Ahojte som ôsmy deň po pôrode..sili ma zvnútra aj von..Z vonku to dosť boli poraďte ako dopomôcť k rýchlejšiemu hojeniu? Nedokážem fungovať,chodiť , sedieť jednoducho nič..vdaka
Ja som si jazvu natierala ricinovym olejom, je dobry prave na hojenie ran a jaziev....
@lenkaa222 ahoj mna sitie bolieva este teraz a uz som 2 roky po porode.... nesadla som si asi 2 tyzdne (len na pol zadku) zakaslanie alebo kychnutie bol horor... bola som z toho zrutena nechapala som preco to tak strasne boli zeny v porodnici behali ako srnky a ja som ani na wecko nevedela prejat len som suchala pomaly nohami... neviem cim to bolo
@lenkaa222 na tom kolese som sedela 2 tyzdne, este v porodnici som si koleso robila z velkej osusky, aby som vobec mohla sediet a kojit. Chodenie sa mi zlepsilo asi tak po 2 tyzdnoch, po 3 tyzdnoch som zacala citit zlepsenie. Viem si presne predstavit ako Ti je. Neboj, prejde to, uvidis.
Mne bolo lepšie až po troch týždňoch, keď som sa zbavila stehov....posledné mi museli vybrat lebo už som bola zúfalá od bolesti. Malú som ani okúpať nevládala. Ale keď ich vybrali, uz som z pôrodnice odkráčala sama...dovtedy som prešla len keď má niekto pridržal.
Striekat si dermochlorophyl pravidelne. Za pár dní to prejde. farbí ale na zeleno, tak vyzerá to čudne, no zaberá
@miriam11
@veronikavojvodova ja vôbec nevládzem ani po fyzickej a hlavne po psychickej stránke som totálne z toho vyčerpaná že prečo práve ja 😢😢😢 každý deň čakám zlepšenie a akosi nič
Pomaha repík, dubová kora - nie sedacie kupele len oplachy, sprej Dermo chlorophyl striekat si, aloe vera gel....v lekarni iste poradia je toho mrte, zalezi na tebe čo ti vyhovuje.
ja som tiez bola kvalitne postrihana aj potrhana, posita krizom krazom. Tyzden som nebola na velku, dva tyzdne som si nesadla. Potom uz ako tak, chvalabohu ziadne nasledky nemam. A pri pripadnom druhom tehu urcite budem cvicit s Aniballom 😒
Dermochlorophyl odporucam aj ja. Farbi sice nazeleno, ale funguje. Ja som si ho zacala striekat hned na druhy den po porode a na dalsi den som uz necitila absolutne nic, sedela som normalne na celom zadku..ale zasa ja som namala nastrih, len trosku rupturu cca 1cm, vnutri nic...tak to sa neda porovnavat. Pri prvom porode som ale mala nastrih dost velky, bolelo to asi 3 tyzdne...vtedy som si davala len obklady z repika a nejak to same postupne preslo, len som musela vela lezat a oddychovat, bolest bola najhorsia pri chodzi...ked som lezala, nic ma nebolelo.
Baby už poradili ja len ze ak bolest bude naozaj veľká a nastupovať tak tam môže byť aj zápal. A ešte moja dobrá skúsenosť po každej sprche vyfukat fénom úplne do sucha. Tiež som mala veľké šitie
Ahoj, mala som uplne rovnaky problem poporode. Sediet som vedela vobec, chodit len s bolestami a ajmto sommchodila ako "pokakana"...jedine lezat...najlepsie na chrbte..co sa skoro neda pri malom babatku... Davala som som si presne aj ja repikove kupele a oblady a pomalicky sa to zlepsovalo. Neklesaj na duchu, vela zien si tym preslo, urcite to zvladnes aj ty 😉))!!! Ja som mohla ako tak sediet na 16. den po porode, na makkom gauci...na tvrdej stolicke az po sestonedeli...takze hlavne klud a urcite to bude dobre, venuj sa babatku, mysli na to ake mas stastie ze mas zdrave a krasne dieta a to ze nemozes sediet a trochu to boli, je len mala dan za to vsetko!!! Co by ine zeny za to dali...viem ze je to tazke, lebo sa ti este nevyplavili z tela vsetky porodne hormony...to trva aj 15 dni od porodu, kym sa zena tych hormov zbavi..aj ja som bola na nervy a furt sa mi chcelo plakat a lutovat sa!!! Poplac si, aspon odburas stres, ale neklesaj na duchu, vsetko to prejde a bude zase dobre!!!!
Ja som tak trpela velmi 2 tyzdne, po dvoch tydznoch som uz mohla aspon chodit, sediet po mesiaci...zhruba po 6tich tyzdnoch sa da normalne fungovat, ale vnutorne stehy citim aj po roku...mne osobne nic nepomohlo, len vydrzat...ale ved to stoji za to...
Ja len pridám moju skúsenosť- aj keď nie je taká ako vaša, kočky - to vás preboha živého kto šil-nejaký mäsiar? Ja mám teda vnútri po synovi minimálne 30 stehov - z vonku vôbec - fungovala som v pohode hneď po príchode z pôrodnice - inak aj v nej - veď som sa starala o malého, trochu to bolelo, ale dalo sa vydržať.....používala som na oplach rosalgin asi 2 týždne. Čo sa týka druhého pôrodu to bol akútny CR - tiež som fungovala podobne ako pri prvom prirodzenom pôrode. No držím vám palce aby ste boli čo najskôr fit - "zavesiť za gule do prievanu" dotyčného lekára....... 😠
Boze baby ked vas čitam....polny lazaret...my sme uz ,,sexovali,, ledva prešlo 5 týždnov čo sme boli pri chuti 😀 😀 😀 a to som celkom cintlavka ked ma niečo boli ale mozno týžden po porode som ,,niečo citila,, ale take ze mesiac alebo viac tak to nie. Skor mam pocit ze ta jazva niekedy ,,taha,, je citliva a to som uz rok po 3 porode.
@evittam no mne povedala gynekologicka, ze ma sil najlepsi lekar, akeho som si mohla zelat, a ze je zazrak, ze sa mu to tak podarilo...moja sestra po cisarskom pri tom istom lekarovi sa zotavila za 3 dni, ja 3 mesiace...
@sardinka335 tak to ti blahozelam, u nas sa to dalo najskor, ked mala mala 7 mesiacov a to som mala 100 chuti sa na sex vykaslat do konca zivota.
Kazda zena to ma inak s porodom, mam kamaratku, ktoru doktor aj nastrihol a aj tak sa roztrhla az do polky stehien...priserne len pomysliet...
@ewelyn3 To sa aj da do polky stehien???? Toto moja predstavivost nedokaze spracovat 😝
@seahorse27 bohuzial da, videla som jej jazvy, normalne to vidno aj ked sa ideme kupat, ked je v plavkach...
@ewelyn3 prepana, to som este nepocula...no chudatko, to muselo byt strasne, sa musela davat dokopy asi strasne dlho...
@seahorse27 to musí mať podľa mňa nejaku zlú elasticitu pokožky, to nieje normálne si myslím, chuda hrozne 😱
Teda nielen pokožky samozrejme
Ahoj po prvom sme sexovali po tyzdni! A nic .... Po druhom tiez velke bolesti, ja som nemohla stat, to bolo cosi hrozne- taktiez odporucam ten repik, mne to velmi pomahalo - fit som bola cca po 3 tyzdnoch, ale sem-tam som pocitovala zasklbnutia cca do pol roka. Drzim palce nech sa polepsi co najskor.
@vespertine presne, toto je super rada.... aj mne to pomohlo, hlavne ten repik, kazdy vecer
ja som sa po prvej macala v repiku, ale pri druhom som kdesi vycitala ze lepsi je odvar z dubovej kory a je to fakt, stacili mi tak 3 razy a behala som ako srnka.
@mmoni89 tiez si myslim, ze tam nemoze byt vsetko ok...alebo brutalne velke dieta, ktore islo von aj rukami...no tazko povedat, co sa tam udialo 😢
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Zaobstarat si poporodny vankus na sedenie, sedacie kupele z repika by tiez nemuseli byt zbytocne..