je tu niekto, koho v pondelok caka planovany cisarsky rez? Ja nastupujem zajtra do nemocnice a neviem, ci sa mam bat alebo tesit... 😕
@erienka Pokial je planovaný CS nevyhnutný, v prvom rade by som robila všetko preto aby dieťatko bolo čo najskôr pri mne, nespoliehala sa na dobru vôlu lekarov, pretože tí su schopní aj 2 dni dieťatko nedať rodičke a to ma potom za nasledok rôzne popôrodné depresie a problemy s dojčením. Takže určite bojovať za prava seba a dieťatka. Ty sai všetko čo potrebuje, tak si ho nedaj vziať. To je všetko čo ti môžem odporučiť. Držim palce nech všetko prebehne bez problemov a hlavne k spokojnosti teba a dieťatka 🙂
kazda ma pred porodom aj strach, ale zaroven sa uz nevie dockat toho krasneho uzlika v perinke 🙂 uplne ti rozumiem, tie pocity sa striedaju, clovek nevie do coho ide. Ja som tiez mala sekciu, bolo to v pohode a keby som vedela co a ako bude, vooooobec by som sa nad tym uz ani nezamyslala... 🙂 ja viem, ono sa to povie, ked to uz mam za sebou, ale naozaj, ja som nemala ani ziadne bolesti.. sestricky za mnou chodili, ci nechcem nic od bolesti a ja ze nieee, naco 🙂 nebojkaj sa, vsetko dobre dopadne 🙂 vela zdravicka obom prajem a rychle zotavenie! 😉
@vejula na sekciu idem preto, ze mala je otocena KP a na poslednom ultrazvuku mala uz skoro 3,6 kg. Tu v TN by ma hnali svinskym krokom, keby som chcela cisarsky len tak z vlastne vole 😀 Aj KP tu preferuju rodit prirodzene.
Na dobru volu lekarov sa veru nespolieham, dufam, ze nebudem natolko K.O., ze nebudem schopna si presadit svoje ohladom casu straveneho s dcerkou a kojenia
@vejula Ahoj, mne sa to práve stalo. Mala som zo zdravotných dôvodov plánovaný CS. Po sekcii mi malého ani poriadne neukázali, teda skôr vôbec. Sekciu nám robili trom po sebe, ostatným mamičkám doniesli detičky večer úkázať aspoň na chvíľu, nech si bábätká aspoň chvíľu podržia na rukách, no mne nie. Malého som videla až na tretí deň aj to iba chvílenku. Keď nás neskôr preradili z pooperačného na izbu, mňa ako prvorodičku vôbce nedali na roaming izbu, ale na normálnu. Nikto neriešil či som prvorodička alebo nie. Už keď som bola na oddelení šestonedelia malého mi nosili veľmi málo, takmer vôbec, ani na kojenie. Keď mi malého aj pár krát doniesli bol už napapaný a takmer vždy spinkal. Na prsník sa neprisal. Setrička mi ani neukázala ako si mám malého správne priložiť, aj keď som ju o to poprosila. Skúšala som si aj odsávať, keďže som mala kúpenú ručnú odsávačku, raz sa mi podarilo trochu odsať a potom už nič. Mlieko sa vôbec nerozbehlo. Mala som toho veľa naštudované, no napriek tomu sa mi nepodarilo rozbehnúť kojenie. Keď mi malého takmer vôbec nenosili nepodarilo sa mi to. Ešte v pôrodnici začali malému dávať Bebu 1, následne Nutrilon HA. Po prepustení nám lekárka kázala dávať Nutrilon HA. Čo sa týka kojenia, ešte pred sekciou mi môj gynekológ povedal, že pravdepodbone nebudem môcť kojiť, keďže sa prsníky veľmi málo nalievali, keby bolo umožnené včasné priloženie k prsníku možno by sa aj rozbehlo, no nestalo sa tak.
@lilly0812 prosím ťa,to čo bola za pôrodnica?až sa jej oblúkom vyhnem 😖
ahoj v prvom rade sa neboj nie je to nic strasne ja som svojho syna porodila cisarskym rezom no preedty som v Trencine na porodnici stravila 4 predlhe dni v bolestiach a roznych vyvolavackach....no neotvarala som sa.... nakoniec som isla v hodine dvanastej a to do slova ... maly sa narodil 15 minut po polnoci cisarskym rezom bola som v uplnej narkoze, a vobec som sa predtym neotvarala ... maly vazil 4,55 kg. Na nemocnicu v Trencine nerada spominam resp. na porodnicu, inak po cisarskom to uz bolo fajn neboj sa potom ti daju do ruk dieta a na vsetko zabudnes.... mimochodom mne pri cisarskom vybili polovicu predneho zuba... drzim palce
bola som v uplnej narkoze a ked ma intubovali tak mi ho napolovicu zlomili....
ahoj,chcem ta trosku povzbudit,uz mam jednu sekciu za sebou,viem do coho idem:(Ale my to zvladneme sak sme zeny nie?!🙂🙂Uvidis strach a bolest ta prestane trapit ked uvidis malinke🙂🙂🙂
A ja mam tiez sekciu v pondelok.A na prijem idem az v pondelok poobede..Ale sekciu mam mat tiez v ten pondelok...Drzme sa..
...urcite sa neboj. a ako tu uz pisala jedna maminka necitaj co sa komu stalo pri CR. kazdy porod je iny...aj CR je u kazdeho iny. snaz sa relaxovat pozri si film daj kolacik 🙂. vsetko zvladnes na vybornu uvidis. tes sa na babetko. ja som tiez rodila CR..neplanovane dopredu som nic nestudovala nebala sa porodu. povedala som si ze to zvladnem....a babetko predsa nejako zomna vyberu ak.by aj prisla nejaka komplikacia. drzim palceky a hlavne ziadny stres.
@erienka drzim palceky, nech to mas uz co najskor za sebou 🙂 ja som mala planovany cisarak zo zdravotnych dovodou a teraz cakame druhe a bude to rovnake...akoze ja som mala celkovu anestezu a babo som videla az na vecer, aj ked som rodila okolo 9 rano ale ked si na to spatne spominam, tak to nebolo zle, bola som strasne ubolana, ani pohnut mi neslo a prespala som cely den....vecer uz to bolo lepsie a aj sme sa museli uz trosku hybat, teda len na posteli ale aj tak nic moc...malu mi priniesli ukazat na chvilku ale spala cely cas ako ju priniesli, ani prisat sa mi nepodarilo 😒 ale tak utesovali ma, ze mala nie je este hladna, ze ma vcrievkach este tu smolku, ze sa nemusim bat. aspon som spala celu noc v pokoji. na druhy den ma uz previezli na normalne oddelenie a priniesli aj malu, cely den som ju mala a zacali sme aj s kojenim. vecer sa spytali ci ju este maju zobrat. akoze mozno niekto povie, ze zla matka som bola ale ja som bola rada, ze este mi ju zoberu. vstavat s takou velkou ranou hned tak skoro po operacii nie je med lizat. a este tie nemocnicne vysoke postele, no hrozne...ale dalsi den uz mi ju nechali, uz sa aj dalo 😀 kojila som malu rok, bez umeleho mliecka, takze to, ze sa neprisala hned tak skoro po porode nemusi byt nejaka zavada o to by som sa nebala....
@erienka
prikláňam sa k niektorým s tým názorom, že radšej sa rozptýľ nejakou knihou, filmom....
to, že niekomu vybili zub, alebo nemali bábatko pri sebe, alebo mali hrozné bolesti , problém s kojením...atď......myslím, že toto si asi nechcela čítať a ani nepochopím tie ženy, čo ťa strašia....
malo by to byť predsa o podpore a nie o strašení, pre boha!
Zbytočne sa tvoj strach vystupňuje.
Myslím, že každá máme obavu....je to pre nás nové, nevieš, čo ťa čaká.....
ale zvládla si 9 mesiacov, zvládneš aj toto.
Držím palce!
@lilly0812 to mi je tak luto... vždy ked počujem alebo čitam takýto pribeh. JE to strašné aka je prax v našich nemocniciach. To najdôležitejšie je ten kotnakt dieťatka s mamičkou po narodení. Minule som čitala super članok, kde bolo poukazane na to, že aj zvieratka, pokial im je po pôrode maldatko odobrané, tak potom väčšinou ho už neprijimu. A tymto to sťažuju aj nam. Ono začalo to ešte počas fašizmu ked chceli zo všetkych vychovať neemocionalnych zabijakov, tak sa deti odoberali hned po pôrode, znemožnoval sa kontakt s matkou. A teraz? Robi sa to stale. Ja nechapem, prečo je tak ťažké vydobiť si byť so svojim dieťaťom hned po pôrode, tak ako to je prirodzené 😔
@vejula Malý mal po narodení zdravotné komplikácie a bol na infúziach aj na fototerapii (ožarovanie). Až mi do plaču bolo keď ma prvý krát po pár dňoch k nemu na chvíľu pustili, to som bola ešte na vozíku, po sekcii sme nemali ani vstávať, nie to ešte kúsok prejsť po vlastných nohách. Ešte si pamätám ako som sa chcela ísť na malého pozrieť keď som už bola na odd. šestonedelia. Sestrička, ktorá nám bola dať lieky tak ma k malému na chvíľu pustila, no keď som ho videla až ma striaslo, malý mal tesno previazené očká (kvôli ožarovaniu) a úplne bol privizaný na ručičky a nožičky, ledva sa hýbal. Keď som sa spýtala sestričky, ktorá akurát prišla na novorodenecké oddelenie tak po mne shúkla, že tam nemám čo robiť, že mmám ísť ihneď na izbu. Povedala som je,j, že hádam mám nárok vidieť vlastného syna. Drzo ma poslala na izbu, že tam nemám čo robiť, že ju nezaujíma, ešte sa pýtala kto ma tak pustil. No hádam ako matka mám nárok svoje dieťa vidieť.
@barboritta PB
@lilly0812 to je nocna mora, hrozne mi je luto co sa ti stalo a ako ti pokazili prve dni s dietatkom a s najvacsou pravdepodobnostou pokazili kojenie. :( ostava len cim skor zabudnut a venovat sa dietatku.
ja som mala tiež cr .... a mne ho hned rano ked som sa zobudila doniesli 🙂 kedže som bola ešte "nafetovana" a v bolesiach tak som ani nepomyslela na to bola som rada že ležim .... ale že by ma nechali tri dni bez maleho .. to nie a tiež bol v inkubatore a na ožarovani .... ale mala som ho stále pri sebe ... mlieko sa mi tvorilo menej lebo som nič po Cr nejedla len nejaké bujony a kaše či čo .až na 5 den som kojila ale nič moc to nebolo .. ale bolesti som mala strašne ... držim palce 🙂
tak ja som tiež po CR,malú som po zobudení nechcela ani na ruky aby mi nespadla.mliečka málo,ale ked mne dávali iba infúzky a nijaké jedlo,až na tretí deň,tak z čoho akože sa mi to mlieko malo tvoriť?ešte aj smädná som bola.no dúfam že teraz obstojím lepšie 😒
@mamainprogress Dakujem za povzbudenie.
@lilly0812 Kysucká nemocnica v čadci 🙂 je to tam velmi super na dobrej urovni cr mi robili večer o 21:00 do rana do 6 som ležala na JIS . o 6 rano po vizite mi ho doniesli ukazat kedže som bola na pristrojoch tak som si ho nemohla popestovat ale aspon ho pohladiť a pozrieť sa na neho ... okolo 8 mi sestrička picha iniekciu proti bolesti a snažila sa mi pomoct vstat a ist na vc ... bolelo ma to hrozne ale musela som sa rozchodit ... povedala mi že to treba rozchodit a zvyknut si lebo ked budem ležat tak to bude horšie ... o 10 ma previezli na šestonedelie.... hned som si vypýtala maleho bol pri mne aj manžel ten mi pomohol posadit sa a sestričky mi ho prikladali k prsnikom .. až do 4 poobedia bol pri mne potom po vizite mi ho zobrali .. vlastne kedykolvek si ho možes vypýtat ... ale ked ho ožarovali bol do rána pod lampou aj cez den ale doniesli mi ho a ked nie tak som mohla byt aspon pri nom na novorodeneckom 🙂 večer som si však radšej oddýchla a pospala si ... až po tých 2 dnoch mi ho aj v noci na kojenie doniesli 🙂 takže citila som sa tam super 🙂 su tam super sestričky ktore su ochotne a pomožu fakt z každou blbosťou ... ked som ho nemala pri sebe aj mi odsvačku požičali a streilizovali ... super neviem si vynachvaliť 🙂
takze uz mam po cisarskom. Na Trencin zatial nemozem povedat zleho slova, malu mi doniesli par hodin po operacii, ze mozem zacat skusit kojit, no mna ta rana tak bolela, ze som si este netrufla. Tak mi ju doniesli o nieco neskor a to sme uz skusali. Zatial vsak dost neuspesne, povedala by som :( Nosia mi ju kazde 3 hodiny.
Kazdopadne co sa tyka starostlivosti, tak na JIS boli velmi mile a ochotne sestricky, odvcera som na sestonedeli, vdaka tomu, ze sa mi podarilo vybavit nadstandartnu izbu, tu moze byt so mnou aj manzel, co mi psychicky pomaha.
Len to kojenie ma mrzi, ze mi to nejak nejde...
No nic, idem sa trochu poprechadzat, rozhybat sa, poriadne to teda boli...
@zmal22 dakujem 🙂
Priznam sa, ze neviem, kto mi ho robil, bola som tak mimo, ze som si vsimla len to, ze to bol nejaky mlady tmavy doktor. Mi povedali na sale, ze uz davno tam nevideli niekoho, kto ide na planovanu sekciu, tak vystresovaneho ako mna 🙂 Ale inak samotny cisarsky je v pohode, len ten den potom...Teraz som sa bola prejst aspon na koniec chodby, trvalo mi to dost dlho 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tes sa na babatko, na to ze uz za par hodin ho budes konecne drzat v naruci