Ahojte som zamestnaná na PN som v 22tt takže poberám aj PN aj tehotenské mám dobu určitú v robote 15.6 mi končí zmluva no 31.7 končí totálne firma (krachuje) stretol sa niekto s týmto? Môžem ďalej marodiť alebo? Ako ďalej postupovať?
@moma1406 Samotne tehotenstvo nie je dovod na PN a ani fakt, ze nemozes byt vo vyrobnej hale ako tehotna - tam si si mala poziadat o upravu pracovnych podmienok a zamestnavatel ta mal preradit na inu pracu, ktoru ako tehotna mozes robit. Ak taku pracu nema, tak ostavas doma a plat ti bezi.
Zbytocne ak na to nie je zdravotny dovod, si sa obabrala o peniaze a si limitovana liecebnym rezimom (vychadzkami).
Kym budes pokracovat v PNke, tak ta na urade nezaeviduju, tak sa eviduj az ked ti PN skonci. V pripade, ze potiahnes PN az do nastupu na matersku, tak sa evidujes az po skonceni materskej resp. rodicovskej dovolenky. V pripade, ze nastupis potom rovno do novej prace, tak sa neevidujes vobec.
Ak mas narok na podporu, tak po skonceni materskej sa zaeviduj na urade, poziadaj o podporu, vycerpaj ju a na ten cas napis rodicovsky prispevok na otca dietata.
@moma1406 Ano, ak je na to stale zdravotny dovod, tak mozes pokracovat v PN.