Ahojte dievčatá.
Som zúfala a potrebujem radu a pomoc názory a skúsenosť. Moja dvanásťročná dcérka ochorela na depresiu organickú s ťažkou úzkostnou poruchou. Máme to dedičné moja sestra preto 26 rokov na invalidite. Vypuklo to v decembri, je v liečbe a po hospitalizácií.
Všetko zvládam už sa ani nepýtam prečo, je však teraz na začiatku a podľa lekárov potrebuje rok liečby aby sa choroba dostala do stavu žiť čo najlepšie. Trápi ma škola. Ona totiž nikde nezájde sama a keď sme boli skúšobne teraz v pondelok v škole po pol hodine dostala záchvat úzkosti. Lekári hovoria , že liečená je včas a tak to zvládne ale čo dovtedy. Škola ma sklamala prístupom keď mi bolo najskôr povedané, nevieme ako konať ešte sme to nemali a potom navrhli zmenu školy. Nijaká rada ani smer. Počula som od lekárky o individuálnom vzdelávaní , samostatnom štúdiu a pod. Kočky prosím Vás nemáte skúsenosti ale radu ako sa dá toto jej štúdium riešiť. Ďakujem Vám .
moj sused ma rovnaku diagnozu. vzdelava sa individualne..hlavne nemente skolu..ak je skola bezradna, poziadajte o pomoc psychologicku, kde dcera chodi na terapie
Skolu by som urcite nemenila ma tam urcite kamaratov a mohla by o nich prist...skor sa porad s psychologickou ktoru navstevujete.....a skusila by som sa dohodnut s triednou ci by scasu nacas mohla navstivit spoluziakov aj v skole na vyucovaniu aby ste ju " neodrezali" od rovesnikov...drzim palce vela stastia prajem
´Ďakujem všetkým za pomoc a rady
@alchimistka2 ahoj, pozri si túto reláciuhttp://www.rtvs.sk/televizia/program/7913/77427 je o domácom vzdelávaní, možno to by mohla byť pre vás cesta. Na pochopenie zo strany školy by som sa nespoliehala. Držím tebe aj dcére palce!
všetkým ďakujem
Urcite sa da individ.studium.mam osobnu skusenost.ak chcete blizsie info,ozvite sa.nedajte sa odradit.vela sil!
@alchimistka2 ahoj,velmi by ma zaujimalo ako ste to doriesili so skolou u tvojej dcery.Mam podobny problem,u mojej dcery boli psych.problemy /depresie a uzkosti/ udajne vyvolane sikanou ,momentalne je druhý mesiac v psych.liecebni a vobec neviem co bude ked sa vrati.Tiez som pocula o moznosti individ.studia,no neviem,ci to bude dobre riesenie :(
Nemám skúsenosť s konkretnou diagnózou ale individuálne štúdium je riesenie. Dcéra by sa vlastne učila doma a do skoly by chodila len na preskusanie. Treba to prekonzultovať s vedenim skoly ale zmenou skoly by som to neriešila.