13 ročná dcéra si chce dať prepichnúť ucho

dominika6303
30. jan 2015

Ahojte! Moja 13 ročná dcéra si chce dať na pravé ucho druhú dierku a ešte jednu do hornej časti ucha. Je to správne? Keď jej to dovolím povedala, že bude za to plne zodpovedná. Aký na to máte názor? Skúsenosti?

bonaqa2013
30. jan 2015

Kľudne by som jej to dovolila, nech má keď tak veľmi chce. ja mám v uchu 3 dierky -- robili mi len jednu u lekára, ostatné moja práca resp. môjho otca.

marcelatje
30. jan 2015

Ja som za 😉

danieli
30. jan 2015

to by ma netrapilo, ved ak bude spokojna dobre a ked sa jej to nebude pacit, tie dierky si nikto nevsimne, az by si chcela dat vytetovat na pol chrbta Brada Pitta (nic proti nemu), to uz by ma dvihalo zo stolicky 😀

zabudnuta
30. jan 2015

aj ja by som jej to dovolila 🙂 pod podmienkou ze o mesiac nebude chciet pirsing 😀

gapre
30. jan 2015

pokial je to len ucho,tak podla mna je to mensie zlo🙂 ja som mala prepichnute v 12 rokoch(pred 14 rokma)a uz aj zarastla,po dvoch rokoch ma to preslo 🙂 pokial nechce obocie alebo nos.dobre ze ti povedala,poznam aj take ,ktore si doma prepichovali usi,nos,obocie,v takom pripade si moze nieco poskodit.Radsej k odbornikovi.

zuzkaanicka
30. jan 2015

@dominika6303 ja som to svojej dcere dovolila ... ked sme boli na preventivke u pediatricky, tak sme dohodli termin nastrelenia a bolo ... radsej s mojim povolenim u lekarky, ako niekde tajne 😉 ... dcera mala vtedy 11 rokov.

jasminet
30. jan 2015

tu druhu do praveho ucha by som ti dovolila, ale tu do hornej casti, co ja viem, to musi boliet... a plne zodpovedna za to este velmi dlho nebudes... 😉 😉

drobecbobo
30. jan 2015

@dominika6303 Tiež som za. Myslím, že je od nej zodpovedné, že sa opýtala. Horšie by bolo, keby prišla domov s prepichnutým uchom bez opýtania. Povolenie od Teba ako od matky bude pre ňu veľa znamenať 🙂 . Možno by som ju aj pochválila, že si rada, že s tým za Tebou prišla a najskôr sa opýtala, pretože takto sa buduje dôvera. Je potom vysoká pravdepodobnosť, že aj neskôr za Tebou príde s inými vecami, možno aj problémami či žiadosťou o radu, pretože Ti bude veriť, že ju neodbiješ, nezakážeš a nezavrhneš všetko, čo Ti povie.

snopkulka
30. jan 2015

Zdieľam názor ako kočky predo mnou 🙂 ja som si dávala uši prepichnúť naťajňáša 😀 ale to som bola o trochu staršia, moja mamina si to všimla až náááááhodne u krstnej na návšteve 😀

laura0
30. jan 2015

Dovol jej to, ved to nie je nic hrozne .

mirkava
30. jan 2015

@dominika6303 za mna skor nie ako ano, ale asi ak jej to nedovoliš tak to bude chcieť o to viac a urobí to tajne

zamilion
30. jan 2015

Moja dcera ma od 14 rokov po dve dierky. Viac som jej vyhovorila z jednoducheho dovodu. Nech si predstavi ze jedneho dna sa bude vydavat alebo pojde na ples. Bude chciet vyzerat elegantne a mat vycesane vlasy.... co v tej chvili so sperkami? Ked je vela dier nemoze do nich dat 5 peral v rade.... nemoze mat ani hole usi lebo diery vidno...
Vtedy mi dcera neverila ale dohodli sme sa len na druhej dierke a ze s dalsou pocka do 17 rokov. Dnes ma 16 a pol a uz mi povedala ked sla na ples ze som mala pravdu. Ze uz teraz pri jednej dierke naviac musi spekulovat co s nimi ked chce byt elegantna a viac si prepichnut neda

cecilka123456
30. jan 2015

Ja som v 14 rokoch mala v uchu 3 dierky v druhom dve a presterleny nos. V 15 prisiel pupok a jazyk potom chrupavka v uchu. Dnes ako 22 rocna mam uz vsetko povyberane a zarastene 🙂.

katrinka8
30. jan 2015

@dominika6303 - myslím, že baby majú pravdu. Je super, že prišla o tom povedať. Asi by som jej doporučila, aby si to šla dať nastreliť, je to menej bolestivé ako prepichovanie 😉

motiilik
30. jan 2015

my sme to riešili pred dvoma týždňami...dcéra mi má 13 rokov a dovolila som jej prepichnut ucho..chce ešte jednu,ale to zas neskôr...nič proti tomu nemám..
Prišla za mnou,opýtala sa či môže,ešte bola prekvapená,že som jej to hneď povolila...bola si ju dať nastrelit s kamaratkou a vyzerá to super...

jana_eyre
30. jan 2015

naozaj sa nechcem nikoho dotknut, ale pride mi troska zvlastne, ze sa berie uplne normalne ked sa prepichuju usi malym dievcatkam, ale ked si chcu dat viac dierok vo vyssom veku, tak to sa uz riesi, ci to nie je moc.. nevidim na tom nic zvlastne, su to usi ak si ich da prepichnut odborne, tak je to dobre, nie?

ja som si prepichla v 16tich usi sama zicherkou, nie preto, ze by mi to mama nechcela dovolit, ale len tak z nudy.. takze bola by som celkom rada, ze sa somnou dcera chce radit o takychto veciach..

lolinko
30. jan 2015

Ahoj
Ja som za.
Je pekne od nej, že sa tá spýta. Horšie by bolo keby to spravila za tvojim chrbtom.
Ja som dovolila synovi prepichnut ucho a to ešte nemal ani 9 rokov. Ale zároveň som ho upozornila, že piersing nebude mať, pokiaľ bude bývať so mnou.

5katarina7
30. jan 2015

moja mala v puberte tiež poprepichované uši aj hore v uchu mala dierku a už ani neviem koľko dierok mala,mala aj piersing v nose aj v pupku.A veľmi chcela dredy tak na 18 som s ňou išla a dala si urobiť.Teraz má 21 rokov a už nič z toho nemá,nosí len klasika dve náušnice 😉

dominika6303
autor
30. jan 2015

@5katarina7 Dávali ste dcére uši nastrelovať? Vraj to je menej bolestivé. Dávali ste nastrelovať v zlatníctve alebo niekde inde?

ln16
30. jan 2015

tiež som si v 13 dala prepichnúť ucho-teda druhú dierku, v 15 tretiu 😀 v 18-nástke ma to prešlo a nechala som to zarásť 😀 a tiež som to možno chcela lebo niektoré baby to tak mali, a potom ma to prešlo 🙂

kristinkahugo
30. jan 2015

Nech to robia v takom veku , teraz sa to hodí než v 40 ked od dobroty nevedia co robiť a vyzerá to hrozne . ( pritom dom sa tiez narodila v minulom tisícročí )😊

jeennyv
30. jan 2015

ja mam v okoli vela kamosiek, ktore to maju,, sice uz maju po 20tke, ale niektore si to nechavaju ine nie, ked nechces zarastie to, a podla mna je to ovela lepsie nez nejaky doslova tragicky modny vystrelok.....

5katarina7
31. jan 2015

@dominika6303 ano nastreľovať v zlatníctve, ju to nezvyklo bolieť má dobrú výdrž 😀

ajdika
31. jan 2015

aj moja má 13 a tiež chce to isté, ale iba v jednom uchu. nemám nič proti tomu, ak by chcela niečo iné a radikálnejšie, tak to by som mala. Mne sa napr. veľmi páči aj kamienok v pupku, keby mám krásne bruško, už ho tam mám a to ja som v tomto konzervatívna 🙂
A pokiaľ už nebude chcieť druhú dierku v uchu, tak si ju nechá zarásť.

godyna
31. jan 2015

Jasne ze jej to dovol. Spravte si babsku jazdu a daj jej to nastrelit. Ty budes super mama a nedopadne ako ja ked som súrne potrebovala ďalšiu dierku a musela som si ju prepichnut zicherkou.

zamilion
31. jan 2015

Akurat ze nie vzdy a kazdemu dierka zarastie

tenerifka
31. jan 2015

@dominika6303 Moze to zacat aj skoncit pri dierke do ucha, ale nemusi....moja dcera ma 23, v 16-ich si dala spravit dalsiu dierku do ucha....myslela som, ze tym to konci, ale figu, tak sa jej to zapacilo, ze dnes ma piercing na jazyku, piercing v nose,dredy, tetovanie na clenku, a najnovsei na stehne. Nemozem sa na ñu ani pozriet, hnusi sa mi to, hold, som konzerva(a so mou cela moja rodina), pripada mi to smiesne, trapne a primitivne. V jej veku....ako soplava pubertiacka. Takze pozor na to, ak sa ti takyto "moderny" vyzor mladych nepaci, opatrne s tym, co dcere dovolis teraz, lebo za par rokov z nej mozes mat zasmudlanu "punkacku". Ja sa trapim, a stale cakam,ze ju osvieti a da sa do poriadku

katka708
31. jan 2015

Ja som tiez uprosila maminu na nastrelenie ked som mala 13-14. A to bolo pred 15r. Pofla mna je to ok len s tou chrupavkou by som si to rozmyslela este. Nech pocka aspon 2 roky ci si to nerozmysli.

ammellia
31. jan 2015

novorodeniatku date prepichnut ucho a ked si potom v puberte chce dat dalsiu dierku, uz to riesite? Jedna dierka je ok, dve dierky uz su moc? Celkom pokrytecke, nemyslite? 😉

katka708
31. jan 2015

@tenerifka to zavisi aj od povahy dietata a prostredia v akom vyrasta (partia kamaratov). Ak jej to autorka spravy nedovoli tak jej to mozu spravit kamosky a o rok moze mat v pupku a o 2 roky aj prve tetovanie....to je individualne a fakt zalezi v akom kruhu kamosov sa pohybuje. Ja som si usi prestrelila v 14. V 17 som si dala v salone spravit piercing do pupka a v 18 aj napriek nesuhlasu rodicov prve tetovanie na clenok. a ano, zapacilo sa mi to a dalsie tetovanie mam pod prsnikom -datum narodenia synceka a zvazujem este jedno. Ale cely cas aj pri piercingu aj pri tetovani som myslela na to aby sa dalo jednoducho skryt alebo dat prec kvoli praci, svadbe, plesom. Pracujem v bankovom prostredi a tam to nie je tolerovane.
Takze aj ked piercingy a tetovania mam rada, myslim na buducnost a rozhodujem sa opatrne