Zaujímalo by ma prečo v Prešovskom kraji je tak málo inzerovaných pracovných miest. To sú na tom učitelia tak dobre alebo len nie je kam utiecť?
voľné pozície sa budú viac zverejňovať neskôr - koncom šk.roka, keď sa budú pripravovať úväzky. Aj učitelia, ktorí idú napr. do dôchodku alebo chcú zmeniť zamestnanie, tak väčšinou robia ku koncu šk. roka.
@mandmsm Práve teraz je čas, keď sa zverejňujú ponuky, začína to v marci. Úväzky na budúci školský rok sa riešia apríl/máj.
Autorka:
U nás na severe je veľa ponúk - hlavne SJL, ANJ, MAT, FYZ a technické predmety na stredných školách.
Viem o čom hovoríš. Na prácu učiteľa v Prešovskom kraji čakáš dlho. Niekedy aj roky. Väčšina učiteľov sa drží na svojom mieste často aj po dovŕšení dôchodkového veku. Nájsť si prácu učiteľa sa dá najčastejšie po skončení školského roka. Poprípade ak nejaká učiteľka vypadne dlhodobo z práce napríklad iba ako záskok počas materskej či dlhodobej PN.
@vamajka Presne máte pravdu. Mnoho ľudí si myslí, že učiteľ ma neviem aký plat...Pre ľudí z Bratislavy je to nízke ohodnotenie, z toho dôvodu o to ani nie je taký záujem. Preto toľko voľných miest na západe...
Tym, ze je Presove pedagogicka fakulta, kazdy rok z nej vychadza mnozstvo absolventov. Skratka je pracovny trh v tejto lokalite presyteny, je viac zaujemcov ako volnych miest.
Aj v BB je málo inzerovaných pracovných miest na učiteľa.
Keď som si po skončení vš hľadala prácu, rozposlala som životopis na všetky školy v meste. Ozvali sa mi na pohovor z viacerých a nikde to nemali vyvesené
Myslim, ze na vychode, kde je malo pracovnych miest su vdacny za taku pracu. V Bratislave je ucitelov nedostatok, lenze z takeho platu tam je tazko vyzit