Zúbky 3,5 mesačného bábätka

monique89
27. sep 2014

Ahojte, moja mala je uz tyzden nespokojna, nervozna, ovela menej sa smeje, viac place a dokonca sa s nami prestala "rozpravat", hoci predtym krasne reagovala a bola ako slniecko. Neustale si strka prsteky do pusy, trosku jej tecu slinky, no nic strasne... Na dasnach som si nevsimla ziadnu zmenu, resp. neviem, ake boli predtym, nejako som to nesledovala... Mozu to byt zubky u takeho drobceka? Ak ano, ako dlho trva, kym zubok vykukne na svet? Trapi ma totiz, ze je taka akoby smutna a neviem, v com je problem... Vopred vdaka za rady 🙂

daniela1983
27. sep 2014

@monique89 mozu, nas mal v 4 mesiacoch, vysli mu dva naraz. ako dlho? to je asi velmi indvidualne.

mmio
27. sep 2014

@monique89 a nemôže to súvisieť s očkovaním?

keziah
27. sep 2014

@monique89 vyjadrim sa iba k tym slinkam- deticky v 2. az 3. mesiaci zacinaju dost slinit, co nema suvis so zubkami. Trva to tak dlho, kym im nenapadne zavriet usta a slinky prehltat, do 1-2 rokov alebo aj dlhsie.

monique89
autor
27. sep 2014

@mmio ockovanie nas este len caka...

jankatt1
27. sep 2014

Mojmu malému vyšli prvé 2 dolné zúbky, keď mal 3 mes. a 3týždne. Takže je to možné... bolo to to isté, ako opisujete Vy, no nemal absolútne žiadny náznak na ďasienkach. Žiadny opuch, začervenanie, proste vobec nič a predsa mu išli von. Natierala som mu to potom Dentinox-om, no tým že mu vyšli sa to neskončilo. Len to spustilo rast všetkých ostatných... stále "slintal", každý mesiac vychádzal zúbok po zúbku. Proste takto to je, zúbky budú rásť a my s tým musíme "žiť" a netrápiť sa preto. Niektorému vyjdu v 1 roku, inému v 3 mes.... asi jej pojdu zúbky 🙂 ... mojmu malému pomohli aj tie chladené hryzadlá.