Ahojte..chcela by som sa spýtať či sa niekto rozumiete sos dotácie(humanitárna pomoc) v čase korony.
Nárok by mal mať človek ktorý prišiel o prácu a je zaevidovaný na urade prace. Avšak ma zaujíma či má niekto skúsenosť ak si o to žiadam ako slobodná matka ktorá prišla o prácu a ktorej jediny prijem je výživne na dieťa..či sa od tej sumy sos dotácie odrátava suma výživného🤔 lebo niekto tvrdí že hej a niekto že nie. Ďakujem
@fokuska no ja mám výživné dosť vysoké(200€),čiže až tak veľa by som nedostala. Ale samozrejme z výživneho sa žiť nedá, je to v prvom rade na malú a nie na mňa a momentálne sa zamestnať nemožem minimalne do konca roka takže určite by potešilo keby sa to neodrátavalo..
Ale podla spravnosti by to nemali brať do uvahy. Veď podľa mňa výživne je na dieťa a táto sos dotácia je pre osobu ktorá prišla o zamestnanie🤔 je to celé na hlavu tieto zakony..
@luci2298 takto ti poviem, zaniesla som si na úrad práce to vypísané tlačivo a povedali mi ze nárok nemám, nakoľko som na úrade práce od 23.9.2020 a ne od 1.10.2020, takže neviem ci si na úrade minimálne od tohoto dátumu, lebo tuto je háčik a vraj tým pádom že nemám nárok na tých 300 euro aj keď som zrušila živnosť 🤷♀️
@luci2298 jeej ďakujem za info, lebo ja som aj písala na ministerstvo a aj Krajniakovy, nie len za seba ale aj za ostatných ľudí že z čoho mame byť keď je to od 1.10. A niektorý prišli o prácu v prvej vlne a nepodarilo sa im zamestnať, len nikdo neodpísal tak som čakala na odpoveď. Lebo každý hovoril ináč😊 ale dobre vedieť, ďakujem
Ahoj, a neviete náhodou, ze to je iba jednirázová, alebo kolko mesiacov to vyplácajú? 3 alebo 6 mesiacov?
@danielonofrej myslim že do konca núdzového stavu. Ak ho predĺžia v januari či kedy končí, tak bude sa to vyplácat ďalej. Tak ako v prvej vlne sa vyplácat od marca neviem presne do ktorého mesiaca, potom to stopli v lete a teraz zase.
@danielonofrej myslím ze do marca alebo apríla teraz si nie som istá
@noami12 áno tak to viem aj ja, dakujem🤗
Prosim vas vie mi niekto poradit. nne schvalili ziadost 4.12. a teraz neviem co dalej ako postupovat ci treba ist nieco podpisat, nikto mi nedal vediet co teraz kedy poslu peniaze nic. dakujem
Ďakujem som zvedavá či to tak ozaj bude
@zita0 aj ja este cakám,no podla mna uz iba zajtra to bude..
@danielonofrej ja tiež, dúfam že ano
@luci2298 Tu su vsetky relevantne informacie https://www.employment.gov.sk/sk/koronavirus-pr...