Dokedy čakať na pôrod a veriť pôrodnikom?

stanka113
20. jan 2020

Som v 40tt aj 4 dní teda po termíne. Ležím v pôrodnici kde ma denne kontrolujú, bábätko je v poriadku, tvrdne mi bruško, bolesti zo spodu ale problém je,že bábätko je vysoko a neotváram sa.
Povedali mi,že keď tak so mnou začnú robiť až teda od 41tt. Najhoršie je,že mi to vychádza na piatok a bojím sa aby to zasa nenechali cez víkend tak a niečo sa stane bábätku. Názory? Rady?

eriksonka1234
20. jan 2020

@stanka113 asi nemáš svojho porodnika, však?

thoughtfulweirdo
20. jan 2020

Ja som porodila 40+6, den predtym som bola totalne zavreta s tvrdym krckom, ani nic nenasvedcovalo tomu, ze by sa porod chystal. To len ako take upokojenie, ze sa to moze spustit aj z nicoho nic 🙂 drzim palce, nech mas lahky bezproblemovy porod

adamadent
20. jan 2020

Môj názor je ze nie si po termíne ale si v termíne. Ja som rodila 41+5. Tiež som sa neotvarala. Tiež mi už bolo dlho... No si pod dohľadom. Chápem ze už to chceš mat za sebou... Ale ako teraz chceš akú radu že chod im povedať co a ako s tebou majú teraz robiť?!?

bluka2
20. jan 2020

Ja som cakala do 40+4 a potom mi dosla trpezlivost, lebo bol velky a zacali obavy, tak dala som si ricinovy koktejl a potom to uz islo rychlo, par hodin po poziti sa narodil, cely porod netrval ani 2 hodiny. U mna pokrok v trpezlvosti od 1. porodu, kedy som si ten ricinovy koktejl dala v 40+2... obe deti sa narodili s 4380g, neviem si predstavit cakat este dlhsie. drzim palce

brita7777
20. jan 2020

ja som rodila v 41+1 tt.je super, ze ta nechavaju cakat, kym babatko dozreje, naberie sil a vsetko pojde potom lahsie uvidis..babatko vie preco caka, aj ked je to isto na nervy, to cakanie ze kazdy den uz...no vyvolacka predom nie je dobry napad.

katrin21
20. jan 2020

A co je na tom? Nas nasa mama kazdu prenasala 13-14 dni, vsetko ok... dnes sa to riesi prehnane... mozno si otehotnela aj inokedy,nez to vychadza podla ms.. priroda vie svoje.

amelie2017
20. jan 2020

Ja som rodila 40+4, dr chcel cakat maxilne do 41 a potom vyvolavat. Dobre, ze sa mala vypytala (pomohla som jej schodami), lebo uz sa v brusku pokakala, takze uz jej tam nebolo dobre. Ale este to nie je prenasanie. Prenasanie je az od 42.

stanka113
autor
20. jan 2020

Ďakujem zatiaľ za všetky názory, áno viem,že bábätko ma vlastnú hlavu a z hodiny na hodinu to môže byť inak a otvorím sa za chvíľu. No bohužiaľ sú aj také veci,že čakali a nakoniec sa stratili ozvy bábätká ...
Takže áno nosím bábo 9.mesiacov tak týždeň vydržím ale nie preto aby som ho potom porodila mŕtve. Takže len som sa pýtala na nejaké skúsenosti.
Ešte raz ďakujem

kittykat22
20. jan 2020

@stanka113 poziadaj o vyvolanie porodu. Povedz, ze mas obavu o zdravie dietata - nie je dovod aby ta odmietli. Povedz, ze uz nechces cakat. Nevidim dovod ti nevyhoviet. Dieta je pripravene na svet v 37+0. Zajtra rano na vizite oznam, ze do vecera chces byt mama a hotovo.

kotulicek
20. jan 2020

@stanka113 hlavne sa neboj určite sa ti ozvi nestratia doktory vedia čo robiť .... Držím palce uvidíš že to dobré dopadne....inak taká haluz ja som išla rodiť otvorená som bola a malý stále vysoko doktor ho musel rukov z maternice uvoľniť ževraj ho niečo držalo všetko bolo v najväčšom poriadku nič hrozne nebolo... Teraz si odpocin myslí pozitívne.

punka24
20. jan 2020

11 dní po termíne u mňa toto isté neotvarala som sa, dieťatko bolo vysoko, proste nič... skúšali i vyvolať, smola no, nevyšlo, tak teda sekcia... dieťatko zdravé... oni podľa mňa vedia čo robia ale ak cítiš že ich treba popohnať tak sa pýtaj pýtaj pýtaj... zväčša týždeň po termíne berú už do pôrodnice aby mali mamičku i bábo pod drobnohľadom... 🙂

bobricek1979
20. jan 2020

@stanka113 neboj moja ja som bola od 40tt v nemocke a ešte dva týždne nás princezná nasťahovala mala som aj svojho porodnika u nás ale sa snažia o prirodzený pôrod no keď mi ho vyvolavali kontrakcie boli no vždy kôli krčku pôrod museli zastaviť pretože sa mala zasorajcovala a nechcela dole tak v 42tg sekcia no vždy ma sledovali každý deň trikrat pásy. Uvidia ak by niečo čiže kľud a chodiť trebárs po schodoch fakt sa to môže rozbehnúť silno držím prsty u mňa to proste inak nešlo

bajka16
20. jan 2020

Oni vedia čo robia 🙂 môžu ťa nechať prenášať ešte týždeň hlavne no stress

zuzuliennka1
20. jan 2020

@kittykat22 tak hadam doktori porodnici to vedia lepsie, ako matka laik a navyse podla vsetkeho prvorodicka 🙈
@stanka113 neboj sa, mne praskla voda nadranom, vyse 6h sa ale nic nedialo, porod nepostupoval, a mne sa stalo presne to, ze synovi zacinali klesat ozvy, bola som uz v nemocnici a isla som akutne sekcia.... neboj sa nic, lekari vedia, co robia, ked bude dieta pripravene, pojde, sekciou ci prirodzene. S vikendom to nema nic spolocne a babatko je pod dohladom, ak dobre chapem, v nemocnici uz si

lula313
20. jan 2020

Mne sa spustil porod 40+6 a to som par hodín predtým bola poslaná domov, že to sa nespusti same a o 4 dni vyvolavame.. neboj sa, babo aj doktori vedia, čo robia, hlavne si monitorovana, všetko dopadne dobre

miadi
20. jan 2020

Chapem ze sa bojis ja som porodila 4dni po TP trvalo to 37h kontrakcii. A v plodovke uz bolo kopec mekonia-kakacky.. Cize uz bolo dobre ze tam neostala dlhsie. Teraz mam TP v stredu a Dufam ze v piatok uz by tu mohol byt maly 😅drzim palce nech to coskoro pride❤️A neboj sa o tom rozpravat so zdravotnikmi! Mne robila midwife na TP Hamilton ale Strasne to bolelo horsie ako kontrakcie. Teraz mam inu a na TP kontrolu nic o tom nehovorila ale uz by som ten Hamilton nechcela. Ale uvidime aky budem mat tlak hrozi mi preeclampsia.. hlavne ze babo ti monitoruju a kym mà dobre ozvy nestresuj sa.

julia2018
20. jan 2020

@stanka113 do 42. týždňa si v termíne.. pri dcére termín 7. a narodila sa 27. Syn termín 21. Okt. A narodil sa 4. Nov.

miadi
21. jan 2020

@bluka2 prosim Ta to co je ten ricinovy koktail ? Nejake prehanadlo? Som este nepocula.

brita7777
21. jan 2020

je jasne, ze mas strach je to normalne, ale ozvi babatka nemozes stratit len tak z nicoho...ved ta monituruju si v nemocnici...skus mysliet na to, ze babatko je silne a v pohode...neboj dobre to dopadne a cochvila budes mama...ja som mala aj vyvolavany aj nevyvolavany porod a ten vyvolavany to som porodila az po 2 a pol dni bo nakoniec nebolo pocut dobre ozvy takze nakoniec akutna sekcia druhy bol vyckavaci za 5hodin porodene normalne bez epiduralu

mogaa
21. jan 2020

@stanka113 ak by bol s bábom nejaký problém alebo si mala zelenú vodu tak hneď by sa robila sekcia.....si pod dohľadom v nemocnici tak sa nestresuj....či chceš sekciu?a dnes je stále len utorok - takže máš stále 4dni času.....ak sa ti dá chodiť treba sa prejsť po schodoch, a dlho teplá sprcha

kittykat22
21. jan 2020

@zuzuliennka1 tak porodnik nema dovod porod nevyvolat. Dieta je vyvinute - je to biologicky dane. To nie je o tom, ci niekto vie alebo nevie - porod jej vyvolat mozu - nie je dovod aby to nespravili. Niektori lekari neradi prechadzaju do posledneho tyzdna, pretoze sa zvysuje riziko porodu, a tak porod normalne vyvolaju. Je to aj o preferencii lekarov - nejdu ako cez kopirak.

mimibb
21. jan 2020

Druhu dcérku som prenášali 5dni, ale už sa im nezdalo ozvy, tak mi porod vyvolali, doslova v hodine 12tej...nakolko bola už aj plodová voda skalena.... Takze pri tretej som sa už bála... Robila všetko možné, aby som porodila... Lenže nič...

Prenasala som 9dni,ten posledný mi už aj odtekala voda, pôrod sa nerozbiehal, len liali do mňa infuzne penicilin... Chceli čakať, no vo mne sa tak miešali pocity, že sa mi podarilo uprosit primára, aby mi porod vyvolal.... Na šťastie bolo všetko ok.... Prajem veľa síl <3

erickatt
21. jan 2020

@miadi ano prehanadlo, ale vy💩 aj minuloročné veľkonočné údené.. ale zas, je to fakt spúšťač pôrodu 😄

bluka2
21. jan 2020

@miadi Hej, hod do googlu castor oil birth. Fakt to je jedine, co zaberie, ked nic ostatne nepomaha. Chcela som sa tomu vyhnut, ale mne ani hamiltonove hmaty nepomohli, nic okrem toho

evalin88
21. jan 2020

Ja som rodila 40+6. Mala som ale zazmluvnemu lekarku. Narovinu som sa opytala, kolko bezne nachavaju " prenasat." Navrhla mi hospitalizaciu a porod bol vyvolavany hned na druhy den.

deti95060810
21. jan 2020

môžeš rodiť aj 41+tt prenášať sa môže 2 tt...a všetko môže byť OK

mnauu1
21. jan 2020

Neboj ja som tiez bola hospitalizovana kvoli tlaku a kazdy den som chodila na monitor. Aj cez vikend. Vzdy rano a vecer. Si pod dohladom tak nestresuj. Aj uzv robia, ked sa im nieco nezda. A este nie si po termine. Ja som rodila presne na termin cize 40+0.

miadi
22. jan 2020

@bluka2 ja by som to nedala mne staci jedno explozivne💩a mam dost 😆 zacal mi 41tt Tak uz len čakat .Este do piatku budem trpezliva 😅

v_ero_ni_ka
22. jan 2020

Väčšinou nechávajú prenášať max. 13-14 dní. Mne povedali že ma nechajú prenášať max. 12 dní, keď sa nerozrodím sama. Deň pred termínom som bola zamknutá na 100 zámkov a ani náznak žeby som mala rodiť. V deň termínu bum, zo sekundy na sekundu. Takže, hlavne kľud.

bluka2
22. jan 2020

@miadi jej, to uz mas babo skoro v naruci 🙂 🙂 drz sa. Hej, ta *** je na nezabudnutie. Esteze mi to bolo vtedy vsetko jedno. Aj ja mam januaroveho minulorocneho...

miadi
22. jan 2020

@bluka2 no akurat pojdeme dnes do nemocnice vyvolaju porod oxytocinom lebo mam vysoky tlak .. len sa mi chce Strasne spat lebo v noci som sa x krat budila na tie falosne kontrakcie take kramove krce: a od 5:30 hore potom som sa napchala
Maminimi moravskymi tvarohovymi kolačikmi až mi bolo zle 😆a u nas bude 7pm Ked dojdeme do nemocnice no sak ten oxytocin ma prebere 🙈ratam ze do rana porodim som optimista

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre