Mamicky ako je to s cikanim pocas porodu? dost sa toho obavam, kedze teraz chodim cikat fakt strasne casto, ako to prebehne cez porod, ked sa tam zdrzim dlhsie??? ved tlacit aj zadrzovat moc sa asi ani neda...?
bez obáv, keď prídu kontrakcie, budeš mať také tlaky, že z teba všetko vyjde...nerieš také veci, nevieš ako sa to vyvinie, ako to bude prebiehať. Obyčajne keď máš porodné bolesti, tak čakáš na čakačke alebo na izbe niekoľko hodín, za ten čas môžeš kľudne chodiť na toaletu..No a už počas porodných bolestí sa ani neodporúča veľmi piť. Niekde dovolia, niekde nie. Ja som pila a nepocikala som sa..
aj keby si sa pocas porodnych bolesti pocikala ani o tom nebudes vediet. ja som pri prvom porode pustila aj stolicu...ale nikto mi nic nepovedal, je to normalne ze pri tlaceni nieco vyjde. pri porode dvojciat som tesne po zasiti hradze povedala sestra ze potrebujem mocit (brala som totiz tabl.na odvodnenie) ona mi podlozila misku, odisla do vedlajsej miestnosti a ja som sa pokojne vycikala...je to normalna cinnost, nemas sa coho bat ani sa zaco hanbit
ja som už potom piť nemohla. a na vzdychárni je wc, takže ked budeš potrebovať, nieje problém
neboj urcite sa nepocikas. ja som pocas dna vypila asi 2a pol litra vody. tlacit som isla o 16.30 ci tak dajako a predtym ako som bola este v sprche rozdychat kontrakcie tak som sa v pohode vycurala. skor potom ako som porodila tak som citila ze mam strasne plny mechur. na zachod ma pustit nechceli lebo po porode musis 2 hodky lezat este na stole keby nieco. tak som si vypytala misu 🙂
mne pri oboch pôrodoch pit dovolili iba uplne malicko, len trosku cucnut a to som mala druhy porod, ked vonku bolo 36 stupnov...ale pocas kontrakcii ma sestricka posielala skoro kazdu hodinku na WC a ked uz tie kontrakcie boli silne, tak som este isla na WC a cez porod som uz nemala s nicim problem, lebo som to aj vypotila...takymito vecami sa nemusis zaoberat...budes rada, ze vytlacis babo von a aj keby ti "cvrklo" tak to nebude riesit ani doktor ani setricka a ani sama si to neuvedomis 😉
Baby inac ja tiez rozmyslam co s vylucovanim, a hlavne po porode.. Lebo chcem si dat epi a zevraj sa neodporuca sa niekolko hodin po porode postavit ak teraz ako pojdem na wecko?
veľa maminiek, teda aj ja som mala po oboch pôrodoch problém vycikať sa, museli ma cievkovať, takže ak to pôjde, tak buď len rada, aby sa po pôrode ľahšie spustilo vylučovanie, stačí sa zavrieť do sprchy a niekedy tečúca voda pomôže...mne sa po pôrode nadalo vycikať ani po celom dni, opäť ma chceli cievkovať, tak som sa zavrela do sprchy a nakoniec zo akosi prišlo, neviem, či zo strachu ale podarilo sa... 🙂 😉
@madamebutterfly to sa nemusis vobec bat, dovtedy nebudes mat nic v brusku, vsetko odidte von z tela alebo aj vypotis. A potom budes mat uplne prazdny zaludok, sem-tam ti daju vypit trosicku vody. S epi mozes kludne chodit a keby aj na WC aj to je v pohode. Oni uz vedia co a ako, sestricky sa ta budu pytat a kontrolovat, ziadne obavy. 😉
ja som pila ku koncu uz len malicko, lebo mi bolo az na vracanie. A s cikanim si nerob starosti, kedze tie kontrakcie ta donutia vytlacit vsetko len kym sa otvoris...
@madamebutterfly po porode sa nemozes postavit, ale predtym ako ma odviezli na sestonedelie mi dali misu a musela som sa vycikat, inak by ma cievkovali, kedze u nas sa picha roztok NaCl..postavit mi dovolili cca po 8h 😀 WC, sprcha a jedlo 🙂
kludne mozes ist na WC pocas porodu. Odporuca sa mat prazdny mocovy mechur, aby v druhej dobe porodnej to tam nejak nebranilo pri tlaceni. Ja som sa nevedela uz ku koncu vymocit, tak ma vycievkovali. Vobec to neboli. Aj po porode ma cievkovali. kedze som opat mala plny mocak a neslo mi to samo.
@danusskaaa ja som rodila 14hodin a pocas celej doby som mohla chodit na wc kolko mi bolo treba....je to asi aj bezne tak vsade si myslim..a ked uz som lezala na porodnom stole,tak sa mi chcelo ist znova...a na to mi len doktor povedal,ze "mamicka cikajte..ved to je pri porode uplne normalne "vobec to ani len neriesili....dali misku a slo sa dalej....ony su na take veci zvyknuty..nemusis mat obavu..... 😉
mne trošku pri pôrode aj cvrklo no aj to sa sem tam stane,ale po pôrode sa mi chcelo neskutočne cikať a ja som sa vôbec nemohla vicikať a strašne dlho 🙂 🙂
Netusim, moje porody boli strasne rychle, ale ak cvrkne, kto to rozozna od plodovej vody 😉 😉
uprimne povedane, neviem si ani predstavit ze by som pri tych bolestiach riesila cikanie ... aj ked sa spatne snazim spomenut si, netusim ci som cikala alebo kakala, alebo cokolvek ine :D
jaj 😀 , pri tych tlakoch, ktore budes mat, ani nebudes vediet, ci ti nieco uslo 🙂 a to nehovorim len o cikani 🤐 ,(klistir sice nie je nic prijmene, ale zase pocas a po porode je lepsie, ked mas prazdne crevka 🤐 ), a co sa tyka este cikania, tak mne hrozne po porode trebalo, a to este pocas lezania na stole po porode,(lezis 2 hodiny), a to tak slno mi trebalo,ze som si musela vypytat misu, sice v polohe na chrbte s kilom rize na bruchu bolo cikat do misy velmi cudny pocit, ale neuveritelne sa mi ulavilo 😀
Kym som sa dostala do finale - do tlacenia, tak som normalne odbiehala cikat, aj po pichnuti epi. Potom na porodnom stole som sa pri porode aj pocikala (pytala som sa sestricky, ci isla aj stolica von, a povedala mi ze nie, ze som iba pocas porodu mocila 🙂 , ani som o tom nevedela, to Ti je uplne jedno vsetko). Potom po dvoch hodinach stravenyh na sale mi dali plienku (v Piestanoch sa to tak robi). Odviezli ma na izbu na voziku, kedze som sa nevedela postavit na nohy. Po cca 4 hodinach som normalne po vlastnych odkracala na WC a dokonca aj na velku potrebu, sestricka sama sa tomu velmi cudovala, ze ako je to mozne tak skoro 😉 . No kedze este ucinkovala epi, tak ma pri kakani nic nebolelo.
teraz chodíš tak často lebo ti tam tlačí drobec ja som tiež tak chodila -potom to prejde. Cez pôrod môžeš medzi kontrakcie normálne na wc-ko alebo do sprchy. Tesne pred tlačením som mala pocit že sa pocikám, tak som sa ešte pýtala na wecko, ale sestrička ma už nechcela pustiť, lebo to už sa von tlačila Ninka ale vraj aj keby sa mi fakt chcelo tak oni sú zvyknutý. je to predsa normálne, vôbec to nerieš.
Pri pôrode môžeš chodiť cikať koľko ti je treba. Ja som bola 2x za 7 hodín-nesmela som skoro nič piť, tak ani nebolo čo cikať a ešte tesne pred pôrodom som si zliezla z pôrodného stola a pri každej kontrakcii som si mala čupnúť a zatlačiť-podo mnou bola podložka pre chorých a trošičku som tam vycikala, ale ani som nevedela, že vôbec niečo v mechúry mám.
Piť mi nedávali, aj keď som strašne túžila po pohári vody... Ale bola som sa vycikať raz. Ale keby mi bolo treba, mohla by som sa ísť aj viackrát... Potom, keď ma zašili, tak ma doslova cikať donútili, aj keď sa mi nedalo, ale tak... podarilo sa... 🙂 Nuž a potom, keď som ležala na izbe a vyzváňala na sestru, že mi treba, povedala, že mám vydržať, že až 4 hodiny po pôrode môžem ísť cikať... Nechápem, ale v pohode.
cikat som chodila,ked som potrebovala.Aj som pila po trosicke....a hoci som mala klistir,asi som priliz skoro isla na wc,lebo tesne pred porodom som sa na stole aj pokakala 😖Maly asi hlavickou ,,vytlacil,, zo mna zbytok stolice. Sestricky to vobec nekomentovali,podlozili cisty papier,obliali ma dezimfekciou a maly bol behom 20sekund vonku.Bola to rychlovka,lekarka ledva dobehla...
Ahoj danusskaaa! Lekári aj zdravotné sestry pracujú s močom aj so stolicou každý deň, nebude to problém pre nich! Ničoho sa neboj! 🙂
toto vôbec nerieš,či cikneš,či nie,je to nepodstatné.....a napokon moč je sterilný takže nič "neošpiníš"
ja som mala epidural, pocas porodu do mna stiekli dve infuzky a vdaka epiduralu som necikala a ked mi sestra po porode povedala, ze sa musim vycurat tak to jednoducho neslo 😅 proste som to nevedela ovladat 😉 hrozilo mi cievkovanie ale nastastie som sa nejako strasne posnazila a podarilo sa 😀
joj moja neries......🙂 nemas sa za co hanbit. Lekari a sestricky sa s tym stretavaju kazdy den 😉
podla mna to je to posledne co ta napadne pocas kontrakcii,ja som tiez strasne casto chodila,ale jak prisli tie silne kontrakcie tak som absolutne nepocitovala ze musim cikat,podla mna si z toho nic nerob,tot ani nebudes riesit
myslim ,ze pri tych bolestiach,ta to bude co najmenej trapit,nad tym si hlavu vobec nemusis lamat.Budes rada,ked uz budes mat porod za sebou 😉
Baby, ako to myslite, ze po porode sa nesmiete postavit? A preco? Pri oboch porodoch som vstala do hodiny pi porode. Pri prvom som mala aj epiduralku....Normalne mi ju vybrali a uz som cupkala do sprchy, tak som bola prekvapena ked som si precitala tuto diskusiu.
Co sa cikania tyka pri epiduralke mi zaviedli hadicku takze o starost menej...pri druhom mi trebalo akurat ked som mala zacat tlacit. To mi len povedali aby somsa netrapila vraj to babetko tlaci...a ak som sa aj pocikala neviem o tom lebo okrem tlaku som nic ine nevnimala ani necitila ;)
@lillah ja som sa po porode tiez nieze nesmela chodit, ja som nemohla chodit... sa postavit, padala som z noh na zem, az na druhy den som sa postavila 1x na nohy, aj to mi museli pomahat a drzat ma, lebo sa mi hlava tocila a padala som na zem, aj v sprche mi prvy den pomahali, aj som bola cievkovana niekolko krat...
@hajanka nápodobne , ja neviem čím to bolo, ešte pred pôrodom som si vravela, že po odležaní si tých 2 hodín po pôrode na sále ihneď vstávam, žiadne vylihovanie, a prd, nebola som schopná ani po 6 hodinách vstať, až na druhý deň horko ťažko, a tiež ma museli cievkovať...A pritom som mala rýchly pôrod, za 3 hodiny bolo po všetkom, všetci tam na mňa kukali, že som taká zničená akoby som rodila 2 dni 😝 😀
Ale k téme, Danusskaaa, kým chodíš tak proste chodíš na WC a ke´d sa už ide priamo na sál rodiť, tak sa môže stať že sa tam vycikáš ani nebudeš vedieť, ale pre to sa netreba trápiť, lebo je to úplne bežné a sú tam na to zvyknutí. Ja som sa pri prvom vycikala a pri druhom dokonca to druhé, lebo mi nestihli urobiť klystýr. Ale to som ani necítila, pri tých tlakoch to išlo zo mňa akosi samé 😝 😀 iba keď sestrička zahlásila: Joj, kakáme! 😀 😀 Zlatá bola, spratala, opláchla ma a išlo sa tlačiť 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som porodila vecer o desiatej a uz od obeda som nemohla nic jest ani pit, takze dostatok casu bol vsetko vycikat 🙂