Posledný rodičovský, výpoveď a nárok na podporu

mataky
1. jan 2021

Dobry den, vedel by mi niekto potvrdit ci zmyslam spravne? Ked ma dietatko v januari 3r. A potom sa nahlasim na uradcprace, pretoze riesim vypoved, kedze splnam tie podmienky viem ze vznikne narok na podporu.Tak potom dostanem vo februari za januar posledny rodicovsky a vas podpory podla kalendarnych dni??? Dakujem.

lubka73
1. jan 2021

za januar dostanes rodicovsky a od 1.februara zacnes doatavat podporu , nemozes poberat dve davky v jednom mesiaci

daniela1911
1. jan 2021

@mataky po ukončení RD si vyčerpaj zo dva dni dovolenky. Potom ukončí PP dohodou. Zbytok dovolenky na preplatenie a máš max podporu.
Áno, obe dávky nemôžeš dostať za január.

mataky
autor
2. jan 2021

@daniela1911 dakujem za radu.navrhla som to zamestnavatelovi a teda nesuhlasil.ze je to pre neho moc nakladove...tak sama som zvedava kolko mi vyjde. Sef ma vyhodu ze je fakt sefom on.je to mala firma takze aj chapem...

mataky
autor
2. jan 2021

@lubka73 aha takze ppdporu my vyplatia az na dalsi mesiac, a teda o nic nepridem,len sa tych 6 mes.podpory posunie.dakujem

mataky
autor
2. jan 2021

@daniela1911 chcela som si dat dovolenku,len mi ju nedali.

klarissa25
2. jan 2021

@mataky tak ak si nebudeš cerpať den dva dovolenky tak max podporu mat nebudeš....

mataky
autor
2. jan 2021

@klarissa25 ale nejaka mi vyjde.

klarissa25
2. jan 2021

@mataky jasne nejaka ano.. Podla toho aky si mala plat pred materskou... Ale je to skoda..

mataky
autor
2. jan 2021

@lubka73 dakujem. Som si myslela ze sa mi ten posledny rodicovsky strati....

mataky
autor
2. jan 2021

@klarissa25 no nemam uz s tym co urobit. Strasne som chcela tu dovolenku no nedali mi ju.

daniela1911
2. jan 2021

@mataky a čo je pre neho moc nákladné ? Nechápem ? Šak nákladnejšie je keď ti preplatí všetku dovolenku. Ako keby si si pár dni čerpala a zbytok preplatiť.
Či budeš ju celú čerpať a potom ukončite PP ?