Damy prosim, mam otazku ohladom nejakych povinnosti. Som registrovana na Upsvar. Pri vyplnani papierov som uviedla, ze hladam momentalne ciastocny uvazok, lebo mam 2 deti so speci potrebami. Jedno z toho este nema 3 roky. Oni mi posielaju ponuky pre mna uplne nevyhovujuce praxou ani typom uvazku. V ponuke je uvedene, ze som povinna reagovat a zucastnit sa vyberoveho konania, v opacnom pripade ma vyradia. Druha otazka je ohladom terminu na Upsvar v pripade choroby. Ked som chora v danom case ja, alebo deti a je to prekazka v dostaveni sa na stretnutie, potrebujem potvrdenie o chorobe, resp. musim byt aj PN. Vela chorob je takych, ze vylezite doma s cajom a paralenom a nechodite kvoli kazdej veci k lekarovi.
Dakujem
@evitka83 keďže jedno ešte nemá 3 roky, predpokladám, že je s ním doma otec. Čiže choroby detí asi nie sú prekážkou, aby si sa nedostavila na pohovor, alebo úrad. Keď si ty chorá, tak jedine dokladovať pn. A čo sa týka špeci potrieb detí, tak si vybav predĺžený rodičovský. Bohužiaľ, ak si nezamestnaná úrad bude hľadať zrejme normálny tpp
@evitka83 presne ako je spomínané vyššie všade kam ťa tie "dobroty" z úradu ktorým je šuma fuka čo chceš robiť, kde to chceš robiť, či máš dáke obmedzenie...im je to jedno skrátka musíš ísť na pohovor...pre nich je pointa zmenšovať percento nezamestnaných a je im jedno či to bude forma vyradenia alebo ,že si si našla robotu (sorry ja tie mrchy neznášam iba iba zlé skúsenosti z čias ked som mala po strednej škole a odvtedy som sa zaprisahala že na úrad nepôjdem radšej ak by som nemala robotu sama si zaplatím chvíľku zdravotku našťastie taká situácia odvtedy 14 rokov nenastala), a druhá vec ano nemôžeš nejsť na podpis zato, že ti je zle musíš mať papier od doktora, žiadne domáce vyležanie nezaberá. pre nich je to len zlepšenie si percenta a šup vyradia...
@evitka83 ide o evidenciu uchádzačov o zamestnanie, čiže tých, ktorí si hľadajú prácu. Podmienky a tvoje povinnosti si pri podpise mohla čítať. Otázka je už spomenutá od @domka222 ak dieťa ešte nemá 3 roky, tak si na rodičovskej a poberáš rodičovský. A teda nemusíš byť v evidencii. Je to v tejto chvíli predsa zbytočná komplikácia pre teba. Ak dieťa dovŕši 3 roky, buď sa budeš evidovať aj s vedomím, že ťa bude úrad posielať na pohovory, ktoré ti nemusia vyhovovať. Alebo sa evidovať nebudeš, v zdravotnej poisťovni sa zahlásiš ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov a štát bude za teba platiť povinné zdravotné. Nevýhoda tejto druhej alternatívy je, že dieťa môže byť v škôlke max 4 hodiny a ty nemôžeš pracovať, vôbec, ani hodinu mesačne.
@evitka83 ano, musis sa dostavit na pohovor, aj ked ti miesto nevyhovuje. Inak ta vyradia z evidencie.
Ak neprides na dohodnute stretnutie, musis priniest papier - očr, pn...