17-ročná dcéra sa nevhodne fotí na internet

29. apr 2023

Ahojte.
Poprosim vas o nazor, co by ste vy robili v takejto situacii a ci by ste to ako matky nechali tak. Budem co najviac strucna. Ide o to, ze dcera (17r) zacala pred nejakym casom behavat, najprv cvicila doma, potom uz zacala chodit do fitka a zmenila si stravovanie, zacalo ju bavit zdravo si varit. Bola som rada, nevidela som na tom nic zle. Avsak, po case, ako zacala cvicit, zdravo jest, sa zacali dostavovat vysledky, schudla a ma lepsiu postavu. Este chce nabrat svaly, rysovat postavu. No co sa mi uz nepaci a co ma priam sokovalo, bolo, ked som uvidela jej fotky na instagrame. Zacala sa celkom odvazne fotit. Ma tam fotky, kde ma len tielko, tangace a ukazuje zadok, ze v akej ho ma forme… Predtym sa skoro nefotila a uz vobec nie takto… Pre mna je to velmi lacne, vulgarne a nehodi sa mi to ani na dospelu zenu, nie na 17r dievca.. Je super, ze na sebe maka, ja ju podporujem, ale tieto fotky su za mna cez. Snazila som sa s nou o tom porozpravat, ale odsekla, ze je to jej vec. Coskoro je dospela, takze si moze robit v tomto smere co chce. Ja by som jej len chcela vstiepit, ze takto prezentovat svoje telo na internete ma opacny efekt, nez si mysli… Myslite, ze by som to mala este nejako riesit alebo nie? Co by ste robili vy?

caroline_
29. apr 2023

Ťažko radit, keďže je ozaj už dospelá, a nejaké zákazy by skôr robili opak. A hlavne v dnešnej dobe sa tak na insta fotí pomaly každá druhá.

jesenzima
29. apr 2023

Keď som mala 17, všetky dobre mienené rady od rodičov ma otravovali, liezlo mi na nervy poucovanie, vlastne asi všetko, čo mi povedali .. asi by som ju len informovala o nevhodnosti fotiek atď a ďalej nechala na ňu, ako s tým naloží. Možno časom pochopí, príde na to aj sama. Naozaj je už skoro dospelá (vekom). , Bude si robiť čo chce ona 🤷

caroline_
29. apr 2023

@caroline_ ale je pravda ze po prečítaní nadpisu som čakala ze sa horšie fotí

valeria_h
29. apr 2023

Ale to si jej mala vštepiť skôr tieto veci.

pribinak
29. apr 2023

Hm, ťažko radiť, teraz je to velka móda.

Toto riesi jedna známa, tie fotky čo robí jej dcéra sú na hranici erotických fotiek.
Žiaľ aj toto je negatívny vplyv influenceriek a vseliakych rýchlokvasených celebrít

Mizes s ňou hovoriť akurát o tom, že cvičiť a zdravo sa stravovať je super, ale ze je rozdiel urobiť lacnú a rozdiel urobiť vkusne fotku

autor
29. apr 2023

@valeria_h dakujem za nazor. Prave o to mi ide, ze doteraz taka nebola, dokonca mi sama hovorievala, ze nechape niektore svoje spoluziacky, ked sa takym sposobom fotia.. ale ako zacala cvicit, zlepsila sa jej postava a vidiet na nej, ze je so sebou spokojnejsia, zacala s tym aj ona.

sorayaardente
29. apr 2023

Tiež som začala cvičiť ,ale mala som tak 20 rokov a fotky som dávala na Ronnie...na stránku,kde chodili športovci. Práve,ked sa začala pohybovať v týchto kruhoch,tak nechape,že je na tom niečo zle,lebo športovci,športovkyne si také foto dávajú ,aby sa pochválili svojim progresom. Ja by som ju podporila,že wow,super premena,že vyzerá úžasne,ale trošku nech kroti fotky,lebo je veľa uchylov. Ale išla by doma štýlom podpory ako na sebe maka,ale že niekedy je menej viac,čo sa týka ukazovania a že sa dajú fotky nafotiť aj decentnejšie ,kebyže.

silvike
29. apr 2023

Tak my to uz nasim 10r a takmer 12r. Vravime ze si treba sakra rozmysliet co vesaju na net. Lebo neskor ked budu chciet niekde pracovat mozu byt tie kadejake videa a fotky velmi na skodu. Si ich buduci zamestnavatel preklepne, padne mu sanka a povie si ze takeho "degeska" co zdielal taketo somariny urcite nevezme.

luccija
29. apr 2023

Chce zaujať, stúplo jej sebavedomie, ale dá sa to aj iným spôsobom.Tiez by mi to vadilo, ale čo spravíš zakazes jej mobil?aj tak, keď bude chcieť to tam pridá a zahesluje, že to neuvidis ani ty.
Inak mne často ukáže dcéra také fotky spolužiačok a niektoré su ako štetky.

gabika0825
29. apr 2023

je v puberte…. Vidí výsledky svojej snahy a je super ze sa venuje zdravému životnému štýlu… podľa mna o 100 krát lepšie ako keby fajčila a chodila popíjať niekde do barov s kamarátmi… čo sa týka fotiek.. nevideli sme ich,čiže nevieme posúdiť či su to fotky ktoré by mali nejak obecenstvo dráždiť alebo si skratka len dokumentuje formu a povzbudzuje aj ostatných k cvičeniu alebo zdravému životnému štýlu. Veď aj fitnessky sa tak fotia, aj na súťaži su v plavkách aby bolo vidno aké majú svaly…. Ak tam nie je priamo rozkročená do objektívu alebo nejak zvláštne prehnutá ze by bolo vidieť okrem zadku aj to čo nemá byt vidieť,tak by som to tak moc neriesila.samozrejme dohovoriť jej môžeš, ale či tá počúvne to neviem. Je pravda ze ochvilu bude dospela, ale ešte nie je. Príkazmi to však nerob, skôr jej dohovor kamarátsky a či už si z toho niečo zoberie je na nej.

patus_2
29. apr 2023

Skús jej povedať, nech si predstaví situáciu, že za cca rok pôjde na pracovný pohovor, pekne vyobliekana, upravená, nahodená a pán/pani, s ktorým ten pohovor bude mať už videl jej takmer holý zadok. Či by jej takáto situácia nebola nepríjemná..

nwnw
29. apr 2023

Kriste a co by si robila keby hrala napr. plazovy volejbal, fitness profesionalne alebo tak. Jednoducho vypni instagram a chod sa prejst von ak si nechces pokazit vstah s dcerou. Bude dospela za chvilu. Citi sa pekna, tak sa chce pochvalit. Kvitujem ze nieco robi pre seba.

erikab82
29. apr 2023

Som šokovana z toľkej benevolencie, teraz foto na IG a za chvíľu bude na onhly fans. To bude tiež v pohode? Pohovorila by som si ňou ako s dospelou a pekne tvrdo. Presne argument ako je vyššie, pôjde na pohovor a už sú uchadzači preklepnutí cez sociálne siete. Alebo či jej nevadí, že nejaky úchyl pozerá jej foto a honi si pritom. Prípadne by, že si ju nejaký môže vyhliadnuť a môže ju znásilniť. Stačí že označuje fitko kde chodí, v akom čase a môže si ju vyčkať.

hopsadobrandejsa
29. apr 2023

Bohuzial to je sucasna doba. Dnes sa ludom velmi pracovat nechce a kto moze ide cestou najmensieho odporu.

Ludia, hlavne mlade baby sa naucili, ze cez socialne siete sa da zarabat. Obvykle to zacina nevinne, casto to pokracuje k only fans atd.

Si v nezavideniahodnej situacii a vela sa s tym urobit neda.

Ak zacne byt platena pri dostatocnom mnozstve followerov, je maly predpoklad, ze s tym prestane.

Je to balik 2v1. Uspech jej pohladi ego a este za to dostane zaplatene.

zuza265
29. apr 2023

Ja mam pocit, ze take fotky zovsedneli a nie su “vynimocne”. Jednoducho vidi, ze sa tak baby, zeny fotia a ukazuju ako vyzeraju, ocakavaju pozornost, komplimenty… podla mna pre nu to nie je moc, lebo asi take zeny sleduje co to robia. Aj pre mna je to moc, sama neviem ako by som sa s dcerou o tom porozpravala, ked take fotky trcia z kazdeho rohu a su “znormalizovane” ale ani podla mna uplne ok nie su

dagmarovita
29. apr 2023

Ked býva u Teba tak snad ma posluchat vo vaznych veciach urcite, podla mna fotit sa v nohavickach, hlavne ak Ti to vadí, co je pochopitelné, ..aj tak to bude robit, ze sa bude pretrčať na weboch , ale ak Ti to vadi mala by Ta posluchnut a zmazat to. Je to tazke, lebo aj v inych veciach napriklad ja by som nezniesla potetovat si krk dieťa, alebo ruky a pozerat sa na to, ale co spravis, keby si dala potetovat celu ruku az po prsty, po krk nemohla by to zmazat ale take fotky na prikaz toho kto ju ziví hej.

ada510
29. apr 2023

Pokiaľ ide o cvičenie to je iné fitnesky bežné takto ukazujú postavu sú aj súťaže predsa bikiny fitnes....ale druhá vec je že má 17 a vybrozhodujete ešte o jej živote ...

rebrambora
29. apr 2023

@valeria_h v takom veku ma uz kazdy svoj rozum bez ohladu na vychovu.

valeria_h
29. apr 2023

@rebrambora Celý život čerpáme z výchovy.

erikab82
29. apr 2023

@rebrambora v takom veku 90 percent deciek práveže vôbec nemá rozum, väčšinou chcú robiť to čo robia ostatný, ešte to môžu byť roky, kým zistí kto vlastne je

rebrambora
29. apr 2023

@erikab82 presne tak.
Ja som ale nazoru, ze radsej robit nerozumnosti v tom veku a neskor mat odzite a byt kludny.

Slecna ale nic zle nerobi. Ak cvici, jasne, ze chce ukazat progres. Viem ale pochopit aj stranu maminy, ze sa jej to nepaci. Doba je ale ina a hranice posunute.

lucilaines
29. apr 2023

Stuplo je sebavedomie, pravdepodobne aj zaujem chlapcov, popularita. Ona si ide na vlne novej euforie a akokolvek do toho budes zasahovat, aj tak neposluchne. Takze bud sa bude fotit a ty budes nepriatel alebo sa bude aj tak fotit a ty ju v tom budes “podporovat” a mat sancu to aspon nejako korigovat. Ja by som na to isla po dobrom, ze je na tych fotkach super pekna, ale hodit nejaky rozhovor, clanky, strasidelne pribehy co vsetko sa moze stat a ako ju budu chalani vnimat. V dobrom. Ze nech sa kludne foti dalej, ale keby si jej mohla poradit, ze by si bola rada keby sa menej odhalovala. Pripadne popozerajte spolu nejake fotky na instagrame s ktorymi si ok, ukaz jej ich pre inspiraciu. Alebo jej ako darcek zaplat nejake profi fotenie v studiu, nech je to kludne sexi, ale v medziach. Bude mat aspon pekne nove fotky, na nejaky cas moze davat tie. Ked bude citit, ze jej nic nezakazujes ale v dobrom sa snazis poradit, mozno bude pristupnejsia na nejaky kompromis

komaria
29. apr 2023

Nevidím v tom nič zlé. Len jej to prosím nekaz. Je hrdá na to, čo dokázala, chce sa pochváliť, ako každé mladé dievča. Mne mama všetko negovala. Spievala som. Triedna učiteľka vravela mame, nech ma zahlási do Superstar. Reakcia, že nemám si myslieť, že tak dobre spievam. Chcela som byť modelka. Ako 23-ročná som nafotila veľmi jemné akty. Povedala mi, že sa za mňa hambí. Nedosiahla som nič z toho, po čom som túžila. Dnes sa matka so mnou nebaví. Neviem či závisť, nenávisť, ani sa nedozviem. Len ju nechaj ísť svojou cestou. Musí sa sama poučiť, naučiť a možno z nej aj niečo bude. Ako si napísala....je skoro dospelá. Nechaj ju ísť vlastnou cestou.

joannita
29. apr 2023

Autorka, aj mne to pride divne, ale! Fakt je ten, ze fitnesky sa takto proste fotia. Ano s otrcenym zadkom aby ukazali ze na nom makaju. Nieje v tom nejaky sexualny podton.
Kedze tvoja cvici, myslim ze to bude podobny pripad.
Neries to, nezakazuj, len to zhorsis, vazne. Ale chapem ta

kvietocek87
29. apr 2023

Živíte ju????No tak není o čom.Vymazat a hotovo.Ked sa bude živiť sama,tak nech sa páči.Keby sme my naše generácie dávali niekedy také foto, hneď by nám rodičia dali po papuli.Este sa čudujem, že nestíhajú rodičov za mravnu výchovu.By mi otec dal,keby mi otec videl rit na FB😂😂

denithestrange1993
29. apr 2023

Pozri tielko a nohavicky to ma aj na kupalisku. Fitnesky sa tak bezne fotia,dokonca s tym chodia aj na sutaze.

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
atinkaa
30. apr 2023

@autorka tazko sa radi, najma ak sama pises, ze je to strucne, teda podstata, ze sa foti a ze ti to vadi tam je...ale nejako tam chyba motiv, to co je za tym - myslim u tvojej dcery, to ze to vidi vsade okolo, ze je to obdivovane, ze tym Slovensko a asi aj cely svet doslova "zije" je ine....ale ako to, ze sa ta zmena udiala zo dna na den u vasej dcery? A ako to, ze si sa o tom dozvedela takto resp. ze o tom nevies/te? Neber to ako utok ake sa tu deju, skor ako recnicku otazku sama pre seba....

snaz sa tomu porozumiet, nastavovat hranice bolo treba skor asi skor, teraz mozes len nastavovat zrkadlo a snazit sa byt nablizku, pocuvat ju, co su dovody...ake ma plany, mozno, ak by si pocuvala, vedela by si to uz v stadiu kedy zacala cvicit a menila stravu.

Nenechala by som to v style ako niekto pise, ze hranice su posunute, nic s tym neurobis....ano hranice su posunute, to je fakt, to pred nou nezakryjes, no odtajnit jej aj to ostatne k tomu je dolezite, aby videla aj to ake su straty, pretoze nie vsetko su len followery - aj ked velmi tazko sa to vysvetluje ked je cela spolocnost na tejto "drogovej" vlne - pretoze to v istom zmysle droga je, kazdy lajk je dopamin navyse ....chce to nezakazovat, najst si cas, rozpravat sa viac, priznat ze tomu nerozumies, aj to ze sa ti to nepaci, aj fakt ze je takmer dospela....ale aj jej ukazat, ze sa o nu bojis, ze nechces aby zle dopadla, že ju to skutocne moze neskor karierne ohrozit a vsetko to, co sa v tebe "melie" a tu si napisala skratkovito.

Tvoje dieta by malo vediet, ze ti na nej zalezi a ze sa jej snazis porozumiet. Mozno je za tym skutocne len fotenie v zmysle fitness. Mozno je to viac provokativne a mimo ramec tvojho vkusu, no ak jej cosi teraz remenom zatrhnes tak ju za par dni nemusis mat doma vobec a bude dozatrhovane a moze byt este horsie. Teraz konecne potrebujes mat nastavene ucho a byt uprimna. to co si pisala tu, by mala vediet tvoja dcera.

margaretka
30. apr 2023

Bohužiaľ je to sucastna doba, dokonca 10-11r si kúpia tangace a fotia si také fotky že mi padla sánka a ak už majú aj prsia väčšie tie fotky konečná a slušne rodiny dievčat mama sa ide zblaznit nepomôže si.
Druhá vec , my keď sme hľadali do práce ľudí prešli sme si vyhľadávac Instagram, FB a net po menách a teda bolo fakt zábavné vidieť akože opité fotky, akože grcky v posteli s kapucňou na hlave alebo hole zadky , prsia alebo detail tangacikov v rozkroku ....chlapec sa hlasil na obchodníka do firmy a baby na účtovníčku ....šéf vtedy 60r mal z toho šokujúci zážitok keď sme si pozreli kto k nám príde na pohovor alebo kto u nás bol ...

margaretka
30. apr 2023

@kvietocek87 toto sa robí oveľa skoršom veku a odvážne fotky pubisky z frajeriny .... keď budete mať čas prevehnite si Instagram koľko detských foto sa vám zobrazí ... Dneska niektorí rodičia musia prijať to že dievča má v 14 frajera a akceptovať to ( nejde o sociálne slabé rodiny )