robia to aj vase deti ? nasej malej prednedavnom vyrastli aj horne zubky a teraz si sucha horne o dolne proste skripe nimi 😒
loren, a ako kvalitne 😀 až mi husia koža naskakuje 😀
jeeeezisi, aj Petik asi od predvcera neskutocne skripe, mna az nadvihuje, ked to pocujem 😨
ale aj ja som skripala, ked som bola mala, nasi sa vraj na to v noci budili 😀
no tak super niesme same 🙂
baby, nic si z toho nerobte. skripal som cele detstvo. skripem aj teraz (na radost manzelky aj chrapem). mam jednu plombu z doby ked som mal 7 rokov, naslednych 20 potom ziadnu. cize je to oki 🙂
nasa to robi už asi mesiac a to dva mesiace už ma osem zubov stale rovnako
Aj tá naša to robí a je to veľmi nepríjemné. Ide jej piaty zub a tými spodnými sa snaží k nemu dostať.
Aj my skripeme, vsetkymi osmymi. On zvykne skripat, aj ked mu davam nejaky prikrm. 🙂
smisela • 1d • Dnes o 09:51
Mate s tym niekto skusenosti,Ninka ma 9 mesiacov a odkedy ma aj horne zuby,skripe jedna radost,pocula som,ze sa jej tym moze znicit zubna sklovina 😒
lusil2005 • 1d • Dnes o 09:53
smisela ani nehovor!!!! presne, moja mala ma osem mesiacov a odkedy ma horne zuby tak skripe odusu! som z toho na nervy. vzdy jej len supnem dudel do pusinky ked zacne 😀 neviem ci jej to moze ublizit, ale podla mna urcite 😒 ale co s tym narobim?
molnitko • Dnes o 10:35
Ahojte, vôbec sa toho nebojte, aj moja Viktóroa škrípala sko malá zúbkami, ale trvalo tzo len krátko, ani som si neuvedomila, kedy stým prestala a vyrástla s toho. 🙂 teraz už vôbec neškrípe ( má 9 rokov)
ja som tiez v detstve skripala zubami... 😀 teraz uz nie...
aj ja som skripala 😅 vraj celu noc 😖
aj moja skripe. normalne mi z toho nabieha husia koza! 😠
môj synovec v spánku ako bábo škrípal zubami, v nemocke mu zistili že má reflux žalúdka.....
akonáhle mu to vyliečili, prestal škrípať.... 😉
aj nasmu sa konecne tento tyzden prerezali vrchne zubadla, no a dnes mi zacal poriadne skripat a ja ten zvuk nemozem ani pocut ☹
ani nehovorte... mala uz ma 7 zubov. a ide osmy. viete co je to skripotu? 😠
susik77 • 1d • Dnes o 12:46
Ahojte, mala ma 2 dolne zuby, uz ma skoro vonku aj 2 horne a strasne nimi skripe. Myslite, ze je to ok?
helka1 • 2d • Dnes o 12:50
susik, u nas so skripanim zacal maly, vcera objavila skripanie mala a tak sa u nas skripe o 106 😀
lyongirl • 1d • Dnes o 12:56
aj náš malý škrípe, nie vždy, ale stáva sa mu to a dosť ho to baví... a neviem, čo s tým, rozum nemá, aby pochopil, že sa to nerobí a ak by som mu to aj zakazovala, určite by to robil najust, lebo je to preňho velká zábava 😀
julca80 • 1d • Dnes o 14:49
moja mala skripe od vtedy, ako vysli von horne aj dolne zuby. Robi to dost casto. Najhorsie je to, ze ja to dost zle znasam 😝 , vzdy mi to nerobilo dobre ked niekto skripol zubami, no a toto. 😀 Prave moja dcera musi robit pocas celeho dna. Ona to robi aj nevedomky. ☹ 😖
valhali • 1d • Dnes o 18:57
mne uz tyzden stoja vsetky chlpy na tele,ked moja mala skripe 😝 Neznasam to, to akoby niekto presiel nechatmi po tabuli,brrrrr 🙄 Zacala s tym,ked jej vysli horne zuby a dolne zuby.
margaretka11 • 2d • Dnes o 19:00
u nás je expert na škrípanie Simonka a tiež som z toho na vetvy 😝 . Ale keď sa jej snažím vysvetliť, aby to nerobila, že maminku z toho asi šlahne, tak na mňa uprie ten svoj krásny vyjavený modrý kukuč a viem, že absolútne nechápe, o čom to tá mama točí 😀
susik77 • 1d • Dnes o 19:29
baby a neskodi to jej zubkom?
jaduska • 2d • Dnes o 22:50
Naša škrípala zúbkami asi mesiac a ako začala, tak aj prestala... 😉
Susik, dlhodobé škrípanie určite škodí, mňa sa raz zubár na preventívke pýtal, či škrípem zubami (v noci vraj občas škrípem, tvrdí mangel), lebo mám na zuboch akoby puknuté
julie6 • Dnes o 17:34
Ahojte, nas 7,5 mesacny betar ma vonku horne styri zuby a dolne dve jednicky, uz su trosku aj vyrastnute. Hoci netradicne jemu sa prerezavali ako prve horne dvojky, potom "lopaty" a teraz dolne jednicky. No zacina nimi poriadne o seba triet, no proste neskutocne skripe zubami az mam husiu kozu, je to normalne????
f.nina • 1d • Dnes o 18:01
Ahojky,tak náš malej ma 4 zoubky,dva nahoře a dva dole.Před dvěma tejdny taky začal skřípat zubama.Někdy se do toho tak opře že to dělá trěba i půl hodiny v kuse a nic nevnímá.Ptala jsem se naší mudr a ta říkala že to je o.k. že to prostě některé děti dělají tak jak dospělí,takže bych si z toho nic nedělala 😉
dzany • 1d • Dnes o 18:05
ahoj, no jelikož koukám že nás je více tak to asi normální bude 😀 😝 ale je to hustý, vidte? 😝 naše malá ma taky 2 nahoře a 2 dole ajede o sto duší 😀 ale asi to má po tatkovi , ten do dneška ze spaní taky skřípe , i když mi to nechce věřit
tak my se taky přidáváme, mě tím malý občas pěkně mučí 😅 a přesně jak píše f.nina, jak ho to chytne, tak skřípe a neví, kdy přestat 😝 😀
aj nas maly zacal skripat asi v siedmych mesiacoch, ked mal styri zubky. a skripe nimi cez den, v noci som nic nepocula 😀
syn začal skřípat zoubkama a je to strašně nepříjemný 😨 hlavně to jeden čas dělal, když jsem s nim ulehávala do postele.
môžem sa i ja k vám pridať, náš "sedemzúbkový" vie riadne poškrípať, je to nepríjemné ale v tomto teplom počasí nás to aspoň trochu schladí - veď máme z toho husiu kožu 😀
holky náš prcek skřípal zubama pořád a hrozně asi kolem 12 měsíce a ještě se tomu řehtal, pak ho to ale přešlo takže jsem ráda...asi to chce vydržet 😀
honzulka • 1d, 36tt • Včera o 22:30
Ahojky,nenašla jsem toto téma,tak snad se nebudete zlobit,že zakládám nové.. ☹ Potřebuji poradit.. ☹ Mám dvou a kousek letého syna a začal mi řádně ze spaní skřípat zubama.Nemáte někdo radu či zkušenost,co s tím?? ☹ 😢
adkaw • 1d • Včera o 22:34
ahoj, tak na toto potrebujem poradiť aj ja, mala som pocit že je to dedičné 🙂 môj manžel totiž tiež v noci škrípe zubami a je to práve asi 2 týždne čo začal škrípať zubami aj náš malý 🙂
petule.h • 1d, 38tt • Dnes o 07:34
adkaw...máme to samé... 😀
honzulka • 1d, 36tt • Dnes o 11:05
Ahojky..tam můj manžel pro změnu chrápe,takže já to mám jak orchestr.. 🙂 😠 Jde mi hlavně o to,že si ničí zoubky.. ☹
karot • 1d • Dnes o 12:27
Honzulko,................co na to říkala mudra?............ 😕
honzulka • 1d, 36tt • Dnes o 12:35
karot-on mi hodně skřípe teď dvě noci,takže jsems tím k doktrorce ještě nešla... 😉
j.a.n.u.s. • 1d • Dnes o 12:55
Holky, jak ja skripala zubama, tak me mamka vzdycky dala vycurat a byl klid...nevim-jestli to je spojitost...ale fungovalo to!
ahojte moj maly ma 8 mesiacov a dve zubky spodne a ledva viditelne vrchne ale skripe s nimi ako das....
no aj my sa pridavame k skripaniu zubov :D paradoxom je ze ked som so sestrou este byvala u nasich a ona v noci skripala so zubami tak som ju isla roztrhnut 😖 😀
Tak malá skřípe asi 14 dní jako blázen.A děsně se u toho tváří 😀 Je to sranda ji sledovat,ale ty zvuky jsou hrozné.Má už 8 zubů,první měla ve 3,5 měsících.
Nasmu prve dvy vyliezli ked mal nieco po 4 mesiaci a teraz nam behom 3 tyzdnov vyliezli 4 zuby 😀
tak naše malá taky začala před pár dny skřípat zubami, má jich už osm, vypadá, že ji to baví, ale já mám z toho husí kůži 😝
náš malý to robí tiež....brrrrrrr 😀
Aj nasa mala to robila, ked jej vysli 2 spodne a 2 vrchne. Robila to asi tak 2 mesiace a potom ju to prestalo bavit. Pytali sme sa na to aj zubara, pozrel jej na zubky a hovoril, ze to nieje nic neobvykle a ze ma zubky v poriadku. My sme sa bali, ze si ich nejako nalomi, alebo poskodi tym skripanim. Ona to jednu dobu robila skoro stale.
Loren, moja mala ma tri mesiace, takze este nie 😀 ale robila som to ja cele detstvo a mam celkom dobre zdrave zuby 🙂 takze mozno to nie je az take zle.