Pôrod cisarskym a gel proti zrastom??????????????,,mate skusenost??poculi ste????
@sissy27 ,,nie mam na mysli gel proti zrastom,,,ktory sa dava do brusnej dutiny priamo ,,,pouziva sa pri brusnych operaciach na prevenciu zrastov,,,,,,,aj po sekcii,,,,,
@hokejka111 ten prvy spominany gel som ja pouzivala a jazvu ma v pohode. Mozno ma caka aj druhy cisarsky a tak by to aj mna zaujimalo co to je za gel.
@eunomia ..to je gel na prevenciu vzniku zrastov,,,,,,ktore ked vzniknu sposobuju kopec problemov,,,,,pouziva sa pri gyn operaciach,,,,,,
toto by aj mna zaujimalo? ako sa to aplikuje priamo do brucha? 😕 😉 to este pocas operacie? 😎
@hokejka111 ty budes rodit cisarskym?
Vola sa hyalobarrier gel, pisane je o nom napr. tu: http://www.srusty.cz/sk/hyalobarrier-gel/
a to robia aj bezne na Slovensku?
to počujem prvýkrát ale tak može to byt dobrá vec.
...tak pytala som sa na to porodnika a odbornika na operativu,,,ten gel je proti zrastom,,,,a odporuca ho, ale skor pri opraracia laparoskopickych,,,,,ze pri cisaraku ani nie,,,,,ale ja myslim, ze by nebolo na skodu, vyrobca popisuje aj cisarak,,,a poznam vela zien, ktore mali cisarak a teraz maju zrasty a liecia sa na sterilitu,,,,,tak ja by som bola za,,,
Ahojte, mate niektora za sebou takuto aplikaciu? Myslim pri cisarskom reze? Da sa v pohode dohodnut s porodnikom o pouziti toho gelu, resp. robia to v Ba na Antolskej? - Kto ma nejaku skusenost prosim?
Kebyze viem ze nieco take existuje tak si to dohodnem a dam aplikovat 😉
@mata.g vdaka, zatim sa zda, ze je to v pohode....ja som zacala mat cca 4 mesiace po prvom porode nejake problemiky - trosku bolesti v podbrusku, povedal mi, ze na sone nie je nic vidno, zrejme su to zrasty, len tie na sone nevidi...ale potom sa to nejak samo upravilo, tak neviem 😨
@skibaby No ved ani mne tam na sone nebolo nic vidno, ale kedze som mala hnacky a krce v podbrusku, urcite sa tam nieco dialo.. Aj teraz ma tam do toho vybrateho slepaka obcas maly tlaci a doktorka mi povedala, ze mi tlaci asi na miesta kde mam zrasty, preto to boli...co uz. Ja musim ist na cr, bo som mala v 2010 uraz kostrce ☹
aha...no ja som mala prvy cr kvoli nepostupujucemu porodu a nakoniec to bolo preto, ze mala mala snuru okolo krku a ked ju tahal dole, tak ju pridusil a uz to potom islo rychlo - akutna sekcia..no ale potom mi vravel, ze aj tak by cez lonovu kost nepresla - a to mala len 2900 g...no a potom druha sekcia uz bola planovana....malicky mal 3010 g....tiez by nevysiel zo mna klasicky.... 😉
Ahoj ja som mala sekciu v Bardejovskej pôrodnici a tiež mi to ponukli plati za sa to 150e,
😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@hokejka111 sa ti prilepil prst ku klávesnici na otáznik? 😝
asi máš na mysli gel na hojenie jaziev - contractubex a ešte nejaký je, áno, fungujú a pomáhajú, ale asi to bude tak ako so všetkým - isto sa nájdu aj takí, ktorým nepomohol...