Môžu ísť 3-mesačnému bábätku prvé horné zúbky?

6. okt 2022

Ahojte isli vasim detom zubky uz v 3m ? Nasa mala zrazu cez den velmi kratucko pospi, neda sa jej dlho zaspat, predtym bolo okolo 50minut normalne, teraz sotva 30m, a cely den je nervozna - ale to moze byt skor uz z tej unavy, dlhsie spala jedine v nosici vcera. Vecer normalne problem zaspat nema ale vcera to bola hroza len mrncala asi hodinu , vyzeralo ze ked som jej prechadzala po hornych dasnach bolo jej to prijemne a ukludnilo ju to . Na spodnych som nic necitila ale na hornej strane bolo citit akoby pod dasnom mala nieco ostre, ale neviem to porovnat nakolko som jej to tam predtym nechytala 😀

terez246
6. okt 2022

Je to možné, ale máličko pravdepodobné. Veľmi malé percento detí má zúbky tak skoro, aj keď samozrejme také sú. To, čo popisuješ so spánkom je skôr 3mesačná spánková regresia. Práve v 3 mesiacoch sa zvyknú spánkové návyky meniť. Ostrejšie môžu byť aj ďasienka, pri prerezávaní to jasne cítiš, že je to tvrdšie a ostré a aj vidíš váčšinou malinký "biely hrbolček". 😊

majamat
6. okt 2022

niektore deti sa zo zubkami uz narodia,a je ked je to dost vynimocne.

takto, zubky su ulozene v urcitej hlbke, kym sa pretlacia na povrch, to moze trvat ajneikolko mesiacov. cize dieta moze byt koli tomu nervozne uz pomerne skor.

ale dovod problemov moze byt aj iny, ako je napisane vyssie. u takto malych deti sa psanok a vobec vsetko meni svetelnou rychlostou. v 1r si prejdete tolkymi fazami zmien, ze ich ani nespocitas. tym nemyslim len an jedlo,a le vseobecne.

didush27
6. okt 2022

Môj syn mal v 4 mesiacoch vonku spodné 2 zuby. Takže možné to je 🙂

pribinak
6. okt 2022

Kľudne môžu ísť. Nie je to nič výnimočne

kingstonka
6. okt 2022

Moja mala 2 prvé zuby von ako3,5 mesačná... ale spodné.

luxus10
6. okt 2022

oni sa tie zubky hlavne tvoria, a roztlacaju dasno, toto ju moze trapit, kym sa prerezu von....takze ano...

julinka65
6. okt 2022

kludne moze byt, ze tam nieco citis, ale tak to este nemusi znamenat, ze ten zubok sa hned aj prereze. to moze trvat dost dlho, kym vykukne.

autor
6. okt 2022

dakujem za odpovede..ja som tiez myslela ze spankova regresia by to mohla byt, ale to potom nechapem preco by bola nervozna ked sa zobudi po pekne prespanej noci vyspata ..... normalne je kludna , a vydrzi v hrazde aj sama sa pohrat ale teraz len mrnci vsade...

aliaray1
6. okt 2022

Ahoj ano je to mozne. Nasej idu od 2.5 mesiaca a potvrdila nam aj lekarka.

U nasej to bolo sprevadzane revom, zvysenou teplotou...dasna jej od vtedy cistime prstom omotanym gazickou namocenou v kojeneckej vode tak, ze jej masirujem dasienka aj pidnebie a cele ustocka. Miluje to a velmi si na to zvykla. Odporucaju to aj niektori detski zubari kvoli ustnej hygiene a prevenciu pred sorom.

luxus10
6. okt 2022

kamistad a natriet jasienka...a uvidis, ci bude mrzuta...

autor
6. okt 2022

@luxus10 natrela som jej s dentinoxom tam kde som myslela ze jej idu ale akosi jej nechutil lebo sa fest rozplakala, ale na druhu stranu potom sa ukludnila a bola kludna aspon 15 minut :D takze tazko povedat....