Dobrý deň chcem sa opýtat či mi neviete poradit od 20 týždna som na rizikovom.Teraz končím 32 týžden.Som na rizikovom s vysokým tlakom a s liečenou cukrovkou.Neviem niekde som čitala,že sú to komplikácie počas tehotenstva a riziko pri normálnom porode.Neviem či je to naozaj dovod na cisarsky rez.Doktor mi zatial nič ohladom toho nehovoril,neviem asi je ešte skoro.Ak mate skusenost s podobným niečim,alebo mi viete poradiť budem Vám vdačná.Ďakujem
Chcela som počkať s tým pýtaním sa,aby to nevizeralo,že chcem rodiť cisárskym rezom.Zatiaľ mi doktor nič ohĺadom tojho nehovoril.Neviem či je ešte skoro?A ďalšia vec je to,že predpokladá,že bábo bude veľké koncom 31 týždňa vážilo cca 2530g.Sledujú ma aj koli cukrovke asi vieš sama o čom hovorím.
@n0mi
ja som mala cisarsky, kvoli tomu, ze predpokladali velke babo...
Moja svagrina mala tie isté veci - cukrovka a vysoký tlak a šla CS. Aj jej hovorili aké veelke bude babo a voobec nebolo... Ono vo všeobecnosti cukrovka nie je dôvod na cs, to vysoký tlak je skôr problém.
Držím palce.
Moja mama mala s vysokym tlakom oba pôrody cisarske aj keď prvý bol akutny druhy bol už plánovany ale tam myslim že ona mala preeklamsiu
@miushik765
Aj ja mám napísané v sprave z pred 2 mesiacov Preeclampsia preto som bola aj na rizikovom doma
@amliv28 Tak moju mamu nechali prvý krát poriadne vytrápiť kym jej dali cisara ale možno je to už teraz inak, rozhodne ak budeš mať počas pôrodu veľmi vysoky tlak je to indikácia na cisarsky
A viete mi povedat kedy by mi mal doktor či to bude cisarskym,alebo nie v ktorom týždni?
Takisto som mala tehu cukrovku a preeklampsiu a rodila som spontanne dokonca na porodnej sale som mala tlak 235/125...nastastie vsetko dobre dopadlo.
AHA tak tohto som sa aj ja velmi obavala ostat v nemocnici 1/2 mesiaca.
A aký si mávala tlak a cukor ak sa smiem opýtat?
@amliv28 tak ja som bola praveze rada pretoze mi bolo velmi zle nevladala som nic a tam som aspon bola ja aj mala pod dohladom lekarou a tlak som mavala 150/100 170/100 nezaberali mi ani lieky ani infuzie ...cukor som mala dobry stale lebo som si ratala glykemicke jednotky v strave plus som si aj pichala inzulin cize cukor sa mj stale drzal do tych 5,8 po jedle
ved ja sa bojim čo bude ak budem rodit až v 38 tt,že bude bábo dost velke a vela vážit
@amliv28 ja som mala vysoky tlak, prerklampsiu a od 35t som bola v nemocnici na rizikovom. Rodila som cisarskym v 38t, lekar nrdoporucoval kvoli tlak prirodzeny porod. Mala som naplanovanu sekciu na 17.12, zacala som mat ale spontanne kontrakcie uz 15.12, sekciu preto urobili 16.12. Spoluleziaca bola na rizikovom kvoli cukrovke, rodila spontanne, aj ked babulka msla cca 4 kg.
Ja mávam doma tak max. 140/90,ale u gyn. som mala 150/100 a u diabet. zase 150/95 to boli najvyššie hodnoty
@ninai môj tlak v nemocnici ustabilizovali na 140-150/90-100, brala som infuzky a tabletky na tlak. Ja som mala aj zlú zrážanlivosť krvi, pichali mi Fraxiparine ... Mne už pri príjme povedali, že len sekcia. V sobotu som začala mať kontrakcie a keďže mi pár hodín predtým pichli injekciu na riedenie krvi, tak mi sekciu robili až na druhý deň ... nepovili ani tak prirodzený pôrod. @amliv28
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tiez si liecim cukrovku, ale bolo mi povedane, ze pocas porodu kludne vedia kontrolovat cukor a mozem aj prirodzene rodit. S vysokym tlakom neviem 🙂 ja ho mam moc nizky. Asi sa obavaju preeklamsie preto ta tak sleduju. Soytaj sa v poradni na to.