Dievčatá prosím o radu. Malý má 16 mesiacov a na zúbkoch sa mu tvorí tmavohnedý povlak. spredu sa nám ho čistením darí dať dole no zo zadnej starany je to teraz horšie, keďže čistenie zúbkov je boj ☹ . čo je to?
Je to bud amlo vapnika, alebo je to z cukru (sladeny caj, napoje) alebo z vitaminovych sirupov tie su plne cukru ak neico z toho malemu davas treba zakazdym umyt zubky
Náš malý má to isté ale spredu na predných zúbkoch, u nás je to tým, že má tú uzdičku príliš nízko, takže sa mu tam usadzujú usadeniny z jedla, my sme boli aj zubárky, skús sa mu na to pozrieť...nám odporučila len čistenie proti smeru hodinových ručičiek oba zúbky, nám to zatiaľ pomáha....
ahoj, najskor je to z caju alebo dzusu. Ak to nieje cierne je to vpohode len cistit pripadne raz za cas so sodou bikarbonou
Aj my sme to riesili. Boli sme u zubarky. Pytala sa, ci maly nespadol, lebo sa tym narusi zubok a pomaly hnedne a uz sa zachranit neda. Pripadne poradila obcas pouzit sodu bikarbonu. Ale to sa mi zdalo dost radikalne riesenie. Malemu len umyvam zubky, pouzivam minimalne mnozstvo detskej elmex pastya zubky ma krasne ciste. Aj u nas to bol boj, ale spievam mu o zubkoch, aj basnickujem a je to uz uplne v pohode 🙂
Ahoj ja som mala taky problem so synom od pol roka na jednom zubku isli sme k zubarke ta tvrdila ze z dudla alebo cukru co maly dudel v zivote nemal a caj bez cukru pil zuby sme si cistili o pol roka sa mu zlomili prve dva zuby horne sli sme j zubarke a ta nevedela ci ma robit poslala nas do bystrice vytrhat zuby aj s korenmi pod narkozu to som malemu nemohla spravit a zubky sme stale cistili dnes ma maly 2,5r a zlomene 4 horne zubky tym chcem povedat ries to hned zubarkou a nie iba cistenima menej cukrom
ja by som isla hned k zubarovi , neh to pozrie a uvidis.Ale umyvat treba aj ked je to boj, drzim palce.