Dobrý deń, chcem sa Vás spýtať, viete o niekom v Bratislave a v okolí, kde je lekár, ktorý bez diskusií urobí opakovaný cisársky rez, čiže druhý cisársky rez. Ďakujem
ja som úplne všetko naštudovala a pri porode po cisárskom okrem ruptúry hrozí opäť cisárky, nástrihy, poloha na chrbte, klistíry, xxx rokov sedenie v lavoríkoch, pchanie si kremov kdekade, nemôcť xx mesiacov sedieť na zadku, x mesiacov sa modliť pri kakaní, cikaní, o tom, že vagína ostane naveky zväčšená už pomlčím, zisťujem, že ženy klamú, potom keď to z nich konečne človek vymačká, tak sa priznajú, že majú xx rokov po porode problémy a stále chodia gynekológovi ako na klavír, proste už to nie je ako ked má žena neporušenú vagínu, no proste zábava nad zábavu a ešte bonus k tomu, že sa celý personál bude správať hnusne a roztrhajú vás ako žabu a keď odrodíde, tak ste pre nich nula a nikoho nebude zaujímať váš život s devastovanou vagínou, proste jedna z tisíca a nula pre všetkých, takže radšej sto cisárskych ale aspoň sedieť na zadku a nemusieť si žiadne krémiky pchať a po vybratí stehov viac nenavštevovať gynekologa kvoli zničenej vagíne
ešte doplním, že pri žiadnom vaginálnom porode nie je záruka ako dopadne, a ako dopadne vagína, dieťa a celá vaša psychika, intímny život a všetko okolo toho, rovno rez a basta
@sensen12 nic proti, ale ani pri sekcii nie je zaruka, ako dopadne... ale ako pisu baby, vacsina lekarov po sekcii automaticky navrhne znova sekciu. Hlavne z tych starsich.
Ani pocas gravidity nevie clovek co sa stane, zeny este aj v dnesnej dobe umieraju pocas porodov nech su hocijakou cestou....tak uplne nechapem preco niektore zeny trapi ze ine rodili inak ako ony...ved hlavne je aby boli dieta aj matka ok a ostatne su podla mna nepodstatne kraviny....
@sensen12 Je mi jedno ako kto rodí. Ja som rodila prvé dieťa prirodzenou cestou a predstav si, že nie som natrhnutá, nemám veľkú vagínu,nemám ju zdevastovanú ani nič podobné, ani som roky nesedávala v žiadnom lavóre, ani som si ju ničím nenatierala - proste som mala perfektný prirodzený vaginálny pôrod a mám dosť známych okolo sebe čo dopadli tak isto a naozaj nemám dôvod klamať a ani by si zo mňa nič iné "nevymačkala". Klystír dostaneš len jeden - a to je to najmenej to ti garantujem - nič hrôzostrašné a podobne. Ku gynekológovi chodím len na preventívky. Čo sa týka druhého pôrodu - akútny CR - tiež žiadne problémy všetko dopadlo v pohode. Ale za mňa - 100x radšej prirodzene ako CR. A k tebe - chápem tvoje obavy ale nevypisuj o niečom o čom nemáš ani poňatia ako o nejakej hrôze a neviem čo, nakoľko to nemôžeš a ani nevieš či už posúdiť alebo porovnať. 😉 A to, že ti tvoje kamarátky niečo povedali neznamená, že to tak mali všetky ženy čo rodili prirodzene....mali proste smolu.
@evittam no a práve preto,že už mám cr,nemienim postupovať dáku zábavku,len preto,aby som si dačo dokazovali,praveze som.dostatočne informovaná a záruka,že by sa ku.mne správali ako k madam tu na tomto úžasnom Slovensku nehrozí,max by ma este prenajali,že čo som fajnova a ze práve vy ste mali superporod,nezaruci,že ho budem.mať aj a opakujem po cisárskom a veľké dieťa,keby ma do trhali,ani jednu z celého modrého koňa by to netrapilo
@evittam porovnať môžem čokoľvek,stačia mi štatistiky,fakty,praktiky na slovensku a x skúsenosti iných žien,takže nie,nechcem žiaden variabilný.pôrod,úplne mi.stačí,že sa moja známa potrhala po krk a to sa mi po prvom mojom.akútnom rezne rehotala,že ona bude mať vaginalny,nato sa o.pár mesiacov pomáhala otrasné,až ju sili tri hodiny a neverím,že si este spokojne hneď sadkala
Jasné,po sekcii som si sadla úplne v po ho a kojila este aj dva roky bez problemov a praktiky na sk su mala masiaren,rodila som.v zahraničí,úplne jan do radu iné a mala som.servis a všetko ako.som.chcela,a kláštore už tam.dávno nerobia,my na sk sme stále sto rokov za oporami a este si to ženy pochvaľujú,lenže máme stále najviac nastrihov až 70 % oproti anglicku len.8 ,ale to tu jednoduché ženy pochopia až o sto rokov
@sensen12 Máš strašne negatívne a zlé informácie ale nevadí. Ja som rodila v štátnej nemocnici na SVK a predstav si, že sa ku mne správali ukážkovo a to som dosť náročná-starali sa o mňa či už počas pôrodu - lekár, sestry-pôrodné asistentky, muž bol pri mne celý čas....všetko perfektné. Aj popôrodná starostlivosť.... A predstav si, že som po normálnom prirodzenom pôrode sedela hneď na druhý deň - tak na "pol zadku" a po dvoch dňoch už normálne. A nie nie som jediná. A nie nemáš s čím porovnávať tvoje štatistiky (okrem iného bludy) a príbehy tvojich kamarátok a iných žien ti nikdy nenahradia vlastnú skúsenosť - to je všetko. Takže nekydaj stále len na SVK a choď si rodiť aj na Mars - je to len tvoja vec. A ver tomu, že ak sa má niečo pos..ť tak sa to pos..ie kdekoľvek budeš..... Ale píšeš hovädiny. A tiež ti prajem len taký pôrod aký si praješ a aby si ty aj tvoje dieťa boli v poriadku.
@sensen12 Čiže ty si nikdy nerodila na SVK -ale presne a detailne vieš ako sa tu rodí lebo "JPP" a taktiež si v živote nerodila prirodzene ale tiež presne vieš ako to vždy a u každej ženy dopadlo a dopadne lebo tiež "JPP". Ach jaj takúto zatrpknutú a zaslepenú ženu som už dávno nestretla..... 😖
@sensen12 Ono, furt lepšie byť nastrihnutá - ak je to nutné a to normálny lekár spraví len vtedy ak je to naozaj potrebné ako sa máš roztrhať ako si napísala až po krk. Ale teba nejdem a ani nemienim o ničom presviedčať a už vôbec nie o tom, že je možné mať aj perfektný prirodzený pôrod bez nejakých extra komplikácii, nakoľko ty si už dávno presvedčená, že to nie je možné lebo "štatistiky" a "JPP. Ale v pohode - uži si svoj CR. Ale ešte raz ťa prosím nevypisuj hovädiny keď o tom nič nevieš a nezažila si.... 😉
Načo mám zažiť horor na sk,aby som.sa presvedčila,stačí mi,že x žien napíše a povie,aké majú problémy,a stále je viac tých problemov,ako uspechov
Ja len potrebujem normálneho dr,čo urobí bez zbytočných reči rez a dovi do,nič iné nepotrebujem,ani hrať sa na hrdinku
@evittam ja som iné ženy nevidela ako rodili,ani ich vaginy,takže neviem aké môžu a mohli mať pôrodu,ale jedno je isté,že po cr,už to nie je sranda rodiť normálne,ak by sa dačo pohrozilo,som si istá,že niekoho to trápiť nebude,už mi dost stačí,že pri prvom.pôrode mi.mini ťahali životnom a dodnes mame poruchy reči atď,repete nepotrebujem,žiaden dr nebude so mnou riešiť nasledky
@evittam však to, presne, kebyže nemám CR, tak neriešim, idem, ale po mojej skúsenosti 24 hodín, sme bojovali, krče brutus, zvon, epi, všetko a nakoniec sa retiazka na zvone utrhla, a môžem byť rada, že sme tu a že leeeen logopedovi chodíme. A x žien, ked čítam, čo zažili a dr sám povedal, vytiahneme aj 5 kg dieťa, no skoro som omdlela, prvé malo skoro 4 kg a toto povedali už teraz, že bude minimálne 4 kg, proste budem rada, ak budeme žiť
@sensen12 ja som rodila na antolskej, hneď sa ma pýtali či chcem ísť po predošlej sekcii na ňu znovu, ale ja som to chcela skúsiť prirodzene -najlepšie rozhodnutie, sedela som hneď po pôrode... Ale k veci, v každej nemocnici sa myslím pýtajú na dôvod predchádzajúcej sekcie a či ju chceš znovu. Kľudne im Povedz že máš veľkú traumu z predošlého porodu. Veľa šťastia
velmi negativne myslenie, vsak chodis do poradne, tam sa porozpravaj s lekarom o moznostiach porodu, nie je pravda, ze vsetky vaginalne porody su hrozne a sekcia super, ja som obidva rodila prirodzene, dokonca dvojicky a vecer som sedela, nebola som nastrihnuta, ani zosivana, je pravda, ze som mala zazmluvneneho lekara.... svagrina mala sekciu, a zaviedli jej infekciu, hned po porode dostala zapal mocoveho mechura a neskor jej aj hnisala rana.... ak sa Ti nepaci na SK, vsak mozes ist rodit aj do CR, alebo Rakuska, pripadne na sukromne kliniky..... ako ja vravim, sto ludi, sto chuti.... kazdy porod je vlastne riziko, je jedno aky..... prajem hlavne dobry porod a zdrave dietatko....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@sensen12 viem,po prvom urobia automaticky všetky ....nie okolie BA ale orava ...😕 slzy plač ..prečo si ženy myslíte že sekcia je "med lízať"??? Niet nad prirodzený pôrod a bohužiaľ niektorá nemá tu šancu ho zažiť..😕😦