Vyjadrenie - pandemická OČR

bavlnka92
13. jan 2021

ahojte, ako dlho trvá posúdenie a vyjadrenie sa k žiadosti o túto OČR prosím?
Žiadosť som posielala v pondelok doobeda. S manželom obaja pracujeme v gastre (nemáme možnosť home office) a škôlku vôbec neotvorili ani pre ľudí z 1. línie. Vôbec si nezisťovali záujem.
Zatiaľ v práci čerpám zostatok starej dovolenky len by som potrebovala vedieť či do piatku môžem čakať vyjadrenie alebo čo s tým? Cez víkend by som mala už robiť aby som zas tým pádom nemala v práci zápis za to že som zrušila smeny keď mi ju uznajú. 😕
ďakujem za odpovede

limetka69
13. jan 2021

@bavlnka92 ja som doma od 21.12 a dodnes neviem ci mi pridu peniaze.

bavlnka92
autor
13. jan 2021

ja skôr neviem či to nahlásiť do práce alebo čo s tým. lebo ak mi to neschvália a budem čakať + zruším smeny budem mať v práci absenciu a to zas nechcem dostať výpoveď.

lucka_ke
13. jan 2021

aké vyjadrenie myslíš? výpočet denného základu niekedy aj mesiac, ak máš nárok na OČR a poslala si žiadosť tak budeš na OČR

bavlnka92
autor
13. jan 2021

@lucka_ke no k tomu či mi to schválili alebo nie. či teda som s malým na očr alebo nie aby som to vedela v práci nejako dokázať.

lucka_ke
13. jan 2021

do práce posielaš len kópiu žiadosti

bavlnka92
autor
13. jan 2021

@lucka_ke ...a kde ju získam keď som to posielala online?

alenah31
13. jan 2021

@bavlnka92 SP má na vyjadrenie štandardne 60 dní. Podľa toho čo píšeš nárok na očr máš. Do práce si zavolaj akou formou chcú oznámiť, že si na očr - toto nechala SP na na zamestnávateľoch - mne stačí ak mi zamestnanci pošlú na firemný mail, že odkedy sú doma - či už ide o pandemickú PN alebo očr.

gazpalm
13. jan 2021

@bavlnka92 dalo sa to vytlacit

lucka_ke
13. jan 2021

súhlasím, zavolaj do práce ako formou to chcú, niekde stačí telefonicky, niekde mailom
ak by si posielala papierovú žiadosť poslala by si kópiu, pri el. samozrejme nemáš čo poslať

janka2501
13. jan 2021

u nas mzdarke stacilo cestne prehlasenie co sa posiela na konci mesiaca, za ktore dni som si cerpala OCR

bavlnka92
autor
13. jan 2021

@gazpalm hej takú možnosť som videla ale tlačiareň nemáme a uložiť to nešlo.

skúsim teda do práce zavolať čo mi povedia.

gazpalm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gazpalm
13. jan 2021

@bavlnka92 hm tak neviem