Ahojte mam 18 cerstvo a uz si mizem v skole pisat sama ospravedlnenia. Akym stylom to mam napisat?😄 Ospravedlnujem sa bla bla bla…? neviem to mi pride zvlastne😄
Prosím o ospravedlnenie z akej hodiny, kedy, z akých dôvodov. Ďakujem, podpis 😊
My sme mali na to taký formulár, kde som normálne vypísala dôvod chybania: choroba od - do a vlastný podpis.. ak nemáš formulár, tak prosím o ospravedlnenie z dôvodu bla bla..
Prosím o ospravedlnenie z dňa xy z rodinných/zdravotných dôvodov. Čo tam chceš písať akože?
WTF?
Napíšeš to presne tak ako to predtým písala tvoja mama 😉 bolo by fajn nezabudnúť na prosím a ďakujem 🙋🏻♀️ inak ak to budeš robiť príliš často, škola má právo overiť si skutočnosti. Moja dcéra bude mať čoskoro 18 a boli sme na to upozornení. Keďže je ešte len v 3.roč., škola nás požiadala o spoluprácu a triedna učiteľka im povedala, že si to bude u rodičov overovať 😛 Vďaka Edu vidím, kedy do školy prichádza a kedy odchádza.
Vážne si už od 18. môžu žiaci písať ospravedlnenky? Ani na rodicko tým pádom rodičia nemusia chodiť?
@namornicka ...áno.To platilo už v dobe keď ja som chodila na SS.Si dospelý človek,úplne zodpovedný za seba
@namornicka nemusia ti ani dať súhlas 'sledovať' ich cez EduPage - známky, dochádzka, inform.súhlasy. Na druhej strane fajn, nechceš, aby som o tebe niečo vedela, ok. Ale tým pádom si zaplať školné, stravné, prac.zošity, výlety, ..... 🤷🏻♀️ keď sloboda a samostatnosť, tak v každom smere.. Moja je ale poctivák, tá stresuje aj z toho, či naozaj stačí moje ospravedlnenie a nemusí ísť k dr 😛
Vymeskavaj co najmenej.
@doriiis kde je niečo napisane gramaticky zle?😊
@lavender94 Idem si ju písať prvykrat sama, tak neviem ako…tu sa už clovek nemože nič spýtať
Od preklepov,chýbajúcich čiarok až po malé písmeno na začiatku vety.A zlý slovosled
@nikaeli Môžem mať 5 dní osoravedlnené od seba/ rodiča a ostatne už treba od lekára
Ale iba 2x mesačne po 5 dni.Maximalne
@namornicka môj syn sa už na rodičko vytrepal sam😀 učiteľka to plne rešpektovali,ja som dobehla až ku koncu,takže viem ako to bolo.
@doriiis ospravedlnujem sa ze ked pisem cez telefon tak nedavam ciarky a za preklepy ked pisem na telefone🤦🏽♀️ uz neviete kde treba urazit… nepisem diktat preboha
Píšeš ju do edupage?
@janinah Nie, mame dochadzkovy zozit
Ja viem moja, som pedagóg 🙂 ale podľa nového usmernenia má škola právo overiť si to. Naviac, ak si reálne chorá, mala by si lekára kontaktovať aspoň telefonicky.. Ja to tak robím s mojimi deťmi - ale to už je na tebe..
Inak - aj ja píšem cez telefón a mám tu aj čiarky, aj dĺžne 😉
@janinah podarený, toto ma rozosmialo 👍🏻
Ženy, slečna sa úplne normálne spýtala, to vážne musíte v každej téme niekoho zdrbat?
@nikaeli jasne chapem a mam vypnutu diaktritiku. Netreba riesit hluposti, ci niekto dava ciarky atd atd
@jana_eyre_2 zlata ste dakujem
Tebe rodič nikdy neospravedlňoval absenciu? Veď tam napíšeš presne to isté.
@lavender94 Tak asi tam nebudem pisat ze ospravedlnujem moju dceru …
Napíš... Prosím o ospravedlnenie z vyučovania dňa (uved dátum napr dd.mm.rrrr) alebo v dňoch (od - do) zo zdravotných dôvodov alebo z dôvodu domácej liečby alebo ochorenie alebo neskorého príchodu....ak zadáte z rodinných dôvodov môže sa stať, že vedenie/ uciteľka bude chcieť, aby si ich uviedla ( pohreb, svadba, rodinná dovolenka...). Ďakujem a podpis.
PS: dcéra chodí na školu, kde majú v šk.poriadku upravené, že ospravedlňuje len rodič - aj v prípade, že už majú 18násť , len cez rodičovské konto na edupage a dochádzk. slovníky už nemajú.
@merlinja u nas na skole je 5dni moze rodic za polrok ostatne lekar atd
Záleží od školy asi. U nás to nerešpektovali. Museli napísať rodičia, dokonca aj zavolať triednej prečo neprídeme v ten deň a z akého rodinného dôvodu neprídeme. Troska hardcore no chcela mat všetko pod kontrolou a najlepšiu dochádzku
S takouto gramatikou radšej nijak.🤦🏻♀️