Mali ste epidurálku?

misuka05
14. okt 2012

.

zuzi0911
14. okt 2012

@misuka05 nie ani pri jednej a to som mala porody vyvolavane a prezila som 🙂

uhnakova
14. okt 2012

Ja som mala a bez nej by som to asi nedala 🙂. Tie prve 4 a pol hodiny, ked sa este nedala zaviest (u prvorodicky sa caka na otvorenie na 3 cm), boli fakt dost hrozne. Ked som myslela, ze uz skapem, tak mi konecne mohli dat epiduralku. Potom to uz islo nejak rychlejsie, epiduralka urychluje otvaranie. Za dalsie tri a pol hodky bol maly na svete 🙂.

katarinka32
14. okt 2012

ja som to dala bez epiduralky a v pohode som to prezila, Zalezi od toho na co sa citis, Ja som mala porod velmi v pohode, horsie to bolo potom, ked sa mi hojila rana po nastrihnuti hradze.

nelinqua
14. okt 2012

@misuka05 mala🙂 ale mi ju zle napichli takze vobec nezabrala:( tak ci tak som si to odtrpela 😝

barbie.
14. okt 2012

mala a neľutujem. aj tak som sa natrapila, takze aspon nejaka ulava.

veronicka1901
14. okt 2012

Nemala a nelutujem, prezila som 🙂 .

biancarv
14. okt 2012

nemala, u nás v nemocnici bohužiaľ túto možnosť neponúkajú, tu sme za opicami, keby že mám na výber tak si ju určite dám. teraz ma čaká druhý pôrod a znova to budem musieť zvládnuť bez toho 😒

ivka_666
14. okt 2012

Mala som a neľutujem- 18 hodinový pôrod, epiduralka bola moja záchrana 🙂

lejla77
14. okt 2012

Mala a znovu by som si dala. 😉 Aj tak to bolelo, tak si neviem predstavit, keby som ju nemala. A tiez prve 4 hodiny mi ju nedali a som myslela, ze skapem. 😝 Mala som 4 davky + 5-tu na sitie.

memma
14. okt 2012

mala a nelutujem, velmi mi pomohla skoro nic som necitila. Teraz ju urcite opat budem chciet.Stoji to za tie peniaze

jsmb
14. okt 2012

Ja tiez bez epiduralky, porod som mala vyvolavany. Strasna bolest, nastastie iba 3 hodiny. Maleho museli vytahovat pristrojom, lebo mal pupocnu snuru 2x okolo krku. Citala som, ze vyvolavany porod je sice rychly, ale bolestivejsi ako naturalny, tak urcite by som si ani druhyx epiduralku nedavala. Zena leziaca vedla mna, rodila s epiduralkou a celu noc k nej sestricky behali, co jej bolo zle. Ked to nase mamy a babky zvladli, preco mi nie?

miskaska
14. okt 2012

Nemala, ked som mala najvacsie bolesti, aj som si zelala, aby mi ju dali (ale nemala som ju vybavenu a zaplatenu 🙂 ), ale ked sa na to spatne pozriem, nebolo to az tak strasne. Asi by som si ju opat nedala 😉 .

sissika
14. okt 2012

mala, ale nezabrala ...

katia7
15. okt 2012

nemala a ani by som to nechcela a urcite si to ani teraz nedam 😎 😀

zuzanocka
15. okt 2012

mala a velmi mi pomohla. pri prvej dcere som mala celych 12 hodin bolesti v 3-minutovych intervaloch, pri druhej to bolo to iste, ale tam som "uz" po 6 hodinach poziadala o epidural.. a som vdacna, ze to bolo mozne..

chikitka
15. okt 2012

ja som mala, na odporucanie porodnicky, do poslednej chvile som sa nevedela rozhodnut a zaplatila som si ju den pred porodom 🙂 oni ti ju aspon hodinu pred porodom uz nedopichnu, aby si vedela tlacit, takze predsa len to nebude uplne bezbolestne. ale pomoze to, ak mas zdlhavy porod a vlastne si oddychnes, pretoze vdaka epi sice citis ze ide kontrakcia, ale neboli to tak extremne. ja som mala vyvolavany porod, trvalo to 14 hodin a zaviedli mi ju po 8 hodinach na vzdycharni. bola som nesmierne vdacna, aspon som trocha vnimala partnera. keby som ju nemala, maleho vobec nevytlacim, bola som strasne vycerpana a aj tak to bol tazky porod, skakali po mne dve sestry az z nich tieklo, a maly vyletel v hodine dvanastej... opytaj sa porodnika, ci ti ju odporuca, podla tvojej postavy, mal by vediet aj podla velkosti panvy, babatka, ci nebudes mat problem s tlacenim...

slniecko41
15. okt 2012

Ja som mala epidurál pri obidvoch mojich babách. Odporúčam , len musíš mať dobrého anesteziológa. Keď som čakala moju prvú babenku /rodila som v štátnej nemocnici, ale nadštandard/, pred 9 rokmi, odtiekla mi plodová voda 2 týždne pred stanoveným termínom pôrodu. Vtedy musíš zostať v nemocnici a čaká sa kým sa dostatočne neotvoríš /aspoň na 3 prsty/. Mne sa to nedarilo, dávali mi rôzne vyvolávačky, no ja som necítila ani žiadne kontrakcie. Otvorila som sa až po 48 hodinách, aj to minimálne, tak sme ešte ďalších niekoľko hodín čakali. Stále som však nemala silné kontrakcie. Vpichli mi epidurál, no bolo ho asi tak veľa, že som pri tlačení nič necítila, nevedela som kedy mám tlačiť, tlačila som len na pokyn lekárov. Po pôrode ma strašne bolela hlava /niekto hovorí že z nadmerného epidurálu/ . Pri druhom bábätku /minulý rok som rodila/ to bolo super, anesteziológ bol geniálny, stále mi skúšal citlivosť nôh, prstov na nohách, keď so cítila bolesť povytiahol z chrbtice ihlu. Stále ma hladkal po ruke, že aby som vydržala.......smiala som sa, že ani manžel ma toľko za deň nehladká. Povzbudzoval aj manžela. Pôrod bol rýchly za necelé 2 hodinky bolo po všetkom. Potom ma ešte 2 krát prišiel pozrieť na izbu, bol to lekár, ktorý rovnako pristupoval k všetkým rodičkám. Je pravda, že som druhé rodila v súkromnom sanatóriu, kde mám svojho gynekológia, čo je finančne dosť náročné. Lekári sú tam však fantastickí.

wenka25
16. okt 2012

ja som mala,dali mi ju po 15 hodinach intenzivnych kontrakcii ked som bola otvorena na 7prstov.hodinu a pol som po nej spala a konecne sa mi ulavilo,ked som sa zobudila hned ma odrodili.keby som ju nemala malu asi nevytlacim lebo som bola taka unavena z celodenneho predychavania...zabrala mi na kontrakcie,necitila som nastrih,šitie,cievkovanie ale samotny porod a tlacenie to bola pre mna jedna neuveritelna bolest.

bubka35
18. okt 2012

rodila som s epiduralom, porod vyvolavany. neviem ci by som si ho znova dala, necitila som bolest ale ani ziadne tlaky tak som tlacila na pokyn porodnych asistentiek a lekara. dieta takmer tahali VAX-om, ja som bola dotrhana vo vnutri aj zvonka po oboch stranach. nikdy viac takyto porod☹

vcielka35
19. okt 2012

tlacimeeeeee fuj ja bi som tehotna nechcela bit

gabikastorinska
19. okt 2012

Mala som epidural inak by som to ani nezvladla.

mily7
5. nov 2012

epidural som mala, pri kontrakciach ktore boli predtym som sa modlila nech mi ju pichnu a ked mi ju nestihnu pichnut nech rodim cisarskym lebo to nezvladnem. a myslim si, ze nie som nejaka cintlavka a bolo to takto. kontrakcie boli aj tak veeelmi silne ale spratkovia dali mi oxitocin hoci porod pekne postupoval, ja som sa otvarala a po pichnuti epi sa mi len trooocha ulavilo lebo pustili oxi a bolo zle. pri druhom chcem epi a nezelam si oxitocin hoci aj teraz som nechcela ale zistim si co treba robit aby ho nedali. jednoznacne odporucam pripravu podpisat papiere zaplatit a uvidis na koniec ako budes znasat bolest a bud prikivnes na epi alebo nie. inak ziadne ze spomaleny porod a ze nebudem vediet tlacit sa nekonalo, maly sa zasekol na chvilu ale to vsetko kvoli oxitocinu si myslim. nastastie dopadlo vsetko dobre a s epi ja som veelmi spokojna. pichanie nebolelo.

radka333
17. nov 2012

prvý bol bez epi- hrdinka, že zvládnem- zvládla, ale o ďalšom pôrode som nechcela ani počuť, hrozný nástrih hodinové šitie a strašné hojenie. Takmer po troch rokoch som rodila opäť, ale s epi a neviem si to vynachváliť, pôrod bol rýchly- vraj to celé ta epi urýchlila- bez nástrihu a šitia. najkrajší pôrod a na druhý deň som bola úplne fit akoby som ani nerodila. teraz idem rodiť tretie a len dúfam, že stihnem dôjsť do pôrodnice, kde mi pichnú epi. Načo by sme mali toľko trpieť keď nemusíme? ja si dávam umrtviť aj zub, keď mi ho idú vŕtať, tak prečo by som si nedala pomôcť od bolesti aj pri pôrode?

1234lubka
17. nov 2012

Nie nemala som...ale den pred porodom mi riadne zalepilo....ale uz bolo neskoro...a som na seba pysna ze som to zvladla bez epi 🙂 ked vytiahli maleho prisla obrovska uulava kopa endorfinov ma zaliala....neviem ci sa tento pocit da zazit pri epi 🙂

slniecko77
17. nov 2012

bola som bez epiduralnej anestezy, bez nastrihu...za dve hodiny som chodila a po siedmych hodinach od porodu sme uz boli doma 😵
..som rada, ze som EDU nemala a pri dalsom porode by som to chcela zvladnut tiez bez nej 😉

emusa123
17. nov 2012

epiduralka je vyborna vec, kazdy si to vsak musi zvazit podla seba. vsetko je to aj tak hlavne o psychike. cim menej stresu a strachu, tym lepsi porod. a mne epidural velmi pomohol ci uz zvladnut bolest, alebo sa lepsie citit a vediet, ze je tu nieco, co mi pomoze. :D

zuzkagu
17. nov 2012

mala som 2 x a nemenila by som, taktoby som mohla rodiť každy den 🙂

ivia123
17. nov 2012

@biancarv pane bože ,kde to žiješ?

ivia123
17. nov 2012

@vcielka35 veľmi blba pripomienka,keď nechceš tak sa nezapajaj a nechoď na net 😀

adkasmolka
17. nov 2012

Rodila som s EPI v BB,bola som velmi spokojna,porod bol Ok,kontrakcie som citila,akoby ma pichalo v boku a tesne pred vytlacenim som citila len tlaky.Tlacila som,ako dr.kazala,dieta bolo hned vonku.Ziadne dozvuky z EPI nemam,dam si ju aj pri druhom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre