Mamičky, tie ktoré ste rodili, je sekcia na správnom mieste ak mám vonkajšiu zlatú žilu veľku ako orech ? Dosť sa bojím že pri tlačení mi praskne , nakoľko mi zvykne krvácať .
A od prvého pôrodu ju mám stále vonku .
Myslíte že by to gynekológ akceptoval ? Ďakujem
Ahoj. Myslím si, že sa nemusíš báť. Ja mám dosť veľké vonkajšie hemoroidy a porodila som s nimi normálne bez bolesti. Ale potom asi za 2 alebo 3 týždne ma boleli, lebo som mala zápchu. Takže treba dbať na to, aby nebola tvrdá stolica. Dávala som si pred pôrodom ľanové semiačka a aj teraz si ich občas dávam.
A keď som to mala moc bolestivé, tak mi pomohol Proctoglyvenol.
Ale tiež musím uznať, že mám trochu strach z druhého bábätka, lebo hemoroidy sa mi v tehotenstve zhoršili (ale nie pôrodom, ale celkovo asi tlak bábätka a potom aj keď som cvičila s Aniballom som dosť asi tlačila :( )
@kik2022 pri prvej som mala aj ja vonku
A jediné čo ma bolelo po pôrode bol zadok 😆 ale že neskutočne moc. Museli má dopovať liekmi od bolesti , to bola bolesť oh.
No skúsim sa spýtať môjho dr že čo a ako
@anavixy ďakujem veľmi pekne
Určite sa o Tom budem s dr rozprávať .
Ďakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Na len zo skusenosti z prace v porodnici, ano, robia sa sekcie aj kvoli hemoroidom. Neviem ake byvaju velke atd, ale to konzultuj s lekarom a hlavne v porodnici, ci konkretne u teba je to na sekciu, verim, ze ti vyhoveju podla tvojej preferencie 🙂