Ahojte kočky🙂 Chcem sa spýtať, či viete názov (a aký máte názor) - lieku, ktorý dávajú na novorodeneckom sestričky (v počte 1, max. 2 kusy spolu, na požiadanie)... Má to byť liek proti bolesti, biely ako acylpyrín... Mne ho vybavila mamina, čo bola so mnou na izbe - a krásne mi pomohol od "svalovky" či "kyseliny mliečnej", čo som mala asi ako jediný ale celotelový a strašne ťažký🙂 príznak po pôrode... Naozaj mi veľmi pomohol, a zrejme to bolo niečo, čo je bežne v lekárňach bez predpisu...
Nechcem tu vyzerať ako závislák od liekov a viem, že účinná látka môže cez mliečko negatívne ovplyvňovať bábätko. Práve preto by som rada preštudovala viaceré možnosti, prečítala príbalový leták, prípadne mala nejaký "svoj" liek so sebou tentokrát... Babule, prosím, debatujme aj o tom, že aký liek ste si mohli dať, keď ste mali cisárskym rezom bábätko, alebo aj o tom, či vôbec je potrebný/ vhodný nejaký liek. Ďakujem a papi🙂 jana
Ja som mala po porode strasne bolesti ze som nemohla spat. Davali mi ibalgin a asi 2x mi dali nejake kvapky ktore sa rozrabali vo vode. Tie mi pomohli velmi. Raz mi pichli aj injekciu. Pomahalo mi aj ze som si nastrih polievala Rosalginom. Ibalgin som potom dlho brala aj doma. Nemohla som bez neho existovat. Najhorsie ale bolo ked mi trebalo ist na zachod. Stolica mi tlacila na stehy po nastrihu a to bola taka bolest ze som az plakala. Rodicia mi museli behat do lekarne po cipky na zmakcenie stolice. Vtedy pre mna chodenie na zachod bola nocna mora a na malu som chodila len do sprchy...inak to ani neslo.
@jankali ahoj, mne dali tabletky Novalgin proti bolesti, myslim ze boli bielej farby.
Asi hovoríte o Novalgine, ten sa pridáva do infúzie po sekcii, nesmie sa pri ňom dojčiť, nepodáva sa v I. a III. trimestri a je len na predpis. Tablety sú biele podlhovasté.
@jankali no nechcem aby ma niekto ľutoval alebo niečo. Myslela som si že chceš túto debatu viesť aj týmto smerom že aké sme mali skúsenosti🙂 Aj keď som mala silné bolesti tak mi v pôrodnici veľmi nechceli dávať nič iné ako ibalgin. Vraj podávajú len ženám čo sú po cisárskom. No 2x sa mi ich podarilo presvedčiť a dali mi tie kvapky ale čo to bolo to fakt neviem.
@lusyke áno, týmto smerom🙂
Pre mňa je zaujímavé aj vedieť, že ten ibalgin.. zatiaľ som nevedela, že sa môže aj pri kojení... teda môže ako môže - viem, že lieky treba konzultovať s lekármi. Ja som sa v pôrodnici necítila dobre, keď som o lieky musela doslova "žobrať". Chcem mať aspoň prehľad, aké sú možnosti... Ten môj bol asi Ataralgin - mala by som kuknúť leták a potom to tu dať. j.
Takže - myslím, že ja som mala vtedy Ataralgin.
Kukla som trochu letáky a: Ibalgin sa nedáva v posledných 3 mesiacoch tehotenstva a počas dojčenia - len na odporúčanie lekára. Ešte z letáku: "keď chcete otehotnieť", tak sa poraďte o užívaní s lekárom...
Ataralgin: nedáva sa počas tehotnosti a dojčenia.
Ale myslím, že keď dávajú lieky v pôrodnici, tak sa lekári riadia nejakými konkrétnejšími dôvodmi, ako to, čo sa môžeme dočítať my. j.
Ešte píšte, kočky🙂
NOVALGIN, myslím , že Novalgin
...pri Novalgine: nemôže sa dojčiť 24 hodín.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@jankali Po normálnom pôrode mi dali ibalgin a po cisárskom niečo od bolesti do kapačky počas tých 24hodín. Potom na izbe sa to dalo vydržať - takže to už nič. Ale bola tam jedna mamina s reumou - a aj pri kojení jej reumatolog dal 6 ibalginov denne. Ale mohla kojiť len 2-3 mesiace a potom musela prestať a nasadiť pôvodné silnejšie lieky.