlnenie z vyučovania dňa (uved dátum napr dd.mm.rrrr) alebo v dňoch (od - do) zo zdravotných dôvodov alebo z dôvodu domácej liečby alebo ochorenie alebo neskorého príchodu....ak zadáte z rodinných dôvodov môže sa stať, že vedenie/ uciteľka bude chcieť, aby si ich uviedla ( pohreb, svadba, rodinná dovolenka...). Ďakujem a podpis.
PS: dcéra chodí na školu, kde majú v šk.poriadku upravené, že ospravedlňuje len rodič - aj v prípade, že už majú 18násť , len cez rodičovské konto na edupage a dochádzk. slovníky už nemajú.

merlinja
18. sep 2024

@doriiis 2x mesačne po 5 dní je 10. To máš polovicu mesiaca (20 pracovných dní). To je fakt super! Učíme deti pre život....

autor
18. sep 2024

@merlinja u nas na skole je 5dni moze rodic za polrok ostatne lekar atd

lucia13022023
18. sep 2024

Záleží od školy asi. U nás to nerešpektovali. Museli napísať rodičia, dokonca aj zavolať triednej prečo neprídeme v ten deň a z akého rodinného dôvodu neprídeme. Troska hardcore no chcela mat všetko pod kontrolou a najlepšiu dochádzku