Skúsenosť so strojčekom na zuby do 18tich rokov

gabika_krivankova
28. aug 2016

Bola by som rada,keby mi niekto poradil koľko okolo toho treba vybavovať a tak

celasapremenim
28. aug 2016

@gabika_krivankova ak je to teda pre dieta
ides s nim k vybranemu ortodentikovi na posudenie, ci je potrebny strojcek, ak ano, tak presne sa predplanuje liecba, kde ti vsetko vysvetlia
v posudku vedia presne zhodnotit jednotlive odchylky, ake dieta ma
dava sa zhotovovat speci rontgen, panoramaticky, aj rtg makkych tkaniv niekedy, su rozne veci, co sa zhodnocuju, napr. aj, ak dieta este nema vypadnute posledne mysacie, tak v akom stave su tie, co maju vyrast ....naplanovat dalsie sedenie
no a platis a vsetko, najlepsia poistovna na strojceky je pokial viem union, ale ak ma mat dieta cca dva roky strojcek, tak komplet vychadza na tri tisicky, cca, mozno niekde dve, neviem, tam potom treba ratat aj s postupnym vyradovanim strojceka, kedy sa davaju take rozne na noc a podobne a to moze tiez dlho trvat
to uz su individualne zalezitosti
podla odchylok, niekto ma ten fix desat mesiacov, niekto tri a viac rokov....niekto len na hornych zuboch atd atd
dotahuju sa strojceky tak raz za mesiac, sa tam chodi ako na klavir, odporucam niekde blizsie k bydlisku najst si ambulanciu
tiez podla toho, ako sa bude mlade chovat, tak mozu byt rozne servisne upravy, napr. ked sa odlepi platnicka zo zuba, tak do troch dni by to malo byt spravene spet....apod., cize aj taky relativny fix na miesto je to ....odlepuje sa castejsie tym, co nerespektuju upozornenia, co sa ma ako jest

no a dolezita je pravda hygiena:D, to vsetko vysvetli lekar