Úrad práce a tehotenstvo

2. okt 2023

Ahojte, aktuálne som len na začiatku tehotenstva 6 tt. a z úradu práce mi poslali vhodnú ponuku práce kde sa musím dostaviť na pohovor. Potvrdenie o tehotenstve ešte nemám lebo je to ešte veľmi skoro. Čo mám robiť?... Mám jej to skúsiť nejako vysvetliť?...ako postupovať?. Nikdy som takéto niečo neriešila. Ďakujem

mojvlk
2. okt 2023

Na pohovore povedať, myslím že nebudú chcieť zamestnať

alex49
2. okt 2023

Aj tehotné pracujú, dostav sa na pohovor a aj keby ta prijali máš 3 mesačnú skúšobnú a môžeš odísť kedykoľvek.

autor
2. okt 2023

@mojvlk a nebude problém, že nemám žiadne potvrdenie o tom?, nechcem aby to vyzeralo tak, že si to vymýšľam a chcem sa vyhnúť práci

autor
2. okt 2023

@alex49 lenže nástup je až 15.12 ...je to hlavne práca cez zimnú sezónu

melanta
2. okt 2023

Je to evidencia uchádzačov o zamestnanie, nie evidencia nezamestnaných. Čiže si povinná hľadať si prácu a chodiť na pohovory aj keď si tehotná, potvrdenie o tehotenstve nič nerieši. Ak si nechceš hľadať prácu, zruš evidenciu a plať si zdravotné poistenie sama. Ale to je škoda, možno ťa niekde prijmú napriek tomu, hoci len na pár mesiacov. Ak nie, tak ťa neprijmú. Ale odmietnuť nemôžeš. Ale v 6tt by som ešte nehovorila, že som tehotná.

gejb
2. okt 2023

Ak by si odmietla pohovor tak ta mozu vyradiť z evidencie a prídeš o podporu....na pohovor radšej chod a zariad aby ta odmietli 😉

autor
2. okt 2023

@gejb to mi je jasné, ani nemám v pláne sa tomu vyhnúť...určite pôjdem 😉

januska12323
2. okt 2023

Ak nechceš byť vyradená na pohovor ísť musíš a oni ťa musia prijať /neprijať podľa seba.

autor
2. okt 2023

@januska12323 ďakujem, ja nepíšem že nechcem ísť na pohovor len ako mám postupovať v mojom prípade...

januska12323
2. okt 2023

No ja by som išla, pozisťovala čo ponúkajú a skúsila zahrať aby ma neprijali. Alebo ak prijmú a je to až od decembra dovtedy budeš aj tak na úrade takže kľudne podpíš. Nastúpiš a v skúšobnej skončíš alebo ešte pôjdeš na PN.

alex49
2. okt 2023

Do decembra budeš mať tehotensku knižku a zo zamestnávateľom sa dohodnete. Momentálne si uchádzač a bodka.

autor
2. okt 2023

@alex49 ďakujem

autor
2. okt 2023

@januska12323 ok, ďakujem

nika11103
2. okt 2023

Teoreticky v 6 tt by si to ešte ani nemusela vedieť . Takze ponuku na pohovor samozrejme prijmi. Aspoň ja by som to tak urobila

autor
2. okt 2023

@nika11103 áno jasné však idem - musím...ale najlepšie na tom je to že dotyčná mi ani nezdvíha telefón a na mail neodpovedá 😁...skúsim zajtra...no mám na to len tri pracovné dni...

llucy_m
2. okt 2023

Na pohovor choď, veď oni ťa ani nemusia vybrať .. normálne povedz, že si tehotná a prišla si lebo ťa poslali z UP. Od dr., si vypýtaj potvrdenie o tehotenstve, aj ja som si vypýtala keď som ešte nemala tehotenskú knižku. Pani na úrade som povedala, že som tehotná, to potvrdenie ani nepotrebovala len mi kázala doplniť termín pôrodu.

autor
2. okt 2023

@llucy_m ďakujem za odpoveď 😉