Mám ísť zajtra do pôrodnice, alebo mám ešte počkať?

lulu551
3. dec 2013

Dnes som bola na poradni a dr.mi povedala,ze uz maly vyzera tak,zeby sme sa aj mohli pokusit zajtra o porod a rozmyslam,ci mam ist alebo nechat to na maleho,ako sa on rozhodne vyjst?

veronicka1901
3. dec 2013

Takze by ti vyvolavali porod? Ja som za to, nech sa drobcek rozhodne, kedy je pripraveny. Ak nemas teda ine problemy, pre ktore by bolo treba sa ponahlat.

lubina
3. dec 2013

@lulu551 celkom nerozumiem tvojej otazke, pytas sa ci mas ist do nemocnice?? Predsa podla toho co ti povedala Dr....alebo ti chcela dat vyvolavacku?? Pozeram ze termin mas 4´teho. Ja by som to asi nechala na dietatko, vie kedy sa ma narodit....obe moje dcerky sa narodili po termine a to dost po termine, ale cakali sme a nakoniec vsetko dobre dopadlo a uz su to velke dievcatka 😉

linda20111
3. dec 2013

@lulu551 ked je vsetko v poriadku tak ja by som to tiez nechala na babo. ine by bolo keby si mala nejake problemy, alebo doktorka by ti nieco zistila.

lulu551
autor
3. dec 2013

Ano,tym chcela povedat,zeby sme s apokusili vyvolat,ale neviem preco mit o tak navrhla,kedze naozaj az zajtra mam termin a treti je 6.12,preto to radsej naozaj necham na maleho,on vie,kedy chce prist,takto to bude zrejme vacsie prekvapenie,ale ked si na druhej strane vezmem,ze keby mi predsa len tu vyvolavacku dali,tak aspon budem od zaciatku pod dozorom a nebudem musiet stresovat,ci stihnem dojst z domu do nemocky atd...

lubina
3. dec 2013

@lulu551 no neviem, ja by som si vyvolavacku pred terminom nedavala. Moja starsia sa narodila 11 dni po termine a druha 4 dni po termine, ale Dr. povedala cakat, ze je vsetko ok....ze do dvoch tyzdnov je to stale normalne, bola som pod dozorom,kontroly a tak....co ak sa dietatko este nema narodit a zacnu porod vyvolavat a nieco sa stane? nechcem strasit, ale deti naozaj vedia kedy sa maju narodit....

emma_932
3. dec 2013

@lulu551 pockat 🙂

lulu551
autor
3. dec 2013

@lubina Mas pravdu,ja radsej pockam a vzdy som bola aj zato,zeby malicki sa mali rozhodnut sami,kedy vyjdu,ale po dnesnej podarbni mi dala taku"halusku"do hlavy,ked som si predstavila,ze uz zajtra by somnou maly mohol aj byt🙂

lubina
3. dec 2013

@lulu551 to poznam, tiez som sa velmi tesila, ale ozno len Dr. ma sluzbu a uz si povedala, ze by to mala aj ona za sebou.......ktovie preco ti to povedala, ved doktori by mali byt ti, co sa snazia o prirodzene porody v pripadoch, ked je vsetko v poriadku.......

jajus28
3. dec 2013

@lulu551 u nas to funguje takym sposobom, ze toto doktor povie svojej pacientke ked ma sluzbu a bude jej pri porode on sam, niektore mamicky si to tak vyzaduju. Mne zacal porod sam a dakujem bohu za vkladanu tabletku ktora to nastartovala inak by som sa tam trapila omnoho dlhsie

lulu551
autor
3. dec 2013

@jajus28 No hej,ale doktorka tiez tam nebude moct byt,kebyze nahodou mi porod pride po jej sluzbe a ja ju nemam objednanu,takze neviem..A preco ti davali este aj tabletku,kedze uz ti zacal sam prood?

m_ij_ka
3. dec 2013

@lulu551 nechala by som to na dieťatko, na svet príde vtedy keď bude nato pripravené

vejula
3. dec 2013

@lulu551 určite niekam nechod a pekne počkaj.... To je to najlepšie čo môžeš pre dieťatko aj pre seba urobiť 😵

kikuleenka
3. dec 2013

@lulu551 jasne, ze pockaj na spontanny zaciatok. Ak nie su vazne dovody, nie je preco to urychlovat podla mna, nedaj sa na nic take zbytocne nahovarat 🙂

jajus28
3. dec 2013

@lulu551 no mne bolesti zacali doma poobede, vecer som isla o 23h do porodnice s bolestami ako pri menzese, dali mi pasy a smiali sa, ze to nic neni, a ukazovali mi ako to ma skakat ked su ozajstne kontrakcie, dali ma na izbu nespala som celu noc mala som bolesti sem tam ma prisli skontrolovat, rano mi doktorka povedala, ze som sa za noc otvorila na 3 cm dala mi tabletku do pol hodiny som bola na 4cm a to uz islo rychlo, krystir, plodova voda, epi a maly bol vonku, ale keby neni jej neviem do kedy by ma trapili do kopy to bolo 32h

jajus28
3. dec 2013

Pardon 23h sekla som sa 😉

mimake
3. dec 2013

Ja som mala termin 25.1 a mala prisla na svet sama 8.2. Ale je pravda ze mala totalne zelenu vodu.... Pockala by som este aspon tyzden, viac uz asi nie.

sense
3. dec 2013

pokial nie su vazne dovody zdravotne pockaj, mne porod vyvolavali do nemocnice som prisla stvrtok rano a mala sa narodila v sobotu rano....

lulu551
autor
3. dec 2013

@jajus28 a ked si s bolestami sla do nemocky,to uz si mala pravidelne bolesti,ci ako xatso si ich mala?Aj ja uz dnes pocitujem bolesti,ale zatial to bolo len par krat a nepravidelne,takze zatial neriiesim..fuuu,tak ja si to predstavujem tak,ze pridem tam a do dvoch hodin max bude maly vonku :D a ziadnyych 23 hodin :D

jajus28
3. dec 2013

@lulu551 Moje zlate prajem ti to aby si porodila co najskor 😉, ale niet sa coho bat ani nebudes vediet ako sa rychlo budu hodiny krutit ten cas strasne rychlo ide, lebo najskor papiere, pasy, vsetko okolo toho, plodova voda, prehliadky a pokial sa rozkukas uz si na vzdycharni cca 4 hodiny 😉. Neboj malinke sa vypyta ked bude jeho cas, ale zase niekedy nie je dobre ani moc vela prenasat predsa ta plodova voda js uz v katastrofalnom stave. No a bolesti som mala uz dva dni pred porodom nepravidelne asi poslickovia a v ten den D uz trvali dlhsie a boli trosinku silnejsie a uz v pravidelnych intervaloch najskor kazdu pol hodinu a postupne sa to skracovala behom dna do porodnice som isla az ked boli kazdych 15 min, kedze som bola prvorodicka a radsej som uz chcela byt pod dohladom lekarov a aj teda cesta do porodnice nieco trvala.No ono to znie vela ze 23 h ale ja som bolest zvladala v pohode nic extra to nebolo bola som pripravena na dost horsiu no ta sa nedostavila kedze som si v tom najlepsom dala epi. Neboj zvladnes ani nebudes vediet ako, a este si tam aj zasrandujes 😉

zlatko1
3. dec 2013

cakat ak je vsetko ok....🙂
🙂

beruska141
3. dec 2013

@lulu551 zena, ked to co i len troch pojde, nikdy si nenechaj vyvolavat porod!!! dieta ked nie je pripravene, porodne cesty ked nie su zrele, to bude iba dlhe trapenie. vyvolavany porod je omnoho bolestivejsi a lepsie stratit cas doma pri kontrakciach, ako od zaciatku byt sama v porodnici, kde nik po tebe ani nestekne, priputaju ta na x-hodin na pasy a stresuj seba aj dieta tym, ze takto mi to vypocitali, pod okamzite von! ono rozhodne kedy je to pre neho najlepsie, ver mu, ze to najmudrejsia bytost na svete, este sa nic neucil a uz vsetko vie, co potrebuje 🙂

lili_mia
3. dec 2013

@lulu551 Pretože ide o prachy 🙂 nemá náhodou zajtra službu? 🙂 Každý termín je len orientačný, nie presný, jedine žeby si na minútu presne vedela, kedy si otehotnela. Takže to nechaj na drobca. Vyvolávať jedine že by mal málo vody, či by mal šnúru okolo krku a dusil by sa. Dôvodom býva aj "prezretý" pupočník, proste sa skončí jeho čas a začne sa odlupovať. Ale to by Ti mali povedať aj sami od seba.

marianna2468
3. dec 2013

Sed doma a nestresuj hlavne🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre