Plán pôrodu v Trenčíne

katka941991
19. feb 2015

Ahojte písali ste si plán pôrodu pre FN v Trenčíne? Boli ste si prezrieť nemocnicu pred pôrodom?

tiwyna
19. feb 2015

Nie rodili sme ako rodilo miliony zien pred nami bez planu, bez prezerania nemocnice... Keby mala mat kazda zena svoje plany a otravovala by lozenim po nemocnici asi by mali z nemocnice muzeum a museli by zamestnat dalsich ludi...sa spamataj a nerob z porodu halo. Je to prirodzena vec a ty si obycajna zena ako kazda co porodila pred tebou a nemala prehnane naroky.

alaguema
19. feb 2015

@katka941991 ahoj, rozhodne odporúčam pripraviť sa (predpôrodná príprava) a tiež mať jasno vo svojich predstavách - čo vyslovene nechceš, aby tebe, alebo bábu robili a čo naopak - chceš (okamžité priloženie bábätka a pod.) a oboznámiť s nimi pôrodníka, resp. to s ním konzultovať. Pôrodnicu som si pozerať nebola 🙂

katka941991
autor
19. feb 2015

Ďakujem, som rada že máte rovnaký názor na takéto prehnané haló okolo pôrodu, všade o tom píšu a keď to čítam cítim sa ako za opicami, preto som chcela počuť názory iných mamičiek. Ja osobne nemám takéto plány ale keď to všade čítam iba krútim hlavou, či je to vlastne normálne. Nechodím ani na žiadne predpôrodne prípravy, nemám ani v úmysle písať nejaké plány ani nič podobné, neriešim to ako iné prvorodičky, keď to príde jednoducho to nechcem riešiť, každý pôrod je iný ale to čo robia niektoré podľa plánov príde mi to choré, som rada za názory ktoré mi prišli.

alaguema
19. feb 2015

@katka941991 ja by som predpôrodnu prípravu nepodceňovala...Pri prvom tehotenstve som na ňu kvôli práci nemala čas a veru ostala som v deň D poriadne zaskočená. Pri druhom už som to poctivo absolvovala a veľmi to pomohlo. Správne dýchanie ti môže pri kontrakciach veľmi uľaviť. Kedysi pri pôrodoch asistovali babice a vedeli ženu usmerniť. Dnes je to v pôrodniciach ako na páse...aspoň ja mám takú skúsenosť. Nikto mi počas pôrodu nehovoril čo mám robiť a ja som to nevedela, lebo som tú prípravu jednoducho neabsolvovala.

teplakova
19. feb 2015

Nie a Nie 🙂
Dieťatko mi dali na brucho hneď ako vyšlo na svet aj bez plánu, a pôrodnicu obzerať.. čo by som tam asi tak videla.. Možno by som si všimla - že na pôrodných sálach - na wc nie je toaleťák, takže pribal kotúčik aj do kabelky :D nech ho potom nemusíš dlho loviť v batožine ;) A keď to už vieš, tak tam fakt už nemusíš ísť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre