Dobry den. Prosim vas, byvam s priatelkou v novom byte nad starsou susedou, ktora zije v byte sama a zneprijemnuje nam zivot. Vykrikuje urazlive slova na moju priatelku, hlavne vzdy ked som prec. Obcas ju pocujem aj ja ked krici cez panely, alebo z toalety pod nami v byte a nadava na nas, ze sme "k..." a "s..." robime hluk, buchame a trieskame. Je pravda, ze nas byt nesetrime, chodia k nam navstevy - kamarati, ktory obcas skacu po byte, tancujeme, robime oslavy a pod. ale len tak pat-sest krat do mesiaca. Minule u nas bol bratranec s detmi a tie skakali po byte. Ked navstava odisla, suseda zacala vykrikovat nadavky smerujuce na nas. Minule nas urazila a vytocila, tak sme jej zacali kazdy den naschval skakat nad hlavou a ona zase dala naplne telku. Mozem ju udat spravcovi, ze robi hluk v byte? Zvlastne je, ze vzdy je ticho, ked sme aj my ticho a ked buchame, tak aj ona bucha a nadava cez panely. Problem je, ze ked ide okolo nas na chobde, tak si nas nevsima, je skoda, ze vtedy nenadava, aby sme ju mohli udat spravcovi a nastahovat si do jej bytu napr. nasich kamaratov. Vzdy nadava len doma a sa mi zda ze vulgarne nadavky smeruje hlavne na moju priatelku, ale nieje to az tak presne pocut z bytu pod nami.
Uz nevieme ako sa jej pomstit lepsie, ci je ju udat za tresny cin urazky na policiu, alebo spravcovi a povedat mu nech ju da byvat prec.
to myslíš vážne? skáčete,oslavujete,tancujete v panelákovom byte /a isto len do 22hej,že?/a stará žena sa nevie inak brániť,len nadávkami...a ty ju chceš udavať? hanbiť sa môžeš....
Ty a priateľka sa odsťahujte na psychiatrické liečenie a vec vybavená....žiadna úcta k staršiemu,dúfam že sa ti to raz vráti!!!Aj priateľke....
No teraz to uz nieje take divoke ako na zaciatku. Ale vie ma vytočit napriklad, ked je u nas navsteva bratranec so zenou a po byte sa nahanaju ich deti, tak bud nam bucha do steny, alebo pusta nahlas TV. Mozem ju nahlasit trebars spravcovi, ze robi hluk, alebo spisat peticiu nech sa vystahuje. Ved naco je takej starej zene dvojizbak, mnoho nasich kamaratov by potrebovalo byt v blizkosti skoly. Tie urazky si vsak neodpustim, nazyva nas prasivymi vychodniarmi a roznymi vulgarizmami, len je skoda, ze je to vzdy len v jej byte a nie navonku. Myslim, ze ju pojdme dat na policiu za tresny cin urazky na cti. Nema pravo nam nadavat, len za to, ze teraz po byte pobehuju deti, alebo my v noci chodime po byte. Minule som jej buchal kladivom o laminatovu podlahu, nech vie co je to hluk, ked si neceni, ze nad nou byvaju slusny ludia. Ved my si chceme robit vo vlastnom dome len to co chceme, to je vsetko.
@elend neverím ti ani slovo....a hlavne neverím,že to čo píšeš,aj myslíš vážne. Lebo keby si rozmýšľal,v prvom rade by si bol rád,že vás správcovi nenahlásili ostatní...po 22 hod sa udržuje nočný kľud. Tak si naomyle,ak si myslíš,že môžeš čo chceš robiť....a aj tak si podľa mňa túto tému len vymyslel(a) ...čo ja viem,z nudy 😎
Ale ved vies v com je vlastne problem: "Ved my si chceme robit vo vlastnom dome len to co chceme, to je vsetko. " Vlastny dom, to je to co ti chyba. Tak spatocku na ten vychod, tam su lacnejsie pozemky a mozes zacat stavat 😀
@andrejka2424
je sice pravda, ze pred pol rokom nas nahlasila spravkyna policii, lebo sme rusili nocny klud a odvtedy si dávame pozor, no teraz nechcem riesit nas, ale staru pani pod nami, ktora nas uraza a vulgarne nadava, len neviem, ci je to prípustne ako dokaz, ze to mysli na nas, ak je ju pocut len z dola z jej bytu. Uz som dostal prislub aj od nasich susedov kamaratov, ze by sli proti nej svedcit, ze na nas vulgarne nadava, este mozno niekoho zozeniem. Nechcem aby pod nami byvala osoba, ktora uraza mna a moju priatelku a ked budeme mat deti tak co bude?
@elend aha...tak treba riešiť vulgárnu susedu...a čo takto začať od seba? Trocha sebakritiky nezaškodí. Ja by som vás za susedov nechcela.Možno aj viacerým ste prekážali,ale niekto sa vie viac ovládať,ako tá dôchodkyňa. Skúste sa odsťahovať. Najlepšie do rodinného domu. Budete mať kľud vy a najmä všetci budú mať pokoj od vás...
Dokonca sa minule k nej prisiel asi jej syn alebo co, tak okolo styridsiatky a zacal hulakat s nou a kricali nadavky obidvaja, zase to bolo asi na nas. Aj som cosi zacul na toalete, ze sme primtivny vychodniari a co sme sa sem dokapali a za tym sprsku vulgarizmou rozneho druhu. Tak toto znasat nebudem,. nechcem teraz trpiet zato, ze sme kedysi robili zurky, ale teraz jej uz fakt vadi aj to, ked vecer spadne roztahovacia postel na laminatovej podlahu, alebo si nejake dieta u nas poskace na dve hodky pocas navstevy nad jej izbou.
Asi to budem riesit na tej policii predsa, ved uvidime kto z koho?
Poprosim vsetkych, neregaujte - je piatok a niekto sa nudi, tema ma len vyvolat hadky.... 😖
...prudky inteligent 🙂 a ta logika,ze ked sme ticho,aj ona je ticho a ked buchame,aj ona bucha :D to si sam na to prisiel? :D jaaaaj,smejem :D urcite aj mojim kamaratom by sa tam pacilo byvat,tak by si sa mohol odstahovat
@rohypnol1 je mi jasné....dnes registrovaný a" ťažký "problém
Je mi ľúto, ale v paneláku sa tieto situácie jednoducho stávajú. V každom vchode sa nájde aspon jedna dôchodkyňa, či dôchodca, ktorí chcú mať svätý pokoj. Tiež sa tam čayto nájde aj aspoň jedno bytová jednotka, kde sa robia žúrky, púšťa nahlas rádio a televízor, a vôbec robí sa hluk. A väčšina ľudí je tam niekde uprosted. Z pohľadu tej pani by som povedala, že 5x do mesiaca je strašne veľa. A ak ste ju bombardovali hlučnými aktivitami doteraz, tak hoci aj raz do mesiaca sa jej bude zdať veľa, pretože jej pohár trpezlivosti pretiekol. Bohužiaľ, to je daň za bývanie v paneláku, treba sa správať ohľaduplnejšie ako napríklad v dome. Dávate nejakú protihodnotu svojim susedom, ak už robíte hluk? Ja viem o prípade, kde známy mával síce žúrky, ale ostatní to prekusli, pretože dostali pozvanie, chalan sa staral o ten kus trávnika pred vchodom, natrel zábradlia a podobne. Bol to taký ten malý panelák bez výťahu, viem že v 13 poschodovom dome to môže byť problém, ale ak svojich susedov obmedzujete, tak jediný spôsob, ako vás prestanú nenávidieť (neverím, že babča je v tom sama), je vo všetko ostatnom byť ústretovejší. Aspoň stiahnite basy.
@elend neviem, ci ti rozumiem, chces slusne vychadzat zo susedmi alebo vystrnadit staru pani z jej domova, aby sa pod vas mohli nastahovat tvoji kamarati?
Pokial ti ide o prvu moznost, tak kupit kavu, cokoladu, kyticu, cokolvek a slusne sa susede ospravedlnit za hluk. Pokusit sa nebyt hlucny (napr. natiahnut koberec), pripadne sa s nou dohodnut, kedy je ochotna nejaky ten hluk akceptovat a poziadat ju, ze ak jej nieco bude nabuduce vadit, nech vam pride normalne zazvonit.
Nic v zlom, ale zil si niekedy vobec v bytovom dome?
@mimla
Tie zurky uz fakt neriesim, lebo ich robime v inom panelaku u znamych. Riesim tu susedku, lebo nas uraza a vsade povykrikovala, ze sme z vychodu. Comu moc neverim, je to, zevraj tam chodia casto pre nu aj zachranky a chyta zachvaty, vracia a ma vysoky krvny tlak. Hovoril nam to jeden sused, ze ju videl ako ju nesu zachranari do sanitky. Je pravda, ze obcas je tam aj ticho, ked sexujeme, ale inak nam vzdy bucha a nemame kuld na nic, stzaci, ked postel zahrmoce v noci a je hore. Podla mna si tie stavy vymysla, aby na nas nieco mala, ze je chora a podobne. Aj ten jej syn to vykrikoval, ze "hyeny jedny, nedaju ani chorej zene pokoja". Ale co my robime, ved len byvame v byte nad nou? Neviem co mam zrobit, ale asi to bude dobre dat spravcovi a policii, nech ju daju byvat inde. Ta urazka na cti by mohla zabrat, co myslite?
A ten ujo, alebo jej syn je tiez drzy, dojde si tam len zanadavat a odide potom z jej bytu, keby aspon zaklopal u nas a poprosil nas, ci nemozme byt menej hlucny,
@elend že ujo....to oslovenie zaváňa pubertálnym vekom. Dospelý človek by povedal pán,alebo chlap. Nie ujo. Ja ťa ale inak chápem. Piatok poobede,vonku nanič počasie,tak si krátiš čas po škole.Nabudúce skús nejakú lepšiu tému vymyslieť,kde sa aj všetci zasmejeme,zabavíme 😀
@andrejka2424
Skutocne tie problemy su realne, neviete ako to je ked tam nebyvate, ale kazdopadne vdaka za rady. Dnes vecer ideme na policiu, uz tych nadavok, kriku, hlasnej TV bolo dost, nepomohli ani buchania a priucky cez noc, tak pomozu organy cinne v trestnom konani. Ja sa urazat nenecham a zvlast nenecham urazat moju polovicku. Treba nieco zrobit. Este sa ozvem ako to dopadlo na policii.
@elend moje zlaté,ty dnes pôjdeš max na diskotéku,ak ťa rodičia pustia a nie na políciu. Tej sa budeš oblúkom vyhýbať ,najmä ak budeš pod vplyvom 😉
nápad dať si preplatiť koberec od susedy tak ten je za milion...... 😀
@elina25 súhlasím!!... chudak starká sa nemá ako braniť bože šak oni su neohladuplný tak stará robí presne to co oni stým že snát pochopia že jaké to je ked sce mat klud a ešte sa ide pítat či može poptat spravxu o vystehovaní tej starkej?? spíš ona na nich može podat!!! 😠
@oktobermimi Ja keby tam bývam takú uvalím sopliakovi že zle mu príde,ja teraz bývam v bytovke kde sú samy starý ľudia málo mladých a sa snážíme byť ticho,ale toto je maximálna arogancia!!!!
@elina25 ...aj u nás to tak je len vedla sa uvolnil byt tak su zvedavá kdo tam bude muj ked byl tu sam tak tam bil mladý v podnajme a zebralk si k sebje na černo do podnajmu 5!! tak si predstav co to bylo...a vcčil nech nekdo neco take skusi
@oktobermimi Ja som zažila čo to je ak o 2:00 v noci si sused pusti telku tak nahlas že mi malú zobudil,kúpal sa 1:00 a to ešte spieval a ako falošne!!! 😀
Ahojte už som tu. Tak a teraz vážne. Dosť bolo zahmlievania situácie. Ospravedlňujem sa prítomným, pretože som vás trošku zneužil. Teraz vysvetlím situáciu.
Chcel som vedieť vaše názory a prečítať si komentáre na opačnú situáciu a prečítať si vaše reakcie na ľudí, ktorí toto reálne robia a možno sú to profíci.
Ten 40-ročný ujo, ktorého spomínam vyššie som vlastne ja a navštevujem svoju chorú matku v byte, kde sa dejú tieto veci už tretí rok. Tretí rok trpí v byte pod rodinou, ktorá sa nasťahovala do paneláku a robia v byte riadny hurhaj a lomoz. Klasifikoval by som túto situáciu ako neznesiteľnú, ba domnievam sa, že ide o zámernú provokáciu, šikanu a terorizovanie staršej osoby, ktorá je zdravotne veľmi chorá a má problém vyrovnať sa partii dvoch zdravých ľudí s dvoma deťmi. Prepáčte neuviedol som tento fakt hneď, lebo viem, do akej komunity prispievam. Nachádzajú sa tu väčšinou rodiny s deťmi, takže reakcie by mohli byť úplne iné ale úplne iné ako tie prvotné. Situácia je však rovnaká aj tá notná dávka hustej arogancie, neohľaduplnosti a egoizmu ako som to uviedol v príspevkoch vyššie.
Moja matka býva pod rodinou, ktorá sa nasťahovala pred troma rokmi nad ňu a denno-denne ju terorizuje hlukom, búchaním, skákaním, dupaním, hlučným správaním, búchaním počas nočného pokoja. Matka je chronicky nevyspatá, má enormný vysoký tlak, je vážne ťažko chorá a znáša túto situáciu veľmi zle. Po prvom kontakte s rodinou som ich napomenul a vysvetlil im situáciu, že to takto ďalej nejde, že nech si uvedomia v prvom rade, že bývajú v paneláku a v druhom rade, že bývajú nad staršou pani, ktorá je vážne zdravotne na tom tak zle, že ja sa musím o ňu starať, venovať sa jej a prihliadať na jej potreby. takisto prispievam na jej živobytie a preddavkové platby za byt, aby vôbec s penzie vyžila, pretože má veľmi nízky dôchodok. Popri tom nám táto rodina robí roky problémy, po našich výstupoch, ktoré síce nie sú priamym napádaním ich osôb, alebo priamymi urážkami nás udali na políciu. ˇAno skutočne sa nasieram, hromžím, ale len v rámci nášho bytu, vyzúrim sa za stenami našej bytovky a keď neprestanú, zabúchame im na stenu. Toto je už však hraničná situácia po rokoch písomných upozornení, písomných dohôd, stretnutí, napomenutí a pod. Vždy sme od nich dostali skôr arogantné odpovede typu "ale veď ja svoje dieťa nemôžem večne sledovať, konkr. ja za svoje dieť azodpovedať nemôžem, aby nedupalo nad vami" Ale mamička mohla svoje dieťa nechať vybehať aspoň v teplejších mesiacoch počas roka vonuk na tráve a nie nad hlavou osoby, pre ktorú chodia posledné roky sanitky rýchlej záchrannej služby priamo domov. Matka absolvovala operáciu. Deň po operácií došla domov a hneď v ten večer ako prišla sa spustila večer paľba dupotu, akoby tam všetci štyria behali po byte a vítali chorú pani. Matka bola tak rozrušená, že začala búchať na stenu v kuchyni, kde to najviac počuť a ihneď sme počuli ako susesda z hora štartuje po nej. Začala sa po nej rozkrikovať pri dverách, že ako si to dovoľuje búchať im na ich stenu a vyrušovať ich. Na naše námietky povedala, že to oni nebúchajú, pritom oni jediní bývajú nad nami a nad nimi už nebýva nikto. Prišla ostrá výmena názorov, kedy som ich upozornil, že matka je po operácií a nech ju láskavo nebuzerujú a nevrieskajú po nej. Na to mi pani povedala, že to takto ďalej nepôjde a budú sa na nás sťažovať. Odvtedy prešli nejaké mesiace a našli sme si na polícií oznamy, v ktorých nás polícia vyzýva aby sme predstúpili na priestupkové konanie z dôvodu urážlivých výrokov na ich rodinu. takisto nám napísal správca bytovky, že z nášho bytu sa ozýva hluk a búchanie. takže to nakoniec naniesli na nás a povedali, že práve my im búchame. ja už neviem, koho mám v tomto štáte poprosiť o pomoc, skutočne je to tu všetko na ruby. Jediný hluk, ktorý sa z nášho bytu kedy ozýval bol zvuk TV, ktorý si matka dávala silenjšie v tých momentoch, kedy dieťa behalo 5 hodín denne po byte. Ale pozor, nie raz začas, ale každý deň, jeho mamička je zrejme domased a otecko tiež, ale ich súdiť nejdem, ani nechcem ich si čas a situácia nájde a raz si to vyskúšajú v opačnom svetle.
Zajtra idem na políciu, som tam predvolaný ako prašivý pes, ževraj z dôvodu vykrikovania urážlivých výrokov na ich rodinu. To si už skutočne človek nemôže zanadávať ani za svojimi štyrmi stenami? Tak asi som skutočne kriminálnik, nebezpečný živeľ a psychopat, ke´d som sa nevykašľal na svoju chorú matku a pomáham jej ako sa dá, nosím nákupy, prispievam na jej byt a svoje súkromie mám nulové.
Jediné dôkazy , ktoré máme sú skutočné nahrávky zo situácii v našom byte. A tam zrovna nie je počuť len tikot hodín, ale lomoz, ktorý musela roky pretrpieť vo svojom byte. teraz nás majú tam, kde chceli mať a sú ticho, deti napomenuli, aby boli čistí a my sme za najväčších sviniarov pod slnkom, ale hlavu nadol nedávam, budem bojovať voči arogancii, cynizmu, egoizmu do poslednej bodky.
@elend
Ak by ste sa chceli o tomto prípade dozvedieť viac, udalosti z rokov predošlých sú na tomto portály v téme:
http://www.porada.sk/t211142-p3-krehke-vztahy-v...
Musím to napísať súvisle niekde do blogu, možno pár ľudí poradí, ako z tejto situácie výjsť ako víťaz a nie porazený. Robím to len preto, aby som chránil matku a možno jej posledné dni jej života. Mám však pocit, že tu ide o viac ako len o súkromie nás, či susedov nad nami. Je dosť možné, že to roky robia schválne, z istého dôvodu, ktorý si teraz radšej nechám pre seba.
Zástupca vlastníkov bytov totiž napísal v liste výzvu "váž. pi" -meno mojej matky- , ak sa bude vaše chovanie opakovať, tak vám môže byť odňaté právo vlastníckho práva bytu a byt môže byť odpredaný. V lokalite je masívny záujem o byty. takže nakoniec aby sme si my dávali pozor, že búchame, keď nám búchajú susedia 7 hodín denne, my zabúchame tri krát a je zle. Keď sa nasieram, tak mám asi skôr spievať koledy, aby som utíšil deti nad nami. Keď som v práci a matka si pustí hlasnejšie cez deň TV, lebo nemôže ten lomoz počúvať, tak ona ruší kľud susedom, nie oni, veď sú to skutočne len det. Ale pozor, tie detio majú aj rodičov, ktorí ich môžu usmerniť a aj pre deti by bolo zdravšie aby sa vybehali vonku a socializovali a hrali sa s inými deťmi.
Keď sused o dve poschodia robí žúrky v noci, ktoré počuť až k nám, je to v poriadku, toho sa boja, ten je silný, ale nás nie. Nás treba vyhnať z bytu...
@elend .... zaujímavá kovbojka z toho nakoniec. Ono tento problém by ste mali keby bývala nad vami takmer každá rodina s deťmi. Deti skáču,kričia,bláznia sa...asi preto,že sú to deti. Mám 3,5 ročného syna a vyše pol roka sme v dome,ale pred tým som s ním bývala v paneláku na prvom poschodí a rovno nadomnou býval domovník so ženou a obom im ťahá na 90. Viem,že bolo u nás všetko,len nie ticho,ale ani raz mi nezadupali aby mi dali najavo,nech si ho stíšim,ani raz som nezačula žiaden vulgarizmus a pri každom stretnutí z nich bolo cítiť pochopenie a radosť,ako malý pekne rastie,rozpráva....Som rada,že ma nenútili,aby som syna okrikovala a žiadala od neho,aby sedel na mieste ako senilný dôchodca.Že trpí aj tvoja mama je ale pochopiteľné a je škoda,že to riešite aj vulgárnosťou a pod. Vás ľudia v okolí veľmi nemusia,že? Najlepšie by bolo pre vás odsťahovať sa do rodinného domu,kde by ste mali obaja pokoj.Ak vám to situácia nedovoľuje,budete sa musieť zmieriť s tým,že mladé rodiny sú hlučné. Keby si ju mal,chápal by si to.Čo sa týka žúriek a rušenie nočného kľudu,tam si snáď v práve ty. Toto by mal každý obyvateľ paneláku chápať,že vtedy má byť ticho. Pravda,plačúcemu bábätku to nevysvetlíte ale to ostatné by si mali odpustiť.....inak,v úvodnom príspevku si mal spomenúť detail,že deti majú.Je to dôležitý detail.Mladí ľudia vedia byť neohľaduplní,žúrujú a pod. Ale rodina s deťmi,to je najviac čo môže byť a nepochopí snáď len zatrpknutý,vulgárny,neurotický starý mládenec,alebo rozvedený chlap žijúci s matkou. Prečo nežiješ so ženou,deťmi? Možno by si v živote nachádzal viac radosti a nehromžil a nenadával by si ako nepríčetný.Mohol si sa o maminu ako milujúci syn starať vo svojom dome,kde by mala zvukotesnú izbu,alebo ju dal do domova dôchodcov...tam sa deti nenachádzajú...ozaj,čo takto odhlučniť svoj byt?By ste toľko hluku nemali a susedia by nemuseli denne tvoje výlevy počúvať.
@elend a co tak skusit sa najprv chovat slusne? Mavate hluk aj po 22.00?
Urcite to s nou nie je lahke, ale snazit sa ju hned dostat z bytu?
S hlucnymi susedom mam tiez svoje skusenosti ... hluk do 3. rana, ktory mi budil dieta ked som sa ja snazila pracovat ... to potesi ... kebyze ho stretnem asi mu tiez nieco pekne poviem ... musela som sa velmi ovladat ...