Kto rodil u Jozefa Záhumenského?

nina88
24. okt 2017

Ahojte. Prosím o vaše skúsenosti s týmto lekárom. Na diskusiách som vačšinou čítala samé pozitívne reakcie, no mame rodinu na jeho oddelení v Ružinove medzi zamestnancami a vraj je len dobrý herec. Ze ženám dáva prostin čipok na vyvolávanie pôrodu pri vyšetrení a ani jej to neoznámi, ze jeho pôrody su najväčšie krvaky, ze za každú cenu zo ženy dieta dostane vaginálne a potom majú doživotne problémy so sexom a podobne. Kolegovia ho nemôžu ani cítiť. Bola som velmi šokovaná z tohto názoru a rada by som počula tých názorov viac.
Ďakujem 😉

libawet
24. okt 2017

...ja len na margo tejto témy, jej podobných a témy o " prefackaní ..." - myslíte, že si MK čítajú aj tí lekári-pôrodníci-gynekológovia? No, bolo by fajn, keby áno, čo myslíte? Zmenilo by to niečo ?
@nina88 ....prepáč, ospravedlňujem sa, že Tvojou témou som dostala podnet na moju otázku. Na Tvoju však neviem reagovať, ešte raz, prepáč.

sadika
24. okt 2017

Tiez viem o tom ze je zastanca vaginalnych porodov a to za kazdu cenu. Tiez sa posuskava ze nie je medzi kolegami oblubeny a lekari odporucaju rodit inde ak je dieta napr. KP lebo podla neho to nie je dovod na sekciu... Tazko povedat...ale znama po 24 hod kontrakcii dostala horucky 38 a zazmluvneny lekar musel cakat na suhlas pana prednostu so sekciou, po sekcii oteckovi PA na chodbe povedala ze v poslednej chvili...

wena
24. okt 2017

@libawet No dosť pochybujem, že by mali čas čítať MK alebo vôbec záujem prísť domov po práci a ešte čítať diskusie o pôrodoch vo voľnom čase.

libawet
24. okt 2017

@wena tak áno, ale už existujú portály, kde sú referencie a hodnotenia lekárov a myslím, že tam chodia, aspoň niektorí...o MK sa vo všeobecnosti vie, takže....ono, človek je tvor zvedavý a nikdy nehovor nikdy....

nina88
autor
24. okt 2017

@sadika známa co tam pracuje vraví, ze o ženách ktoré rodili cisárskym sa vyjadruje velmi vulgárne. Potrebuje znížiť percento sekcií za každú cenu. Myslim, ze tam viac ako život ženy zohráva rolu jeho ego. Asi si to predsalen rozmyslim...

janickadr
24. okt 2017

Ja, bolo to este u Kocha a bola som spokojna. No vsetko islo velmi rychlo, muselo sa improvizovat, dr.bol flexibilny a vsetko prebehlo bez komplikacii. Na druhej strane si ako lekarka neviem predstavit situaciu, ze by som bola zodpovedna za porod a musela cakat v potencialne zivot ohrozujucej situacii na schvalenie mojho postupu od nadriadeneho, pricom by islo o situaciu, ktoru riesim bezne, s ktorou mam skusenosti a na jej riesenie prislusne vzdelanie (v tomto pripade specializaciu v odbore Gynekologia a porodnictvo)...

veverickaba
27. okt 2017

Tiež som ho zažila pri pôrode ešte u Kochať a bola som veľmi spokojná s jeho prístupom.

miluna777
8. nov 2017

@nina88 Veru, aj ja som počula to isté čo ty. Každý nad ním híka, že má najmenší počet cisárskych rezov, no za akú cenu, to už nikoho nezaujíma. Čo na tom, že žena bude mať problémy, bude inkontinentná a takmer tam zomrie... Najmä vaginálne!

senta_sofia
8. nov 2017

@nina88 nerodil ma, mozno aj nastastie, ale dostala som sa ku nemu na konziliarne vysetrenie kvoli prvej sekcii, na to, ze bol v tom case prednosta, ocakavala by som od neho viac, tiez som mala z neho pocit ako z herca, a to, ze tlaci do prirodzenych porodov za kazdu cenu, je fakt. My sme sa na vzdycharni stretli 4, vsetky po cisarskom rodiace prirodzene, nadavali riadne.

tlucka
8. nov 2017

Ja som mala tú česť tohto lekára zažiť ešte v TT. Došla som v tehu na pohotovosť s krvácaním, a bol dosť odmeraný, žiadna liečba, nič. Povedal, že príroda sa rozhodne, či dieťa prežije. Áno je to pravda, že príroda je mocnejšia, ale možno keby poskytol liečbu na zastavenie krvácania, nemusela som mať MA.. Čo už.. Ale teraz mám tiež obavy, nakoľko chcem rodiť taktiež v Ružinove (keďže môj gynekológ aj tam pracuje) a pravdepodobne budem musieť mať SC.. No bojím sa, že mi sekciu neschváli...

aculy
8. nov 2017

Rodila som u dr Zahumenskeho pred rokom. Rodila som KP-vaginalne a porod aj vdaka panovi dr prebehol uplne super🙂 Ja aj moj manzel sme boli s jeho pristupom velmi spokojni.

misinka0611
8. nov 2017

12.09.2017

Malému hrozilo udusenie. Klesalo srdiečko. Zavolali ho aby sa rozhodlo ci cisársky alebo nie. Rozhodol ze nie. Odišiel. Mne prišli tlaky. Doktorka ma vyšetrila ze to nie je na tlačenie. Druha mi spravila nastrih ze uz je a vybrali zvon 😤 Vytiahli mi ho. Maly ma kefalhematon na hlave, je sledovaný u neurológa a ja mozem ďakovať všetkým svätým ze nema nic horšie.

To, ci rozhodol správne alebo nie neviem... no je mi ľúto ked sa naňho pozriem a uvedomím si ako prišiel na svet 😓

Co sa týka sexu, nie je žiadny boli to strašne tam. Naštastie priateľ je chápavý.

sadika
9. nov 2017

@misinka0611 no urcite nerozhodol spravne!!! Ak klesaju ozvy a este ro nie je na tlacenie tak sa ma robit SC. Och, to co za odbornik???!!! No mozes mu dakovat za to v akom stave si ty a maly. U kamosky sa cakalo na infekciu a horucky nad 38 az kym pan velebny povedal ze moze byt SC. Nastastie to skoncilo LEN tyzdennou davkou silnych antibiotok pre nu a jej dieta.

blue_eyes
9. nov 2017

@libawet moj sem chodi...a nestaci sa cudovat jake bludy sa tu vypisuju, naposledy sa vyjadril ze niektore prispevky a mudrosti uz hranicia s trestnou činnosťou. Sak niet nad mudrcov z MK.

blue_eyes
9. nov 2017

@sadika
Pre mojho KP tiez nie je dvod na sekciu...no v porodnici ju aj tak spravia, s KP nechcu riskovat.

misinka0611
9. nov 2017

@sadika Ach 😪 Ja som tiez o ňom pocula ze prirodzene za každých okolnosti aj ked sa veľa riskuje. Známa mala tiez šťastie v nešťastí 😪

Nechcem to zažiť zas.

bellaluna
29. jan 2018

Netuším prečo musel z Trnavy odísť ale nepoznám v okolí mamičku, čo s ním bola spokojná. A som rada že už v TT neni lebo riskovať život by som teraz nechcela.

lalota
13. nov 2018

@nina88 ja som rodila u záhumenský ho, lebo na antolskej má chceli dávať cisársky, nakoľko už prvá gravidity bola sekcia, ale táto druhá bola takmer fyziologicka. Upovedomil má, že vaginálne môžem rodiť, ak sa samozrejme nevyskytnú komplikácie - mala som getacny diabetes. Keď som prenášala, robil mi Hamilton hmat, nič prijemne, ale vždy lepšie ako lieky. Pôrod mi to aj tak nespustilo. Nakoniec som mala 36 hodinový pôrod, síl mi už ubúdalo, takže počas pôrodu súčasne s kontrakciami robil Hamiltonove hmaty - veľmi nepríjemné - odvtedy mám nepríjemné pocity, keď ma gynekológ bežné vyšetruje. Ale ja som s im bola spokojná. Dcérka sa narodila zdravá, vaginálne, po čom som túžila a Hamiltonove hmaty neľutujem - robil, čo mohol, aby už zvuladom na protrahovany pôrod ho urýchlil. Ja ho môžem odporucit

l3nka90
20. jan 2019

Ahojte, ja som rodila u Zahumenskeho a bola som nadmieru spokojna, dokonca to bol cisarsky rez a absolvovala som u nho aj tyzden pred porodom obrat kedze mala bola KP. Obrat sa nepodaril a preto cisarsky rez - dcerka mala nad 3.5kg. Samozrejme aj v mojom aj jeho zaujme bolo rodit vaginalne ale vobec na to netlacil ani nic podobne kedze ju niekolko krat zmeral a spolu sme sa dohodli ze to nebudeme prirodzene riskovat, kedze je velka a zadockom. Dokonca som cvicila aj s aniballom co aj vedel a netlacil na to, viac menej to nechal na mne. Cisarsky rez bol do pol hodiny a porod sa mi spustil o tyzden skor ako bol rez planovany a doktor bol sice po nocnej ale ochotne ostal a zakrok mi urobil. Vsetko bolo super, a rychlo som sa zotavila, a myslim ze aj vdaka jeho ludskemu pristupu, prisiel za mnou na druhy den, skontroloval par slov prehodil. Moj pobyt v nemocnici bol nad moje ocakavania. Naozaj som bola velmi pozitivne prekvapena, aj zo sestier atd a jazvu mam krasnu. Doktor ma velky respekt pred personalom, zavadza nove veci, meni zauzivane a prinasa modernejsie sposoby na ktore nie su starsi/ konzervativni pracovnici zvyknuti, preto su tam mozno aj taki kt ho radi nemaju. Ale to je asi tak ako v kazdom zamestnani s niektorymi kolegami jednoducho vychadzame lepsie a s niektorymk horsie.

nina88
autor
21. jan 2019

Ja som sem vlastne ešte nenapísala svoju skúsenosť 😉 Nakoniec som u pána prednostu rodila a bol to ten najkrajší zážitok v mojom živote. Počas pôrodu bol moja spása... bolo ti určite jedno z mojich najlepších rozhodnutí v živote. Rodila som po dvoch sekciách prirodzene. Bez nastrihu, bez jediného poranenia. Ďakujem ze tohto lekára ❤️🙏🏻

zimmi1
26. feb 2019

@nina88 ahoj, ja sa k nemu chystam o par tyzdnov na prvu poradnu, som po dvoch sekciach aChcem rodit prirodzene. Mohla by si prosim ta opisat, ako ten porod prebiehal? Rozbehlo sa vsetko samo, alebo ti nejak pomahali? Mala si volnost pohybu, abo si musela byt na pasoch? Vdaka 🙂

nina88
autor
27. feb 2019

@zimmi1 mne sa pôrod rozbehol sam 5 dni po termine. Rano som sa zobudila na kontrakcie a bola som do 17:00 doma, keď som mala každú minutu kontrakcie Som išla do Ružinova a bola som na 7cm. Zavolali Zahumenskemu, lebo v ten den neslúžil, medzitým mi praskli vodu, dali na pasy a nechceli ma z nich pustiť. Do 30 min prišiel Zahumensky, vyšetril ma, uz som bola na 8, kázal ma hned odpojiť z pasov ze možem ist do sprchy a veľa chodit. O hodinu bola mala na svete. Nechal ju zo mna samu vyjsť, hned mi ju dal na brucho, manžel strihal šnúru. 😉

zimmi1
1. mar 2019

@nina88 tak to znie super, vdaka za odpoved.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zimmi1
24. feb 2021

@zuzudrnda ahoj, chodila som k nemu na poradne, vysetroval ma v den porodu, ale nerodil ma, nemala som ho zazmluvneneho. Ale bola som s nim super spokojna, perfektny pristup, vsetko mi vysvetlil, respetoval moje priania..a vobec,cely personal super, opat som mala narocny porod, tazko sa rozbiehak, ale spravili vsetko preto, aby sa vydaril.. na antolskej by ma yz davno nahnali na sekciu.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zimmi1
25. feb 2021

@zuzudrnda ano, pokial si to zelas a nemas nejaku kontraindikaciu, tak ti s tym pomozu. U mna to bolo dost diskutabilne, dieta bolo mierne priecne, hlavou hore, ale v 40! Tyzdni sa otocil hlavou dolu 🙂 na poradne som chodila k zahumenskemu. Do papierov mi napisal, ze chcem rodit prirodzene, a ked sa porod rozbehol normalne som prisla do porodnice a odrodil ma, kto mal sluzbu. U mna to trvalo dost dlho, tak sa vystriedali 2 lekari plus este pocas dna kontrola zahumenskym, ale nik s tym nemal problem.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre