Ahojte, som 1 rok vlastníkom "inteligentnej" práčky Samsung a nikdy som nebola zúfalejšia, už ani nemám silu opätovne volať servisákov a preto uvažujem nad jej výmenou po veľmi krátkom neúspešnom "manželstve". Predošlú práčku Indesit som za "inteligenta" vymenila po 13 rokoch spokojnej spolupráce kvôli ekonomickej kríze za účelom šetrenia energiami.Starú som darovala, takže vrátiť sa k nej už nie je možné. To, že s novou neušetrím ani cent sa ukázalo veľmi skoro, lebo pri plnom naložení (9 kg) prádla mi vychádzalo prádlo po opratí smradľavé, akoby mastné - práčka pri 2 plákaniach, ktoré si sama naordinuje, používa extrémne málo vody, tekutý prostriedok z dávkovača automaticky dávkuje úplne nezmyselne (aj po špeciálnom prestavení servisákom), aviváž si z automatického dávkovača ordinuje tak divne, že občas dá pár kvapiek, inokedy do prádla vleje pol fľaše 😢, takže periem tým spôsobom, že po diagnostike prestavím počet plákania z 2x na 4x, aby prádlo nepáchlo, prostriedok lejem po prerušení programu priamo do bubna a aviváž nemôžem požívať vôbec, keďže existuje len ten schizofrenický automatický dávkovač. Servisák zahlásil, že mám asi malý tlak vody a preto dávkuje divne, každopádne mi automatický dávkovač vymenil, no problém pretrváva ďalej. Po pár použitiach začal bubon trieskať, znovu prišiel servisák a celú práčku rozobral, lebo bubon visel len na jednom šroube, ďalšie boli uvoľnené, takže môžme byť šťastní, že pri žmýkaní neodletel komplet. Postupne som sa zmierila s nekompetenciou práčky: že zafarbenú vodu z čierneho prádla považuje za špinu a predĺži program o ďalšie 2 hodiny,... že má možnosť nastavenia otáčok pri praní jemného prádla len na 400, čiže vyťahujem kvapkajúce prádlo, pretože otáčky 500,600, 700 táto práčka proste nemá v ponuke, ...že 90% programov je určených len na 2-4 kg bielizne a moju kedysi obľúbenú predpierku nemôžem používať vôbec, pretože vyžaduje automatický dávkovač, ktorý z vyššieuvedených dôvodov už radšej nenapĺňam.
Neskôr sa však ukázal neriešiteľný problém : som alergik na roztoče, takže 4x do roka periem paplóny a ešte častejšie podušky. Inteligent nie je schopný vyžmýkať jeden vankúš veľkosti 40x60 cm, takže paplón už nezvláda vôbec, napriek tomu, že neváži ani povolených 9 kg, jednoducho sa počas odstreďovania bubon točí pomaly asi hodinu, dve, tri, resp. kým to vzdám a vypnem a vyžmýkam s manželom ručne.
Vybrala som sa na net vyhľadať inú práčku, lebo už nevládzem, keďže väčšinu funkcií nemôžem používať a celý čas sa s práčkou len hádam resp. snažím sa jej prejsť cez rozum, aby mi neprestavovala programy podľa jej "inteligencie"... No a pri hľadaní inej som narazila na problém, že všetky v ponuke vyzerajú byť "inteligentné". Hľadám práčku, na ktorej si viem nastaviť dĺžku programu sama, mať možnosť nastavenia polovičnej náplne pri každom programe, takisto teploty a otáčok pri KAŽDOM programe, mať možnosť otáčok 0, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 12000, 1400 a hlavne mať šuplíček na predpierku, hlavné pranie a aviváž pre manuálne podávanie, žiaden automatický nezmysel, ktorý kvôli niššiemu tlaku či ktoviečomu funguje schizofrenicky. A to najhlavnejšie: aby vyžmýkala paplón a nešetrila množstvom vody na úkor čistoty t.j. aby som nemusela pridávať ďalšie a ďalšie plákania navyše pri každom programe.
Prosím o rady a tipy. Mama kupovala dosť nedávno práčku bosch, kde sú možné rôzne nastavenia, pojme aj dosť prádla, no neviem, či si poradí s paplónom, ten v nej zatiaľ neprala. a ja už nechcem spraviť ďalšiu chybu a zle investovať. 🙏🏻
povolen prádla
@danielala máme Electrolux z boku plnenu...vyperie paplony aj všetko možné aj malé koberce atd
@danielala ja mám túto, čo je na fotke, je super pri programe sa dá nastaviť všetko a ešte vždy pridám aj sušenie buď na 30 minút alebo 60 minút a prádlo mi rýchlejšie vyschne a je jemnejšie a je dosť veľká, takže paplón zvláda bez problémov 😉 kľudne sa pýtaj
aeg 1500 ot, vyperie vsetko,
aj perove periny
Mám Bosch a vyperie všetko, aj paplony
Candy rapido, 9kg, perfektná je
Najlepšia doposiaľ (4. práčka doposiaľ ), electróux, elwctróux, Candy, Candy
Najhoršie boli prvé dve.
Jediného čo na nej nefunguje, je napojenie na Appku.
zaujimave, zistima keho inteligenta ma moja mama, velmi je spokojna so samsungom :D perie v nom pol roka vsetko od oblecenia az po koberce...
Ja mam miele, a ked tu pracku prepcham, tak proste zle vyperie. Cize to nie je ze 9kg=napcham 9kg pradla. Ale to len tak pomimo poznamka... mam aj davkovac, ALE nemusim ho pouzit ak nechcem. K tomu musim davkovanie nastavovat, podla toho aky prach na pranie dam. Original miele ma uplne ine ako klasicky persil, jedne persil ma ine davkovanie ako druhy persil. Cize to co tam lejem, nastavim davkovanie na 9kg podla krabice, a ide... :D Ale teda, ja mam menej inteligenta, vsetko si viem nastavit, aj programy naprogramovat ake chcem a pomenovat ako chcem :D Zvladne moja samozrejme aj periny :D
Predtym som mala AEG, a tiez bola perfektna (v podstate este je), ale tam asi by som nasu perinu 150x150 nevpratala. Nepamatam sa ci som to v tom prala bohuzial.
A inak pochybujem o nejakom nizsom tlaku, ved ten prach davkuje tlakom ta pracka, netlaci ju tam voda... aspon teda u mna v pracke :D jedien tak to pláchanie moze byt problem ak slabo pusta vodu, ALE nizky tlak by si citila podla mna aj v sprche a pod.
Sucitim s tebou. Pracku neporadim, lebo nasu uz mame par rokov. Ale davam 👍 za text. Tak sa mi to dobre citalo. Drzim palce pri najdeni spravnej pracky.
Tiez mame Bosch a splna vsetko, co hladas 🙂
Moja zlata 😂 pobavila si ma, a uplne s tebou sucitim!!
mam bosh 1rok. neni sice taky inteligent (prasok, skracovanie/predlzovanie programov SMIEM robit ja). ALE.
paplon ani vankus nevyzmyka. Eko program som prestala pouzivat v momente, ked mi doslo ze mi veci v skriniach pachnu ako z krabice spod mosta kvoli tomu!! Pouzivam najnarocnejsie programy, Cize tolko k ekologičnosti. 9kg? Tak urcite... Trufam si ju nakladat max 6.
A bubon mi trepe jak na tatramatke, dik za tip so srubami, asi zavolam servis 😒 bral by to cert!
Mám LG dva roky, ale už by som ju nekúpila. Má síce x- programov, využívam asi tak 3. Čo mi nevyhovuje, že v rámci úspor napúšťa málo vody. Takže po skončení programu opäť vrátim plákanie s odstreďovaním. Odstreďuje dobre, paplóny i vankúše som v nej v lete prala. Len zasa som musela vymyslieť, ako ju prekabátiť. Po napustení vody na pranie paplón vodu "vypil" a vyzeralo, že sa bude prať na sucho. Tak som práčku vypla, opäť nastavila ten istý program, práčka si prádlo odvážila a napustila vodu. Takže tak....
Mala aj mám Bosch a paplony periem dva krát ročne a bezproblemovo
Ja mám tiež celkom novú Bosch a som spokojná, ale uznávam, periny som ešte neskúšala
Mne sa osvedcilo ze cim lacnejsia tym jednoduchsia a tym lepsie nastavitelna.moja 7 rocna Beko za 220 eur ide kazdy bozi den aj 2 aj 3x napchala som do nej fakt vsetko uz nastavitelne otacky nastavitelna teplota dlhe programy kratke programy odlozeny start lahke cistenie.utoahne aj paplony a vyzmycha bez probpemov.jedina chyba ze je len na 6 kil preto perem snad stale..mat moznost kupit taku istu aspo na 9 kil nevaham ani sekundu. Od minuleho roka mame k nej aj kamaratku susicku tiez Beko z tych zakladnych ziadna predrazena inteligencia.ucel plni na 100%
So zmykanim mavaju pracky problem, ked toho v pracke nie je vela, resp ked je tam len jeden kus (niekedy moze byt problem, ze je tazsi, inokedy zas, ze je lahky 🙂 ). Mala som ten problem s lacnou amicou aj drahsim AEG. Riesim to tak, ze ak nechcem zmykat v rukach, tak k tomu jednemu kusu prihodim este stredne velky mokry uterak, potom to vyzmyka.
Bohuzial pracky su teraz robene tak, aby spotrebuvali co najmenej vody, ja automaticky ku kazdemu praniu pridavam plakanie navyse. Idealne je, ked si mozes navolit, kolko plakani chces pridat..ja na aeg viem pridat 38 min, co je niekolko cyklov plakania(neviem presne kolko), moj brat na lacnejsom samsungu vie pridat presny pocet plakani, co je podla mna lepsie.
Pracku mame Bosch WAU24T60BY, susicku Bosch WTW85461BY.
@monillia ved toto, ze pred 9 rokmi asi všetky práčky spĺňali moje požiadavky t.j. oprať prádlo do čistoty v predom určenom čase, ale toto čudo si pridá 2 hodinky k pôvodným 2 hodinám a prádlo aj tak páchne, lebo si nevšimnem, že si na začiatku po tzv. diagnostike prestavilo odstreďovanie zo 4x na 2x.
@lilizzachy Dakujem pekne za tip, prosím našla by si si čas napísať ktorá presne, nech pozriem, či je ešte v predaji?
@elizabeth170 ďakujem krásne, pôjdem si ju pozrieť, hlavne či prejde cez 60-tky dvere )))
Mame Bosch, prve co prala boli paplony. Potom isli do susicky. Prezili to vsetci. Aj paplony, aj pracka, aj susicka.