Ahojte , ako si "vydupať" druhú sekciu ? Vraj mám vravieť že má bolí jazva... Len neviem, či to zvládnem tak "klamať" 😀
U nás v nemocnici je po prvej sekcii automaticky druhá sekcia, takže možno ísť do nemocnice, kde to robia takto. Považská Bystrica teda napríklad. Alebo sa ísť dohodnúť priamo s doktorom vopred.
To mám straaašne ďaleko.
@uriva
Jeden cisarsky sa povazuje automaticky sa indikaciu dalsieho cisarskeho rezu
Alebo si ries papier u psychologa/psychiatra ze sa bojis prirodzeneho porodu, budes mat sekciu istu
v podstate ano, mne porodna asistentka vravela (pripravovala som sa na prirodzeny druhy porod po prvej sekcii), ze je dolezite ako dietatko rotuje a ked hlavickou "podlezie" jazvu, tak je to ok, a porod je mozny, ale niekedy dieta nezrotuje dobre, tlaci hlavickou na jazvu, jazva boli, tak hrozi ruptura maternice a v prirodzenom porode sa nepokracuje.
ja som ale mala nakoniec aj druhu sekciu, kvoli placente praevia.
Mna sa doktorka pýtala ci nerozmýšľam nad prirodzeným..ak by som chcela..skúsili by sme..ale stačilo povedať nie a automaticky bola sekcia aj druhý krát
@andovka007 kde si rodila ? U nás to bohužiaľ nechcú tak robiť. Snažia sa práve preto druhej sekcii vyhnúť keďze už bola prvá. Ale vraj mám len vravieť že jazva boli. A vtedy by primar mozno súhlasil
V našej nemocnici majú tiež prístup v zmysle, ak sa na to cítim a chcem skúsiť, môžme aj prirodzene. Vôbec nikto ma do toho netlačí. Máš medzi sekciami väčší časový rozstup?
Povazska bystrica a martin nie je daleko. Najma ak ide o planovanu sekciu.
@tinkavvv v Martine moc nechcú robiť sekciu čo počúvam. Považská zatiaľ neviem
Mňa bolela jazva celé tehotenstvo,od začiatku a dokonca mi dr povedal hneď pri prvej prehliadke že ju mám zvnútra zašitú katastrofálne,že kde mi robili sekciu a vieš čo?mala som strach , obrovský či tá jazvu vydrží celé tehotenstvo,ako čo bude ..Mala som obrovský strach.Ja mám aj zvonku jazvu hrubú, škaredú..Tiež som bola za druhú sekciu ale trafila som na jedného úžasného pána primára a myslím že aj vďaka nemu som porodila druhú dcérku prirodzené,vysvetlil ako čo,prečo je prirodzený pôrod lepší a ja som nenamietala.Moj gynekológ má ešte chcel zneistiť že jazva môže prasknúť a zlú nemocnicu som vybrala atd..Bol za sekciu.Ja som toto všetko mala naštudované,vedela som čo sa môže stať a preto som sa bála prirodzeného pôrodu.No potom som sa stým stotožnila že to teda ideme skúsiť a verila som že to bude všetko v poriadku,pomohlo mi to že manžel bude so mnou aj keď nebol celú noc lebo som sa otvárala pomaly napriek ozaj silným kontrakciami už .Pocas kontrakcii a pôrodu som jazvu nezacitila ani jeden raz.A to som sa trápila minimálne 30 hodín a poviem ti že by som nemenila a išla by som do toho zase prirodzene,nie je nič krajšie ♥️aj napriek bolestiam mám s toho krásny zážitok a inak by som to nechcela a primarovi budem navždy vďačná že nebol za tú sekciu ako som to chcela ja Manžel bol pri pôrode a obaja máme krásny zážitok do konca života 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
A mne teda nepomohlo ani to že jazva bolí povedať a teda sťažovala som sa na to počas celého tehotenstva lebo ma aj reálne bolela, malá bola nízko a na jazvy tlačila
Ale tiež som za to aby sa na ženu netlacilo ak nechce prirodzené,ozaj som mala tiež strach a ak by bol primár za sekciu tak idem tak ale teraz som rada že prirodzený..lebo po tej prvej sekcii sú vždy rizika že sa môže niečo po.....t.
Ja som vybrala nemocnicu kde v prípade nejakého problému urobila hneď sekciu..lebo tám kde som rodila prvú nechcú sekciu ani keď je zle už 😭a ešte som chcela toho primara pri pôrode lebo jemu som verila ,inak som sa bála... chcela som zazmluvnit ale nedalo sa lebo mal mať voľno ale nakoniec bol on pri pôrode 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Ved ti pisem, ze povazska je 1000% sekcia. Je to prerobene, personal bol vynikajuci. Mas to necelu hodinu autom, co pri planovanej sekcii je nic.
@radacak Tak aj zas tu poviem, že máme v rodine známu, ktorá tiež že ide druhé prirodzene a povedala, že nikdy v živote už takú blbosť. Pretože išla akoby rodiť po prvýkrát, celé zle, dlho to trvalo, potrhaná úplne všade atď. Takže to fakt závisí od doslova rodičky a rodičky. Že sekcia bola úžasná oproti tomu.
@tinkavvv Súhlasím.
Veď som písala, že PB robia druhú sekciu, aj keď sa najnovšie pýtajú, či s tým súhlasíte, nemajú problém. Stačí tam ísť vopred a dohodnúť sa na termíne. Ale záleží od vzdialenosti, z Rimavskej by som tam nešla, ak ste z Martina, tak to nie je naozaj ďaleko.
Odkiaľ ste?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja teda neviem ako to funguje presne, mala som jednu sekciu, ale nepodpísať papier s rizikami, nemôžu podľa mňa ženu donútiť